Gül, şartlar uygun olursa halka hitap edecek

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yarın Afyonkarahisar'a geleceğini belirtti. Balkanlıoğlu, şartların uygun olması durumunda Cumhurbaşkanı Gül'ün halka hitap etme ihtimalinin de bulunduğunu söyledi Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Afyonkarahisar'ı ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Makam odasında bir basın toplantısı düzenleyen Balkanlıoğlu, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın programı tam net yüzde yüz tespit [&hellip]

Gül, şartlar uygun olursa halka hitap edecek

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yarın Afyonkarahisar’a geleceğini belirtti. Balkanlıoğlu, şartların uygun olması durumunda Cumhurbaşkanı Gül’ün halka hitap etme ihtimalinin de bulunduğunu söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Afyonkarahisar’ı ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Makam odasında bir basın toplantısı düzenleyen Balkanlıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın programı tam net yüzde yüz tespit edilmiş değil. Ancak 100’de 100’e yakın taslak şeklinde. Kısmet olursa Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Beyefendi, 10.30’da Askeri Havaalanı’na uçakla gelecekler. Beklemeksizin Valilik’e gelecekler. Valilik ziyareti il hakkında bilgilendirmeyi başlıca sorunlarımızı dinledikten sonra muhtemeldir ki yürüyerek Belediye’ye geçecek. Belediye’deki ziyaretini takiben öğle yemeği ikramımız olacak. Merkezde bir yere bakıyoruz. Nereye gideceklerini kendileri ziyaret edecekler” dedi.
MERMER MAKİNESİ
FABRİKASINA ZİYARET
İkmal ve Garnizon Komutanlığı ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ziyaretinin de programda yer aldığını belirten Balkanlıoğlu, “Garnizon ve Üniversite ziyaretlerini takiben, müteşebbis ve iş yeri ziyaretleri yapalım, nitelikli olsun. İstihdam bakımından önemli olsun denildi. Mermer aklımıza geldi. Mermer fabrikalarından birini inceleyelim dedik. Mermer makineleri çok önemli. Bunları işleyen makineler de var. İlkel yöntemlerle patlatılıp önce zayiatı asgariye indiren sistemler var. Mermer makinesi yapan fabrikalar olsun denilince Şuayp Bey’in İscehisar’daki fabrikası gündeme geldi. Akşam, protokol ve işadamlarına yemekli bir toplantısı olacak” diye konuştu.
“HALKIMIZ RAĞBET GÖSTERECEKTİR”
Afyonkarahisar’ın bir Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacak olmasının çok ehemmiyetine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkınımızın ilimize gelmesi önemli bir hadise. Milletimizin birliğini ve Cumhuriyetimizi temsil eden önemli bir makam. Şu memlekette halk varsa böyle bir devlet var. Böyle bir devlet de onurla ve şerefle bayrağı altında korkusuzca yaşadığımız devletin temsilcisi. Sayın Cumhurbaşkanımızın onuruna layık bir karşılama olmalı. Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişi nedeniyle halkımızın rağbet edeceğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, halkımızı selamlayacak, gerektiğinde halkımıza hitap edecek. Afyonkarahisar’dan çok memnuniyet duyduğunu biliyoruz. Bunu çeşitli platformlarda dile getirmiş” ifadelerini kullandı.
ZAFERİN KAZANILDIĞI VİLAYET
Afyonkarahisar’ın Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar, Cumhuriyetimiz açısından son derece önemli bir il. Kurtuluş Savaşı’nı zaferle kazanmasaydık, emperyalistlerin kışkırtmasıyla Yunanlılar, Türkleri tamamen atmak üzere gelmişlerdi. Burada kalıcı olmaya karar vermişlerdi” dedi. Bir basın mensubunun “Zaferin kazanıldığı Kocatepe de ziyaret edilecek mi” sorusuna yanıt veren Balkanlıoğlu, “Kış koşulları zor ve programı yoğun. Oraları da uygun bir zamanda ziyaret edecektir. Kendileri de baktılar. İnşallah uygun bir zamanda ziyaret edeceklerdir” diye konuştu. Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün, büyük bir ihtimalle Afyonkarahisar’a gelmeyeceğini bildirdi. (Kocatepe)

