• Haberler
  • Genel
  • 'Güçlenirsek, mazlum milletlerin umudu oluruz'

'Güçlenirsek, mazlum milletlerin umudu oluruz'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Stadı'nda düzenlenen törende konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye'nin güçlenmesi hâlinde mazlum milletlerin umudu olmayı sürdüreceğini belirtti 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Stadı'nda tören düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı [&hellip]

“Güçlenirsek, mazlum milletlerin umudu oluruz”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Stadı’nda düzenlenen törende konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin güçlenmesi hâlinde mazlum milletlerin umudu olmayı sürdüreceğini belirtti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Stadı’nda tören düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve protokol üyeleri katıldı.
EMPERYALİSTLERİN GÖZÜ
BU TOPRAKLARDA
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu; “Aziz vatanımız çok stratejik bir konumda. Bu nedenle emperyalist güçlerin vatanımızın üzerinde emellerinin olması da kaçınılmaz olmuştur. Güçlü olduğumuz dönemde hepsi geri adım atmış seslerini çıkaramamış, ancak çeşitli nedenlerle güçsüz duruma düştüğümüzde şark meselesi diye bir sorun çıkarmışlar. Her birisi Türkiye’de değişik azınlıklara sahip çıkan emperyalist ülkeler Türkiye’nin ve Osmanlı Devleti’nin iç işlerine karışmaya başlamışlar. En sonunda kaybolan prestiji ve kaybolmuş toprakları geri kazanmak için hatalı bir kararla Birinci Dünya Savaşı’nda müttefiklerin yanında yerimizi aldık” dedi.
ÜLKE İŞGAL EDİLMİŞTİ
Birinci Dünya Savaşı’nda birçok kahramanlık gösterildiğini hatırlatan Balkanlıoğlu, “Birçok cephede büyük kahramanlıklar göstermemize, desanlar yazmamıza rağmen müttefiklerimiz yenilince biz de yenilmiş sayıldık. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde belirttiği gibi aziz vatanımızın bütün orduları dağıtılmış silahlarına el konulmuş bütün tersanelerine girilmiş. Mondros Ateşkes Antlaşması ve peşinden gelen Sevr Anlaşması memleketin dört bir tarafına emperyalistlerin işgaline açık hale getirdi. Bir taraftan Fransızlar, İngilizler geldi işgal etti ve bunların kışkırtmasıyla Yunanlılar’da aziz vatanımızın yarısını işgal ettiler. Bunlardan birisi de Afyonkarahisar’dır. Üzerinde bulunduğumuz binlerce şehidimizin yattığı mübarek topraklar, düşman çizmesiyle çiğnendi” ifadelerini kullandı.
TÜRK MİLLETİ KÜLLERİNDEN DOĞDU
Türk Milleti’nin adeta küllerinden doğduğunu hatırlatan Balkanlıoğlu; “Küllerinden yeniden doğan Türk Milleti şahlandı. Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkışından sonra kısa sürede kendilerini topladılar ve cumhuriyetin kurulduğu ve kazanıldığı bu kutsal topraklarda iyi bir ders verdiler. Unutamayacakları bir ders verdiler. Kısa bir sürede düşman denize döküldü. Ondan sonra başlayan kalkınma hamlesiyle günümüze kadar geldik” dedi.
KARDEŞLİĞİMİZİ KORUYALIM
Türkiye’nin birlik ve beraberliğini korumasının öneminin altını çizen Balkanlıoğlu; “Eğer biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza edebilirsek umutlarımızı kaybetmezsek kardeşliğimizi kaybetmezsek dünyanın bütün süper güçleri de üzerimize gelse bir kez daha onlarca defa onları hezimete uğratabiliriz. Ancak ne zaman ki aramıza tefrika girerse parçalanıp bölünürsek o zaman tehlikenin büyüğü bizi bekliyor. Sığındığımız son vatan toprağı bayrağının gölgesinde onurla yaşadığımız ezanların okunduğu bu mübarek kutsal toprakları dahi elimizden çıkarma riskimiz olabilir” diye konuştu.
GÜCÜMÜZ DÜNYAYA MESAJ
Vali Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:
“Biz insan hakları demokrasi hukukun üstünlüğü konusunda millet olarak ne kadar ileri gidersek gidelim uluslararası arenada halen daha kim güçlüyse o haklı o caydırıcı onun dediği olur. Güçlü ülkeler bütün ülkeleri işgal etme insanları öldürme ve o ülkeyi bir şekilde emellerine alet etme konusunda son dönemlerde kendilerini haklı görmeye başladılar. Ancak biz gücümüzü muhafaza edersek kalkınma hamlemizi büyük oranda başarırsak kendi ordumuzu kendi silahlarımızla kendi yazılım ve donanımlarımızla güçlendirirsek ekonomimiz güçlenirse bölgede istikrar unsur olmaya ve halen daha zulüm çeken mazlum milletlerin ümidi olmaya devam edebiliriz. Bu konuda en büyük destekçimiz ümidimiz siz gençlersiniz. Sizler ne kadar donanımlı bilgili olursanız ve geleceğe ne kadar ümitle bakar birbirinize sıkı sarılırsanız biz de o kadar güçlü olacağız.”
CUMHURİYET’İN ÖZÜ MİLLİ İRADE
Vatandaşlar arasında çeşitli fikir ayrılıklarının bulunabileceğinin altını çizen Balkanlıoğlu, farklı düşüncelerin zenginliğe vesile olmasını istedi. Balkanlıoğlu; “Asla ve asla bu zenginliğimiz olan farklı fikir ve düşünceler ayrılığımıza neden olmamalı. Zenginliğimize vesile olmalı. Cumhuriyet bu memleketin kazandığı en büyük değerdir. Çünkü halkın iradesi yönetime hakimdir. Halk ne derse o olur. Seçtiği temsilciler marifetiyle parlamenter demokraside egemenlik kayıtsız şartsız millet tarafından kullanılır bunun dışındaki her türlü beklenti her türlü ümit Türkiye’yi çok daha geriye götürür, uygar ve medeni milletlerin altına iter ve sevimsiz bir durum olur. Bu tür hevesli olanlara kıymet vermek siyaset kurumu ve siyasetçileri yıpratmak isteyen insanlara asla taviz vermemek durumundayız. Aksi halde bindiğimiz dalı keseriz. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet’e ihanet etmiş oluruz” dedi.
GÖSTERİLER ALKIŞ ALDI
Törende sahne alan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Folklor ve Halk Oyunları Kulübü’nün sergilediği halk oyunları gösterisi ile mehteran takımının konseri büyük alkış aldı. Tören, askeri birlik, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri, izciler, ilköğretim ve lise öğrencilerinin yaptığı geçit töreni ile son bulurken, katılımcılar geçit törenini ayakta alkışlayarak takip etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme