Günde 4 bin kişiyi ağırlayacak

Afyon Girişim A.Ş. tarafından Eski Otogar'a yaptırılacak Alışveriş Merkezi ve Rezidans projesinde, günlük ortalama 4 bin ziyaretçinin misafir edilmesi bekleniyor. Bu ortalamanın tatil günlerinde artacağı öngörülüyor İşadamlarının bir araya gelmesiyle kurulan Afyon Girişim A.Ş. tarafından yaptırılacak olan Alışveriş Merkezi ve Rezidans projesi, günlük ortalama 4 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. 24 ay içinde bitmesi hedeflenen projede [&hellip]

Günde 4 bin kişiyi ağırlayacak

Afyon Girişim A.Ş. tarafından Eski Otogar’a yaptırılacak Alışveriş Merkezi ve Rezidans projesinde, günlük ortalama 4 bin ziyaretçinin misafir edilmesi bekleniyor. Bu ortalamanın tatil günlerinde artacağı öngörülüyor

İşadamlarının bir araya gelmesiyle kurulan Afyon Girişim A.Ş. tarafından yaptırılacak olan Alışveriş Merkezi ve Rezidans projesi, günlük ortalama 4 bin ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. 24 ay içinde bitmesi hedeflenen projede tatil günlerinde yoğunluğun artacağı tahmin ediliyor. Proje bittikten sonra Alışveriş Merkezi ve Rezidans’ta 495 kişinin istihdam edileceği belirtildi.
REZİDANS 12 KAT OLACAK
Eski Otogar’a yapılacak Alışveriş Merkezi ve Rezidans’ın Çevresel Etki Değerlendirme Raporu hazırlık aşamalarından biri olan halkın katılımı toplantısı, AFJET’in yemekhanesinde gerçekleştirildi. Raporu hazırlayacak MGS Proje şirketinden Burcu Kuz, Alışveriş Merkezi ve Rezidans hakkında bilgi verdi. Kuz, “Alışveriş Merkezi 3 bodrum kat, 1 zemin kat, 2 normal kat olmak üzere proje hazırlanmıştır. Rezidans da 4 bodrum kat, 12 normal kattan oluşan iki bölümde değerlendirilmiştir. Proje, konut ihtiyacının yanı sıra ofis ihtiyacını da karşılayacaktır. Nüfusun artacağı, işyeri potansiyelinin artacağı öngörülerek proje yapılmıştır. Proje alanı, Afyon Girişim’e aittir. İmar planlarında tiyatro alanı, lokanta çarşı ve benzeri işyerlerinin kurulması düşünülmüştür. Bu yapıların hepsi karşılanacaktır. Proje içinde mağazalar, hipermarketler, sinema ve buz pisti gibi sosyal ve kültürel yapılar geçekleştirilecektir” dedi.
495 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Kuz, 128 bin metrekarelik inşaat alanı belirlendiğini hatırlatarak “AVM için 112 bin 955 metrekarelik alanda 115 adet ticari ünite, 1008 adet araca hizmet verecek otopark planlanmaktadır. Rezidansta da 15 bin metrekarelik alanın içerisinde 15 adet harici mağaza, 14 ofis, 70 konut ve 108 araç kapasiteli otopark planlanmaktadır. 24 ayda inşaatın tamamlanması planlanan projede 150 kişinin inşaat aşamasında çalıştırılması, faaliyete geçtikten sonra AVM ve Rezidanslar’da toplam 495 kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.
TRAFİK YÜKÜ İÇİN GÖRÜŞ SORULACAK
Projenin hayata geçmesi ile birlikte bölgedeki trafik yükünün artıp artmayacağının sorulması üzerine Kuz, “Anacaddeler üzerinde bulunması nedeniyle trafik yüküne bakılacak. Ortalama bir değerlendirme yapılacak. Trafik yükü hacim haritası hazırlanacak. ÇED Raporu’nda da ilgili bakanlığa bu durum aktarılacak. İlgili kurumlardan görüş gelecek ve biz ona göre bir çalışma yapacağız. Bakanlık bir komisyon belirliyor. O komisyonun görüşü de alınıyor” yanıtını verdi.
AVM’ye Türkçe isim

Afyon Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karaca, Alışveriş Merkezi’nin isminin Türkçe olmasını istediklerini belirtti

Afyon Girişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karaca, Eski Otogar’da yapılacak Alışveriş Merkezi’ne isim bulmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Çevresel Etki Raporu-Halkın Katılımı Toplantısı’nda “Zaferium” isminin gündeme gelmesi üzerine Karaca, “İum- ekleri son zamanlarda moda oldu. Daha sıcak olsun, Afyon’un birçok ismi var. Latince değil de Öztürkçe, Türkçe olsun istiyoruz. 17 Ocak’ta açıklayacağız. 5 bin teklif geldi halktan. İçinden beğenilenler var, beğenilmeyenler var” dedi.
Murat ARISOY

Bakmadan Geçme