• Haberler
  • Genel
  • Gültekin Uysal yeniden DP Genel Başkanı seçildi

Gültekin Uysal yeniden DP Genel Başkanı seçildi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, dün başkentte yapılan büyük kongere de 801 delegenin oy kullandığı seçimde 798 geçerli oyun tamamı ile yeniden genel başkan seçildi   DP Lideri Gültekin Uysal, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada büyük kurultayı 'Uyanışın kurultayı' olarak tanımladı. 'DEMOKRASİ EKMEĞİMİZ AŞIMIZDIR' 'Anadolu'da milletimizin diline yakıştığı adı ile [&hellip]

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, dün başkentte yapılan büyük kongere de 801 delegenin oy kullandığı seçimde 798 geçerli oyun tamamı ile yeniden genel başkan seçildi

DP Lideri Gültekin Uysal, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada büyük kurultayı “Uyanışın kurultayı” olarak tanımladı.
“DEMOKRASİ EKMEĞİMİZ AŞIMIZDIR”
“Anadolu’da milletimizin diline yakıştığı adı ile ‘demir kırat’ın idrakleri tazelemeye vesile 14. olağan kongresini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyen Uysal, “Daha önce defaatle ‘demokrasi ekmeğimiz, aşımızdır’ dedik. Bugün eminim ki daha anlamlı bir hal beyanıdır bu. Demokrasinin bizler için ne büyük bir anlam ifade ettiğini belirtmenin yanında, demokratik değerlerden uzaklaştıkça ekmeğinden, aşından olan Milletimiz için en doğru izahtır. Demokrasiyi sandığa hapsederek, sadece oy vermenin demokrasinin temel koşulu olduğunu düşünen, düşünmeye, ifadeye tahammül edemeyen, gücü nispetinde her bir yeni gün yeni bir demokratik tavır alanını talan eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Bakınız; Demokrasilerde önemli olan meşru yollarla rızanın imal edilmesidir. Ancak bu iktidar artık vatandaşın rızasını kendi lehine imal edemez bir hale geldi. Bunun için de muhalefet lehine ortaya çıkan rızayı imha etme derdine düştü. İktidarlarını demokratik özgürlükleri sınırlandırarak devam ettiren bir zihniyet, seçimleri ‘demokrasi’ görüntüsünün devamı için yasak savma kabili bilen bir anlayış.” dedi.
“MİLLET GERÇEKLERİ GÖRÜR DİYE KORKUYORLAR”
İktidarın teamüllere tahammülü olmadığını iddia eden Uysal, “Cehaleti cesaretinin önünde gidenlerle, korkuları vicdanlarının önünde gidenlerin esareti altında bu ülkedir. Onun için işte; TRT, Anadolu Ajansı, RTÜK majestelerinin basın müşaviri, yargı külliyen hukuk müşaviri, kolluk kuvvetleri ise yakın koruma olarak görev yapıyor. Korkuyorlar; millet olur da gerçekleri görür, nasıl soyulduğunu, kendi açken iktidarın yanı, yandaşının nasıl agobun kazı gibi doyurulduğunu bilir diye. Bakın TÜİK’e mesela, ne iş yapıyor? Majestelerini eylemekten başka ne işe yarıyorlar. Adeta ‘Türkiye illüzyon kurumu’ haline gelmiş. Korkuyorlar, öyle çok zulmettiler ki. Bugün adı ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ denen bu sistem diyemeyeceğimiz düzenin sebebi de korkudur. Yaptıkları hukuksuzlukların hesabı sorulmasın diye bir sistem icat ettiler. Zor kullanarak kendilerini millet, devlet ve kamu kavramlarıyla bütünleştirenlerin savundukları rejime, totaliter rejim denir. AKP iktidarının yaptığı da tam olarak budur. Kendi kaderi ile devletin kaderini bir göstererek bir algı oluşturma gayretindeler.” diye konuştu.
“ALTI PARTİNİN BİRARAYA GELDİĞİ MASA HELALLEŞMENİN ZİRVESİ”
Milletin talebi ile millet liderliğinde kurduklarını belirttiği Millet İttifakı ile birlikte 6 siyasi parti olarak “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” için bir araya geldiklerini hatırlatan Uysal şunları söyledi: “Bu masa helalleşmenin zirvesidir. Hiçbir şekilde değiştiremeyeceğimiz dün üzerinden değil, değiştirebileceğimiz yarınki Türkiye üzerinden bu helalleşmeyi yapacağız. Bunun için bir aradayız. Türkiye’yi gelecekte keyfi bir irade mi yönetecek yoksa katılımcı bir biçimde mi yönetilecek, demokrasi mi olacak, yoksa Baas tipi otokratik bir yapı mı galip gelecek, adalet mi işleyecek majestelerinin hukuku mu işleyecek tercihinde adaletin, demokrasinin ve hürriyetlerin yanında durduk, duruyoruz. Türkiye’de asgari müştereklerin dahi yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde Türk Milleti’nin huzuru ve güvenliğini, cumhuriyetin temel değerlerini, demokrasi ve adaleti ortak payda haline getirdik. Herkesin yarınından emin olduğu, işler bir demokratik nizam ve işleyen bir adalet sisteminin varlığını sağlayacak “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem”in ihdası için mutabakata vardık. Söyleyecek sözü biten bir iktidar ve ortakları 12 Şubat’tan bu yana bizim üzerimizden millete laf yetiştirme telaşına düştü. İmza gününden bu yana da çeşitli iftira kampanyaları ile süreci götürmeye, milletin rızasını imha etmeye çalışıyorlar. Bizi kendinizle karıştırmayın. Biz sıkışınca genel merkezine Atatürk posteri asanlara, Atatürk’ün aklı ile ülkemizi risklerden koruyan antlaşmaları tartışmaya açıp sıkışınca o antlaşmalara sarılanlara benzemeyiz.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Bakmadan Geçme