Güllü: Çoban tekrar başkan seçilecek

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Mustafa Güllü, Çoban’ın tekrar başkan seçileceğini belirterek, vereceği sözleri gerçekleştireceğinden şüphemiz yok dedi AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, seçim çalışmalarını kapsamında Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Çoban, Harb-İş Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında faaliyete [&hellip]

Güllü: Çoban tekrar başkan seçilecek

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Mustafa Güllü, Çoban’ın tekrar başkan seçileceğini belirterek, vereceği sözleri gerçekleştireceğinden şüphemiz yok dedi

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, seçim çalışmalarını kapsamında Alevi Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Çoban, Harb-İş Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarında faaliyete giren pide fırınının da açılışını yaptı.
“AFYON’DA İKİ TANE AKTİF
ÇALIŞAN DERNEK VAR”
Beraberindeki heyetle birlikte Alevi Kültür Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Güllü ve yönetimini ziyaret eden Başkan adayı Burhanettin Çoban, Türkiye üzerinde oynanan oyunlardan bahsetti. Çoban, “Afyonkarahisar’da iki tane aktif çalışan iki tane dernek var. Biri Alevi ve Kültür Derneği diğeri ise Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğidir. Türkiye bulunduğu coğrafi nokta itibariyle sahip olduğu zenginlikleriyle yıllar boyunca dünyanın dikkatini çekmiştir. Başta İstanbul olmak üzere, Ege, Akdeniz, Karadeniz, Doğusuyla hep ilgi görmüştür. Bunlardan dolayı Türkiye üzerinde çok oyunlar oynanmıştır”
“HACI BEKTAŞ VELİ’YE
GİTMEYEN KALMAYACAK”
Çoban, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ben de Şuhut’un Kavaklı köyündeyim. Alevi kardeşlerimizle hep bir arada yaşadık. Ama diğer illerde bunlar tahrik edildi. 12 Eylül öncesi birçok olaylar oldu. Alevi suni birbirlerini tanımadan düşman edildi. Hâlbuki biz yıllar boyu hep beraber yaşadık, aynı cephede savaştık, aynı şeylere sevindik, aynı şeylere üzüldük taa ki bugüne kadar. Ama bugün birbirimizi tanıdığımız için birbirimizi seviyoruz artık. Hep yanlış eğitim ve öğretimden dolayı hep bizleri birbirimize düşman ettiler. Hepimiz aynı soydan geldik. Okumayan, olayları bilmeyen Ehli beyt sevgisini bilemez. Bugün hangi Müslüman Hz. Ali’yi, Hz. Hasan’ı, Hz. Hüseyin’i, Hz. Zeynep’i sevmez? İnşallah derneğimize daha büyük bir yer yapacağız. Derneğimizden Hacı Bektaş Veli’ye gitmeyeni göndereceğiz inşallah.”
“İSTEKLERİMİZİ GERİ ÇEVİRMEDİ”
“Bizler alevi toplumu olarak hükümetine, devletine zarar veren bir toplum değiliz” diyen Alevi Kültür Derneği Şube Başkanı Mustafa Güllü ise, artık kavgadan yana değil birlik ve beraberlikten yana olduklarını söyledi.
Afyonkarahisar Alevi Derneği olarak Başkan Çoban’ın hiçbir isteklerini geri çevirmediğini kaydeden Güllü, “Başkanımız yine Başkanımız olacağından vereceği sözleri gerçekleştireceğinden hiçbir şüphemiz yok” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme