Günay: Türk'e kefen biçilmez – Kocatepe Gazetesi

Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunun önemle altını çizen siyasetçi eğitimci yazar Muharrem Günay,  '30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk milletinin yeniden dirilişidir. Malazgirt Savaşı'yla (1071) 26 Ağustos'ta Anadolu'nun Türklere kapıların açan kahraman ordumuz Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle de Anadolu topraklarının 'Türk Vatanı' olduğunu dosta düşmana ispatlamıştır.' ifadelerini kullandı.Günay açıklamasının devamında şöyle konuştu:'1922 Ağustos ayında [&hellip]

Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunun önemle altını çizen siyasetçi eğitimci yazar Muharrem Günay,  “30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk milletinin yeniden dirilişidir. Malazgirt Savaşı’yla (1071) 26 Ağustos’ta Anadolu’nun Türklere kapıların açan kahraman ordumuz; Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle de Anadolu topraklarının ‘Türk Vatanı’ olduğunu dosta düşmana ispatlamıştır.” ifadelerini kullandı.
Günay açıklamasının devamında şöyle konuştu:
“1922 Ağustos ayında Türk Ordusu taarruza geçmek için, Kurmay heyetince karar verilir. 26 Ağustos sabah, saat 05.30’da Türk topçu birlikleri Afyon’un güneyinden düşman siperlerini ateşle vurmaya başlar. Ardından piyadeler hücuma geçerler. Planlandığı gibi Büyük Taarruz devam eder ve düşman bozguna uğrar. 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da düşman ordusu çembere alınır ve ordumuz düşmana son darbeyi vurur. Düşman askerleri kaçmaya başlar. Mustafa Kemal Paşa; kaçan düşman askerlerini kovalamak için, ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!’ komutunu verir. Yunan Başkomutanı General Tikopıs dâhil çok sayıda esir alınır. Şahlanan Türk Ordusu düşman güçlerini İzmir’e kadar kovalar. 9 Eylül 1922 günü Türk Ordusu İzmir’e girer. Düşman denize dökülür. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk milletini esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve milli benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür. Bu mutlu günde, zaferi bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi anıyoruz. Mekanları cennet olsun.”

Bakmadan Geçme