Gümrük Muayene Memuru Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Gümrük muayene memuru nasıl olunur? Ne tür ve sürede bir eğitim gerekir. Bu konuda işte merak edilenler.

Gümrük Muayene Memuru olabilmek için; atanacak kişinin başvuru yılı  itibariyle 30 yaşını doldurmamış olması, Muhafaza Memurluğu kadrosuna atanabilmek için; erkeklerde en az 1.72 santimetre, kadınlarda ise 1.65 santimetre boyunda olmak ve hastanelerden “Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir” ibareli sağlık raporu alma şartı aranıyor.

GÜMRÜK MUAYENE MEMURİYETİ İÇİN LİSANS MEZUNU OLMAK GEREKİR

Gümrük Muayene Memuru olabilmek için lisans mezunu olmak, belirli fakülteleri bitirmiş olmayı gerektiriyor. KPSS sonrası Ticaret Bakanlığı’nın ilan ettiği Muayene Memuru kadrolarına sınav sonuçları sıralamasına göre sözlü mülakatı başarıyla geçerek yerleşmeye hak kazanılıyor.

GÜMRÜK İŞLETME BÖLÜMLERİDE MEMURİYET İÇİN YETERLİDİR

Gümrük Memuru olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Dört yıl süreli lisans eğitimi veren üniversitelerin; İşletme, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilimler ile Hukuk Fakülteleri gibi bölümleri Gümrük Memuriyeti için tercih edilen bölümlerdir. Yüksekokulların Gümrük İşletme Bölümlerinden mezun olmak da Gümrük Memuriyeti için yeterli olmaktadır.

Bakmadan Geçme