25 askerimiz için anıt yapılmasında fayda var

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 5 Eylül 2012’de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlaşı’nda meydana gelen patlama dolayısıyla anıt yapılmasının uygun olacağını söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 5 Eylül 2012’de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen ve 25 askerin şehit olmasına neden olan patlama nedeniyle anıt yapılmasının uygun olacağını söyledi. Kamuoyunda da böyle bir beklenti oluştuğunun altını çizen Balkanlıoğlu, “Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin böyle bir fikri var. Afyon halkı bu olayı üzüntüyle karşıladı. Bir anıt yapılmasında sayısız fayda var. Bingöl Valisi’yken 33 şehidimiz için güzel bir anıt yaptırmıştım. Şimdi karayolunun önünde, temsili mezar taşlarını hallettik. Unutmamak ve ibret almak için böyle bir anıt yaptırmıştık. 33 erin şehit olduğunun yıldönümünde de gaziler ve şehit yakınları davet ediliyor. Bu konuda güzel bir anıt yaptık. Burada da çabalar devam ediyor. Askeri yasak bölgenin içine olması, milletin ziyaret etmesini merasime tabi olmasını gerektirir. Bingöl’deki de öyleydi. Burada da olayın vuku bulduğu yeri düşünüyorlar. Anayol kenarına mı yapılsın deniyor. Benim görüşüm, askeri bölgenin içinde olmaması yönünde. Askeri bölgenin dışına yapılmasını öneriyorum” dedi.
TEDBİRİ ELDEN
BIRAKMAMAK GEREKİYOR
Balkanlıoğlu, bölgede bomba arama çalışmalarının sona erdiğini, ancak tedbiri elden bırakmamak gerektiğini vurguladı. Balkanlıoğlu, “Savaş baltalarımızı gömdük ama yerini unutmadık. Olması muhtemel her yerde bomba arandı. Patlamış bomba parçaları o bölgede bulunabilir. Vatandaşın dikkatli olması uygun olur. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, Jandarma Genel Komutanlığı’na yazı yazdık. 300’e yakın bomba bulundu. Vatandaşların dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu. (Kocatepe)

Yolcu az, taşıt fazla

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son zamanlarda halk otobüslerine yönelen taşlı saldırıları takip ettiklerini söyledi. Balkanlıoğlu, yolcu sayısı ile toplu ulaşım araç sayısının orantısız olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun basın toplantısında “Son zamanlarda Ataköy’de halk otobüsüne iki kez taşlı saldırı gerçekleştirildi. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu yöneltildi. Balkanlıoğlu, olayı takip ettiklerini belirterek konunun özünde, toplu ulaşımdaki orantısızlık olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, “İlk saldırıda failler bulunamamıştı ama ikinci saldırıda failler bulundu. Savcılık duruma el koydu. Buranın temel kökeni, belediye araçlarının Turex’e satılması ve eski minibüsler. Sayı, Afyon’un ihtiyacından çok fazla. Buradaki konu, geçim kavgası. Değişik gerekçelerle minibüs sayısı artmış. Yolcu az, araç sayısı fazla. Ana sorunlardan birisi de bu. Birkaç kez birleştirilmeye çalışılmış. İhale ilk yapılacağı zaman minibüsçüler telaşla biz alalım demişler. Tureks kaparo yatırmış. Araya girilmiş. Turex kabul etmiş, ama en azından kaporamı ödesinler deyince bu teklifi kabul görmemiş. Bunların bir uzlaşı arayışı içine girmeleri gerekiyordu ve girdiler. Öneriliyor, ya bizi satın alın, ya biz sizi devralalım, ya da birleşelim. Her şey kartlı olsun. Paylaşalım. Veya siz bir öneri getirin diyor. Ayrı duraklar olduğu için Bir konsensus sağlanamıyor. Bazen Ankaralara kadar gidiyorlar. Öneri getirmiyorlar. Böyle olunca açmazdayız. Kavgalar, gürültüler eksik olmuyor. Polisiye tedbirlerle bu işi çözmeye çalışıyoruz” dedi.
HERKES SÖZ SAHİBİ,
MUHATAP YOK
Bir basın mensubunun “Aşiretler arasındaki kan davalarının bir yemek ve aracılar vasıtasıyla sona erdirildiğini görüyoruz. Böyle bir şey mümkün olur mu?” sorusunu da Vali Balkanlıoğlu şöyle yanıtladı:
“Aşiretlerde söz sahibi iki-üç kişi var. Bir karar alındığı zaman tüm aşiret üyeleri buna uyuyorlar. Burada her minibüsçü farklı düşünüyor. Karışan, konuşan çok fazla. Muhatap yok karşımızda. Bu sorunu biz oluşturmadık. Belediye yeni bir hat açıyor, ihaleye girenler de alıyorlar. Otobüsler de alıyor. Bunun bir şekilde çözülmesi lazım. Fiyat indirimi var rekabetten dolayı. Ucuza taşınıyor insanlar. Bundan halkımızın istifade ettiğini görüyorum. Zarar edenler de var. Kanun zoruyla bu sorunun çözülebileceği görünmüyor.” (Kocatepe)

‘Okul kapansın’ talebi geliyor

Afyonkarahisar’da etkili olan kar yağışı nedeniyle pek çok mesaj aldığını, bu mesajlarının ekserisinin “Okullarda kar tatili ilan edilsin” talebiyle gönderildiğini söyleyen Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Kapalı yolumuz yok ama sürücülerimizin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Emniyet kemeri takmaları, kar lastiği kullanmaları, zincir ve çekme halatı bulundurulmasını tavsiye ediyoruz.” (Kocatepe)

Vatandaş, 155’i arasın

Vali İrfan Balkanlıoğlu, hırsızlık olaylarında faili meçhul olay kalmadığını belirtti. Balkanlıoğlu, “Asayiş toplantılarında bu durum değerlendiriliyor. Hırsızlık olayları masaya yatırılıyor. Komşuların da emniyetle işbirliği yapmaları lazım. 155’i arandığında tamamı kayda alınıyor. İşbirliği yapmalarında fayda var. Bir hırsızlık vakasında, güvenlik kamerasına verecekleri paranın kat kat fazlasını ödemek zorunda kalıyorlar. Ancak Afyonkarahisar’da faili meçhul olay kalmıyor” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme