Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gümüş: Asıl olan yaşam hakkıdır

Gümüş: Asıl olan yaşam hakkıdır

Afyonkarahisar SMMMO Başkanı Serhat Gümüş, iş dünyasına sağlanan destekler kapsamına muhasebe meslek mensuplarının da dahil edilmesi isteğini gündeme getirdi. Gümüş, “Çok geç olmadan sesimize kulak verilmesini talep ediyoruz. Çünkü asıl olan yaşam hakkıdır” dedi

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Serhat Gümüş, korona virüs pandemisi nedeniyle içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda uygulanmak üzere açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinin sosyal ve ekonomik açıdan sağlayacağı faydaya inanarak desteklediklerini açıkladı.
“MALİ MÜŞAVİRLER ÇARESİZ BIRAKILMAMALI”
SMMMO Başkanı Serhat Gümüş, “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketi kapsamında yer alan vergisel tedbirleri doğru ancak eksik bulduklarını ifade edeREK, “Ülkemizde riskin en yüksek seviyede hissedildiği bugünlerde, tahsil edilecek tüm vergilerin hesaplanmasına temel oluşturan mali belgelerin sağlıklı bir şekilde toplanması ön görülmektedir. Yerinde veya muhasebe bürolarında kayıt edilmesi ve beyannamelerin hazırlanması hem doğru değil hem de imkânsızdır. Tehdit ortadan kalkana kadar evden çıkılmamasının en yetkili makamlar tarafından tavsiye edildiği ve işverenlerin dâhil işine gitmekten çekindiği bir ortamda mali müşavirler yaşamları ile sorumlulukları arasında çaresiz bırakılmamalıdır. Bugün yalnızca kendimiz değil ailelerimiz, çalışanlarımız ve hizmet sunduğumuz toplumun tüm kesimleri büyük risk altındadır. Muhasebe meslek mensupları camiası olarak, etkileşim içerisinde olduğumuz bir milyona yakın insanın yaşam hakkının riske edilmemesi konusunda haklı taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz.” dedi.
“ASIL OLAN YAŞAM HAKKI”
“Önce insan” denilerek sıraladığı tüm bu nedenlerin göz önüne alınmasI gerektiğini belirten Gümüş, “Bu nedenlerle; Mart ayı içerisinde verilmesi gereken KDV1-2, Muhtasar, MuhSGK, Damga Vergisi, Turizm Katılım Payı, Ba-Bs, GEKAP vb tüm beyan ve bildirim sürelerinin ertelenmesini ve mücbir sebep halinin kabul edilmesini istiyoruz. Aylık prim ve hizmet belgeleri ertelenmelidir. e-Defter beratlarının yüklenme süresinin ertelenmesini, vergi incelemelerinin ertelenmesini, bu süreçte yaşanacak tahsilat sıkıntıları göz önüne alındığında, iş dünyasına sağlanan destekler kapsamına biz muhasebe meslek mensuplarının da dahil edilmesini istiyoruz. Çok geç olmadan sesimize kulak verilmesini talep ediyoruz. Çünkü asıl olan yaşam hakkıdır.” ifadelerine yer verdi.