'Gücümüzü Atatürk ilkelerinden alıyoruz'

Eğitim-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Şahin, sendika olarak güçlerini Atatürk ilkelerinden, cumhuriyet devrimlerinden alan bir örgüt olduklarını söyledi   Eğitim-İş İl Temsilcisi Mehmet Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel düzenledikleri 'Cumhuriyet ve Atatürk' konulu konferansı CHP Milletvekili Burcu Köksal'ın engellemeye çalışıp parti içi çekişmelerine sendikayı karıştırdığını iddia etti. Şahin, Köksal'ın bu tavır ve girişimlerinin derin [&hellip]

Eğitim-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mehmet Şahin, sendika olarak güçlerini Atatürk ilkelerinden, cumhuriyet devrimlerinden alan bir örgüt olduklarını söyledi

Eğitim-İş İl Temsilcisi Mehmet Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel düzenledikleri “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu konferansı CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın engellemeye çalışıp parti içi çekişmelerine sendikayı karıştırdığını iddia etti. Şahin, Köksal’ın bu tavır ve girişimlerinin derin üzüntüye neden olduğunu belirtti.
“HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN
ARKA BAHÇESİ OLMADIK”
Eğitim-İş köklerinin “Encümen-i Muallimlere”, “TÖS-TÖBDER”lere kadar uzanan Türkiye’nin ilk öğretmen sendikası olarak kurulduğunu ifade eden Şahin, “Herhangi bir siyasi parti ile organik bağ kurmayı, herhangi bir siyasi yapının arka bahçesi olmayı reddeden bir sendikayız. Kendimize tam bağımsız Türkiye, tam bağımsız sendika ilkesini temel ilke edinmiş olan bir yapıyız. Öncelikle bu durumu belirttikten sonra, şu noktayı kamuoyunun dikkatine sunmak isteriz. CHP ülkemizin en köklü, cumhuriyetimizle yaşıt bir siyasi partimizdir ve bizimde partimize saygımız sonsuzdur. Ancak iki gün önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerde bizim de Eğitim- İş olarak ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu bir konferans düzenleme etkinliğimiz olmuştu. Bu süreçte CHP Afyonkarahisar Milletvekilinin sendikamıza yönelik tavrı, etkinliğimizi engellemeye yönelik girişimleri ve kendilerinin parti içi çekişmelerine sendikamızı da karıştırma, buradan sendikamızı siyasi polemiklerin içine çekme girişimleri bizleri derinden üzmüştür.” dedi.
“PARTİ İÇİ MESELE
BİZİ İLGİLENDİRMEZ”
Parti içi kavgaların siyasi partinin iç meselesi olup kendilerini ilgilendirmeyeceğini dile getiren Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Parti içi kavgalar bir siyasi partinin iç meselesidir, bizi de ilgilendiren bir durum değildir. Eğitim-İş olarak biz kişileri değil, ilkeleri önemsediğimizi belirtir, bundan sonra da ilkeli bir sendikal tutum sergileyeceğimizi kamuna saygılarımızla açıklarız. Ayrıca şunu da herkes bilmelidir ki biz bir sivil toplum kuruluşuyuz ve her bir üyemiz de bilinçli bir seçmendir.”

Bakmadan Geçme