Gülümseyin, dinleyin, göz teması kurun
Öğrenci koçu ve eğitmen Eren Gökyer, Alimoğlu Kültür Sanat ve Araştırma Merkezi Derneği’nde “Bir Yolu Var” başlıklı atölye çalışması düzenledi. Katılımcıların, çeşitli uygulamalarla fikirlerinin geliştirildiği atölye çalışmasına Eren Gökyer, insanların birbirilerini anlayabilmeleri için “iletişim”e ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Gökyer, “Hayatımızı iletişimle sürdürürüz. İletişimimizi düzgün kurduğumuz takdirde hem kendimizi daha iyi anlatırız hem de iyi bir şekilde [&hellip]
Öğrenci koçu ve eğitmen Eren Gökyer, Alimoğlu Kültür Sanat ve Araştırma Merkezi Derneği’nde “Bir Yolu Var” başlıklı atölye çalışması düzenledi. Katılımcıların, çeşitli uygulamalarla fikirlerinin geliştirildiği atölye çalışmasına Eren Gökyer, insanların birbirilerini anlayabilmeleri için “iletişim”e ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Gökyer, “Hayatımızı iletişimle sürdürürüz. İletişimimizi düzgün kurduğumuz takdirde hem kendimizi daha iyi anlatırız; hem de iyi bir şekilde anlaşılırız” dedi.
GÜLÜMSEMEK
DAHA KOLAY
İletişimin 4 ana unsuru olduğunu hatırlatan Gökyer, “Gülümsemek, dinlemek, göz teması kurmak, konuştuğumuz kişiyi değerli hissettirmektir. Gülümsediğimizde yüzümüzdeki 17 kas çalışır, asık suratlı olduğumuzda ise çalışan kas sayısı 43’tür. Gülümsemek daha kolaydır. Dinlemek, soru sormak ve cevap verebilmek için önemlidir. Bir konuyu anlatırken göz teması kurduğunuzda, gözünüz sizin duygularınızı yansıtır. Kendimizi ve konuştuğumuz kişiyi değerli hissetmek ise hepimiz için olmazsa olmazdır” ifadelerini kullandı.
ÖNCE KENDİNİZE YARDIM EDİN
Kişinin önce kendine yardım etmesi gerektiğini vurgulayan Gökyer, “Birilerine yardım etmeden önce kendinize yardım etmelisiniz. Uçağa bindiğinizde hostesler uyarıda bulunur: Oksijen tüpünü, önce kendiniz kullanın, diye. Çünkü siz kendinize yardım edemezseniz, en yakınınızdakine dahi yardım edeyemecek duruma gelirsiniz” şeklinde konuştu.
SORU: İNSAN NE DEĞİLDİR?
“Önce bu atölyeye, sonra kendine gel” sloganı kullanılan atölye çalışmasında Gökyer, katılımcılara “İnsan ne değildir” diye sordu. Gökyer, “Alıştığımız anlatım tarzı, insanın ne olduğudur. Ama önce insanın ne olmadığını bilmeliyiz ki, ne olmamız gerektiğine karar verelim. Ne olmadığını bilme çabası, olduğumuz konumdan bizi kurtaracak ilk adımdır” dedi.
>> Murat ARISOY’un Özel Haberi