• Haberler
  • Spor
  • Güller ilk galibiyetini aldı – Kocatepe Gazetesi

Güller ilk galibiyetini aldı – Kocatepe Gazetesi

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden AFJET Afyonspor, evinde ligin 14. haftasında Eskişehirspor’u konuk etti. Ligde zor günler geçiren iki takımın da kazanmayı çok istediği zorlu karşılaşma son ana kadar büyük heyecana sahne oldu. Maç içindeki heyecan bir ara Eskişehirsporlu Mehmet Feyzi Yıldırım'ın yerde yatan oyuncuyu görmemesiyle gerginliğe dönüştü. AFJET Afyonspor ile şampiyonluk yaşayan Mehmet [&hellip]

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden AFJET Afyonspor, evinde ligin 14. haftasında Eskişehirspor’u konuk etti. Ligde zor günler geçiren iki takımın da kazanmayı çok istediği zorlu karşılaşma son ana kadar büyük heyecana sahne oldu. Maç içindeki heyecan bir ara Eskişehirsporlu Mehmet Feyzi Yıldırım’ın yerde yatan oyuncuyu görmemesiyle gerginliğe dönüştü. AFJET Afyonspor ile şampiyonluk yaşayan Mehmet Feyzi Yıldırım’ın üzerine yürüyen Türker ve Türker’e tepki gösteren Fıratcan bu dakikada sarı kart gördüler.
İLK 11 DEĞERLENDİRMESİ
AFJET Afyonspor’da sakatlıklar ve cezalıların verdiği sıkıntı sonrasında takımda az süre alan oyuncular görev aldı. Kalede Bekir Demircan görev aldı. Bekir Demircan yediği gol dışında, Eskişehir’in de fazla etkili olamadığı maçta güzel bir performans sergiledi. Üzerine düşen görevi başarıyla yerine getiren Bekir, eli ile attığı uzun paslarla da dikkat çekti.
Türker, Renato, Bayram Çetin, Nazmi, Taşkın, İsmet, Mendy ve Ersel de üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Ayrıca Sinan Özkan da Yasin’in yokluğunu aratmamaya çalıştı. Verdiği paslarla, kurduğu oyunlarla ve asistlerle takıma bu maçta büyük katkı sağladı. Sinan’ın bu başarılar göz önüne alındığında yaptığı hatalar unutuluyor.
TİMUÇİN MAÇ EKSİĞİ
 OLDUĞUNU GÖSTERDİ
Bir süredir ilk 11 değil ilk 18’e giremeyen Timuçin Aşcıgil, bu maçta sahaya ilk 11’de çıktı. Başarılı oyuncu takım arkadaşlarına uyum sağlarken maç içinde yaptığı hatalarla göze çarptı. Uzun süredir oynamadığı için maç eksiği olan ve bunu her hali ile belli eden Timuçin’in, kısa sürede forma şansını tekrar kazanabilecek oyuncular arasında yerini alması bekleniyor.
MAÇTAN DAKİKALAR
8. dakikada gelişen AFJET Afyonspor atağında kazanılan korneri Sinan Özkan kullandı. Ceza alanına yapılan orta topa Eskişehir kalecisi ve savunması da dahil kimse dokunamadı. Arka direğe gelen topu takip eden Ersel Aslıyüksek son anda topa dokunarak filelere gönderdi. 1-0
50. dakikada gelişen Eskişehir atağında sol kanattan Furgan’ın yaptığı ortayı ceza alanı girişinde kontrol eden Fıratcan topu kontrol ederken savunmaya da vücut çalımı attı. Şık bir vuruş yapan Fıratcan maçta eşitliği sağlayan golünü attı. 1-1
52. dakikada gelişen Afyonspor atağında Sinan sağ kanattan yüklendiği sırada ceza alanına girerken pasını Ersel’e gönderdi. Savunmadan önce topa sahip olan Ersel kendi etrafında döndü ve başarılı bir vuruş ile şutunu çekti. Kalecinin müdahale edemediği top ağlarla buluştu. 2-1
78. dakikada AFJET Afyonspor Taşkın ile hızlı hücuma kalktı. Taşkın’ın pasında sağ kanatta topla buluşan Enes’in ceza alanına yerden pasında topla buluşan Oltan’ın vuruşunda top ağlarla buluştu ancak pozisyonda ofsayt kararı çıktı ve gol geçerli sayılmadı.
Bu dakikadan sonra gelişen ataklarda başka gol olmazken AFJET Afyonspor, Eskişehirspor’u 2-1 mağlup etti. AFJET Afyonspor bu maçtan aldığı üç puanla puanını 15’e çıkarttı ve 5 hafta sonra ilk kez rahat bir nefes aldı. >> Ali Fuat Güçlüer’in haberi

“Helal olsun size”

Süper Lig tecrübesi olan Eskişehirspor’un taraftarları AFJET Afyonspor maçına gelerek takımlarını yalnız bırakmadı. AFJET Afyonspor taraftarları ile maçın başından sonuna kadar dostluk havasında maçı izleyen ve takımını destekleyen Eskişehirspor taraftarları Afyonkarahisar halkından tam not aldı. Takımlarını 90 dakika destekleyen, maçın bazı anlarında Afyonkarahisar tribünlerinden daha baskın bir şekilde tezahürat yapan Eskişehirli taraftarlar spor kamuoyu tarafından “Helal olsun size” yorumuyla alkışlandı. Afyonkarahisar’da tribün kültürünün oluşması örnek alınması gereken bu durum tribün kültürünü en basit şekilde özetledi. Ayrıca mağlup olan takımı çağırıp önce alkışlayan ve sonra teselli eden Eskişehirli taraftarlar Afyonkarahisar halkında da tam puan aldı.
AFYON’DAN
MİSAFİRPERVERLİK ÖRNEĞİ
Afyonkarahisar’a gelerek takımlarını destekleyen Eskişehirsporlu taraftarlara maç başlamadan önce tribün liderlerinden çiçek takdim edildi. Ayrıca maratonda yer alan Afyonkarahisar halkı da maçın başında bir süre önce “Hoş geldiniz” sonra da “Es, Es, ki, ki,” diye başlayan tezahüratla misafirperverlik örneği gösterdi. Tribünlerde beklenen ve özlenen görüntüleri iki komşu şehir olan Afyonkarahisar ve Eskişehir’in göstermesi de Türk halkına örnek olacak türdendi.

Engelliler seremonide takımlara çiçek verdi

Hüseyin Sümer Ortaokulu’nda öğrenim gören engelli öğrenciler Dünya 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle AFJET Afyonspor-Eskişehirspor maçının hakemlerine, kaptanlarına seremoni sırasında çiçek verdi. Verilen çiçeklerle mutlu olan hakemler ve kaptanlar çiçek getiren öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Bakmadan Geçme