• Haberler
  • Gündem
  • 'Gücümüzün kaynağı Millet'in iradesi' – Kocatepe Gazetesi

'Gücümüzün kaynağı Millet'in iradesi' – Kocatepe Gazetesi

Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, Atatürk Spor Salonu'nda etkinliklere katılan öğrencilerin salonda yerlerini almasıyla başladı. Protokoldeki yerine oturmadan önce gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Vali Hakan Yusuf Güner, 'Geleceğimizin teminatı, sevgili gençler 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun, sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum' dedi.Törene Vali Hakan Yusuf [&hellip]

Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri, Atatürk Spor Salonu’nda etkinliklere katılan öğrencilerin salonda yerlerini almasıyla başladı. Protokoldeki yerine oturmadan önce gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Vali Hakan Yusuf Güner, “Geleceğimizin teminatı, sevgili gençler 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun, sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
Törene Vali Hakan Yusuf Güner, Milletvekilleri Burcu Köksal, Hatice Dudu Özkal ve Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri, Sivil Toplum Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yaptı.
“VERİLEN GÖREVİ
EN İYİ ŞEKİLDE
YAPACAĞINIZA ŞÜPHEMİZ YOK”
19 Mayıs’ın önemini açıklayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, “Bugün milletimiz için büyük anlam ve öneme sahip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı, 19 Mayıs’ın 97. Yıldönümünde, hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. O zamanlarda olduğu gibi yine vazgeçilmez güç kaynağımız milletin iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. 19 Mayıs gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Unutmayınız ki bayrağımız, rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Biliyoruz ki sizler, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur” dedi.  
Konuşmanın akabinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Soner Yiğit Sağrıcı, ‘O Geliyor’ isimli şiir seslendirdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin Afyon Yöresi Halk oyunları gösterisiyle devam eden programda sırasıyla Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Bölüğü’nün Mehter Gösterisi ve Bayatlı Şair Mehmet Yiğit tarafından ’19 Mayıs‘ isimli şiir dinletisi gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran takımının coşku dolu gösterileri sırasında salonda bulunan gençler ve Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri ellerindeki bayrakları sallayarak gösteriye eşlik etti. Vatandaşlar ve Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri tarafından gösterinin sonunda ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atıldı.
Atatürklü Türk Bayrağıyla kürsüye gelen Şair Mehmet Yiğit, salondakiler tarafından alkışlarla karşılandı. Şair Yiğit’in şiirini okuması sırasında her şiir kıtasında gençler şaire alkışlarıyla eşlik etti.
Yiğit’in şiiri sonrasında uluslararası ve ulusal düzeyde değişik branşlarda başarılar elde ederek Afyonkarahisar’ı en iyi şekilde temsil eden sporcular ile Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Kutlama programının sonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve sporcuları tarafından Güreş, Jimnastik, Judo, Basketbol, Eskrim, Karate, Voleybol, Futbol, Yüzme, Taekwondo ve Bisiklet branşlarında gösteri düzenlendi. Vali Güner ve protokol üyelerince salonda programı izleyenlere top dağıtımı gerçekleştirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme