Gümüş: Odamızı birlikte yönetmeye talibiz

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) seçimli genel kuruluna adaylığını açıklayan Serhat Gümüş, Odanın Onursal Başkanı Erdal Sayar ve ekibiyle birlikte Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret ederek adaylık nedenlerini açıkladı. Gümüş,  'saygın meslek' ilkesiyle odayı üyelerle birlikte yönetmeye talip olduğunun altını çizdi.'SORUMLULUK DUYGUSUYLA HAREKET ETTİM'Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Serhat Gümüş, 2005 yılından bu yana oda [&hellip]

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) seçimli genel kuruluna adaylığını açıklayan Serhat Gümüş, Odanın Onursal Başkanı Erdal Sayar ve ekibiyle birlikte Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret ederek adaylık nedenlerini açıkladı. Gümüş,  “saygın meslek” ilkesiyle odayı üyelerle birlikte yönetmeye talip olduğunun altını çizdi.
“SORUMLULUK DUYGUSUYLA HAREKET ETTİM”
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Serhat Gümüş, 2005 yılından bu yana oda üyesi olduğunu kaydetti. Süreçte önce bağımlı olarak çalışmaya başladığı meslek faaliyetine, serbest olarak devam ettiğini bildiren Gümüş, “Mesleğime başladığım ilk günden beri, mesleğin sorunlarını birebir yaşadım, gözlemledim. Meslek mensuplarımızın mesleki sorunlarıyla ilgilenebilmek, çözüme ulaştırmak için, meslektaşlarımın da destek ve teşvikleri doğrultusunda katıldığım seçimler neticesinde 2011 yılında Odamız Başkan Yardımcılığı’na seçildim ve halen bu görevi yürütmekteyim. Bu süreçte elde ettiğim tecrübelerim sayesinde kendi eksiklerimi görme imkanı buldum. ‘Mesleği yapmak’ ile ‘meslek adına bir şeyler yapabilmek’ arasındaki fark ve bunun için gerek bürokrasiyle gerekse kamuoyuyla olan imtihanlar başlangıçta insanı zorlar. Bu uğurda hem işten, hem özel yaşamdan, dahası aile hayatından özveride bulunmak gerekir. Şahsım olarak, görevimin her aşamasında meslektaşlarımız tarafından seçilmiş olmanın verdiği özgüven ve bunun hissettirdiği sorumluluk duygusuyla hareket ettim.” dedi.
“AMAÇ DAHA ETKİN ÇALIŞMAK”
Serhat Gümüş, aynı dönemlerde kendisiyle birlikte odaya emek veren TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri ve Odanın Onursal Başkanı Erdal Sayar’la, mevcut Oda Başkanı Kadir Arık’la, yönetim, denetim, disiplin kurullarıyla uyumlu çalıştıklarını belirtti. Gümüş, “Odamız Komisyonlarında beraber çalışma fırsatı bulduğum diğer meslek mensubu arkadaşlarım, kardeşlerim, büyüklerim ile yakaladığımız uyumun da neticesinde bugüne kadar bu görevi devam ettirdim. Bugün geldiğim noktada önceki dönemlerde verilen görevleri vicdan ve sorumluluk duygularımla elimden gelen en iyi şekilde yaptığımı düşünüyor ve kurullarımıza oy vermiş meslektaşlarımın bu tercihlerinden dolayı memnun olduğunu umuyorum. Kısaca belirtmeye çalıştığım gibi, önce odamız üyeliği, sonraları da yönetimde aldığım görevler vesilesiyle bugüne kadar mesleğime elimden geldiğince hizmet etmeye, mesai harcamaya, takdirlere layık olmaya çalıştım. Meslektaşlarımızın, mesleğimizin ve odalarımızın sorunlarını hem maddi hem de manevi olarak yakından ve birebir yaşayan, ülke ve ekonomisi için hayati ve vazgeçilmez önem taşıyan bir mesleği temsil etmenin sorumluluklarını bilen bir meslek mensubuyum. Bugünden sonra meslektaşlarıma daha yakın, bürokraside ise daha etkili çalışabilmek ve mesleğime mümkün olan en yüksek faydayı sağlayabilmek için Odamız Yönetim Kurulu Başkanlığına talip oldum.” diye konuştu.
“SORUNLARIN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ”
Kendisiyle birlikte aynı aşamalardan geçen, aynı sıkıntıları yaşayıp, aynı görev ve sorumluluk bilincini paylaşan yol arkadaşlarını açıklayan Gümüş, “Yönetim Kurulu üyeliklerine benimle beraber aday olan saygıdeğer meslektaşlarım Naci Yıldırım, Kadir Karaağaç, Esen İnkaya ve Erol Yaman’la beraber Odamız seçimlerinde tüm meslektaşlarımızın oylarına talip olduğumuzu kamuoyuna sunuyorum. Tek tek mesleki sorunlarımızdan bahsetmek istemiyorum. Çünkü bu sorunlar tüm meslek camiamızın ortak sorunlarıdır. Bu sorunları hep beraber aşacağımıza olan düşüncem son derece nettir ve açıktır. Yine hep beraber sorunlarımızı paylaşarak, istişare ederek,  tartışarak ama en önemlisi birlik ve beraberlik içerisinde üstesinden geleceğimize inancım da tamdır.” şeklinde konuştu.
“KAZANAN MESLEĞİMİZ OLSUN”
Ekibiyle birlikte seçilmeleri halinde somut hedefler içeren, sonuç odaklı, şeffaf ve katılımcı bir çalışma dönemi geçireceklerini aktaran Gümüş sözlerine şöyle devam etti:
“Tüm meslektaşlarımızı sadece genel kurulda verecekleri oylarla değil, gerek fikir alışverişleri gerekse mesleki çalışmalarla, toplantılarla, aktivitelerle yanımızda görmek istiyoruz. Bu suretle desteklerini an be an hissederken camiamıza ve mesleğimize karşı sorumluluklarımızı bir an olsun aklımızdan çıkarmadan çalışmak en büyük arzumuzdur. Ortak amacımız mesleğimizin saygınlığını arttırırken zorluklarını azaltmak ve hepimiz için kaliteli bir yaşamı sağlayacak çalışma koşullarını temin etmektir. Önceki dönemlerdeki takdirleriniz sayesinde edindiğimiz naçizane tecrübeler ve mesleğimize olan sevgimizle, bu görevi hakkıyla ifa edeceğimize inanıyor, bu amaçta başkan adayı ya da kurul üyelikleri olarak yola çıkan diğer meslektaşlarıma da başarılar diliyorum. Sonuç ne olursa olsun kazananın mesleğimiz ve meslektaşlarımız olmasını temenni ederim.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi 

Bakmadan Geçme