Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

GÜLER MİSİN? AĞLAR MISIN?

Geçtiğimiz hafta yaşadığımız İstanbul depremi sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Türkiye’de olası bir depreme karşı yıllardır yaptığımız çalışmaların ne kadar sağlıklı olduğunu gördük. Bu sistem dünyaya örnek bir sistemdir” dedi. Deprem sonrası İstanbul’da GSM telefonları çalışmadı, trafik felç oldu, sokağa çıkan insanlar toplanma alanlarının yerine AVM yapıldığını gördü, yaşanan panik anlatılamaz boyuta ulaştı deprem sonrası toplanan vergilerin amacına uygun kullanılmadığı ortay çıktı,ancak Türkiye’nin ikinci adamı yaptıkları çalışmaların güzelliğinden, dünyaya örnek olacağından bahsediyor. Güler misin? Ağlar mısın?
Ardından “5 yıl içerisinde hazırlıkları tamamlayıp, depreme hazır bir ülke olarak devam edeceğiz.” açıklamasını duyduk. Bunu diyen 16 yıldır Türkiye’yi, 25 yıldır İstanbul’u yöneten bir iktidarın Çevre Bakanı. Aynı Bakan’ın Belediyeler, yerel yönetimler ve vatandaşlarla iş birliği içinde çalışacaklarını ifade ettiği konuşmanın ertesi günü yapılan Deprem Koordinasyon toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu’nun çağrılmadığı ortaya çıktı. Güler misin? Ağlar mısın?
Yakın dönemde yapılan birçok açıklamayı alt alta koyduğumuzda AKP iktidarının ülkeyi sanal bir gerçeklik içerinde yönetmeye çalıştığı sonucu çıkıyor. Ya da, kendilerini buna inandırmışlar, bizden de inanmamızı bekliyorlar.
Devletten ve İBB’den aldığı sınırsız yardımlar günyüzüne çıkalı birkaç hafta olan TÜGVA, TÜRGEV gibi vakıfların başındaki isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan yaptığı açıklamada “Sırtımızı belediye ve devlete dayayarak iş yapma hastalığına yakalanmayalım” dedi.
Güler misin? Ağlar mısın?
Kendisi dışında birçok akrabasını devletin en üst kademelerine yerleştirdiği belgelerle ispatlanan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya “Dünyanın 4 bir yanında huzurun, refahın hakim olması için Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çalışıyoruz” “Sadece Türkiye değil dünyadaki tüm mazlumların umuduyuz” dedi. Mazlum kelimesinin akraba anlamına geldiği sanıyor galiba.
Güler misin? Ağlar mısın?
7 Haziran İstanbul seçimleri sonrası yaşadıkları mağlubiyete ilk anda kılıf bulamayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu ama fark edemedik’ demişti.
Güler misin? Ağlar mısın?
Referandum sonrası Hayır oyları %49 çıkması üzerine açıklamayan AKP genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay “Muhtemelen Evet oyları sandık başlarında çalındı” açıklaması yaptı.
Güler misin? Ağlar mısın?
Daha neler var neler.
“Düşünmezsen kürt sorunu yoktur”, “Ben çevrecilerin daniskasıyım” “Herkes için özgürlük, herkes için barış, herkes için refah, herkes için adalet, herkes için huzurlu ve güvenli bir gelecek” isteyen AKP’li Cumhurbaşkanımız, “Biz hiçbir şeye yasak getirmedik. Türkiye, yasakların olduğu bir ülke olmamıştır… Hiçbir dönemde bu kadar özgür, bu kadar huzurlu, bu kadar rahat bir dönemi yaşamamıştır” diyen sayın Erdoğan’ın söylemlerini eminim siz de şu an tebessümle okudunuz.
Daha mı?
“Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek.” diyen Mehmet Şimşek,
“IMF’ye borç veren bir ülke olduk” diyen Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi.
Son Söz; “Aç insan kolay kandırılır.” Katherine Mansfield

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER