Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayrettin ÖZKILINÇ

GÜÇ VE İCRAAT

Ülkemizde geçirmiş olduğumuz 24 Haziran seçiminden sonra adı “Başkanlık Sistemi“ olan yeni bir yönetim biçimine geçmiş bulunuyoruz. Bu yeni sisteme geçişte özellikle büyük çaba ve gayret gösterenler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli ekibidir. Birlik ve beraberlik içerisinde AK Parti olarak “Başkanlık Sistemi’nin faziletleri halkımıza muhtelif vesilelerle anlatıldı. Önceki başarılarıyla halkımızdan güven kazanan AK Parti seçimlerle gücünü ve güvenirliliğini göstermiş oldu. Burada tüm M.H.P grubu ve Genel Başkan’ı sayın Devlet Bahçeli de olumlu davranışlar sergilemiş ve destek vermişti.
Halkımız bu seçimlerle sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şunu söyledi: “Biz sizlere güveniyoruz. Bu yeni sistemin de ilk Başkan’ı da sizsiniz. Bu seçimlerle önünüzdeki vesayet ve bürokratik engeller v.s de kaldırıldı. Şimdi bizim beklediğimiz ise sizlerin bize olan vaatlerinizin hızlı bir şekilde tahakkuk safhasına geçirilmesidir.” denilmiştir.
Bu bir sürü vaatleri hızlı bir şekilde gerçekleştirme çabası içersine giren bu genç ekibe ilkden bir teşekkür etmeliyiz. Üstlenilen bu görevler kolay, başarılabilecek görevler değildir. Bu hızlı kalkınma çabasına soyunanlara bizim de vatandaşlar ve diğer partililer olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmamız gerekir. Bu hizmetler konusunda hasmane tutumla davranmak doğru olmasa gerek. Zorlu bir işte başarılı olabilmek için ilk önce her yönüyle güçlü ekibe ihtiyaç var. Bu da zaten seçimlerle belirlenmiştir. Doğru olan buydu ve o da oldu. Herkes ancak kendi gücü kadar bir yükü anca kaldırabiliyor. Gerisi ya hayal oluyor ya da başarısızlıkla sonuçlanıyor.
Bunu başımızdan geçen ticari bir olayla izah etmeye çalışayım.
T.C.D.D tren raylarının altına konulan selet denilen demir parçalarını yarı mamulden mamul hale getirilebilinmesi işini ihaleye çıkarıyor. Arkalıklı bu büyük işin Afyon’da kalmasını isteyen o günün travers Fabrikası müdürü Avni bey Afyon’dan Baykentler firmasına ihaleye katılmasını öneriyor. İş Afyonumuza gelir getirebilecek gerçekten büyük bir iş. Baykentler firması yanına Gümüşkanat ve biz Özçelsan firmalarını da alarak bu işin hakkından öyle gelinebileceğini bizlere iletti. Teknik bilgimiz var; ama makine parkımız yeterli değildi. Ona da bir imkan bulunur deyip, teklifi kabul edip, üç ortak Avni beyin tahminen önerdiği fiat üzerinden Ankara’ya gidip ihaleye iştirak ettik. Halâ başaramama endişesi taşıyorduk. Üç Afyonlu firmanın gücü bu tonlarca, dağlar kadar malzemeyi işlemeye yetmeyebilecek ve zor durumda kalabilecektik. Ne var ki ihale neticelendi ve iş çok cüzi bir farkla Konyalıların üzerinde kaldı. Biz Afyonlu üç firma olarak işin bizim üzerimizde kalmamasına o kadar sevindik ki hemen ihaleyi kazanan firmayı hem tebrik ettik ve hem teşekkür ettik. Bizi onca büyük bir yükten kurtarmıştı. Bir de oh çekip kendimize ziyafet verdik. Evet iş üzerimizde kalsaydı belki halihazır işimizi de kaybedebilirdik. Bu kayıp sadece üç firmayı etkilendirir. Ya böyle bir yanlış karar devlet yönetimizde olursa?… Devleti yönetmek hem daha zor ve hem de çok veballi bir iş. Görev alanlara hem yardımcı olmalı, hem de teşekkür edip başarılar dilemeliyiz. Bu yeni “Başkanlık Sistemi”nin başarılı olup olmayacağı önümüzdeki günlerde yapacağı icraatlara bağlıdır. Yeni sistemin başarılı olup veya başarısız olduğunu ise en iyi bir şekilde 2023 seçimleri belirleyecektir. Gerçekten de bu Türk milletinin kantarı her dönemde belinde…. Başarılı günler ulusça bizlerin olsun. Saygılarımla. 13.07.2018

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti