GSS Prim Borcu Nedir?

GSS prim borçlanması nedir, merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Peki bu prim borcu nedir, nasıl silinir?

Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her vatandaş, herhangi bir işte çalışıyor olmaları durumunda veya vatandaşın kendi isteğine bağlı olarak sigortalı olabilmektedir. Ancak herhangi bir durumdan dolayı sigorta dışında kalanlar da kendi kendine sağlık güvencesi yaptırabilmektedir. Vatandaşlar, “Genel Sağlık Sigortası” olarak adlandırılan bu durumda ücret karşılığında sağlık sigortası yaptırabilmektedir.

Bu olanaklardan yararlanmak isteyen vatandaşların aylık belli bir miktarda ücret ödemesi gerekmektedir. Bu ücretler ödenmediği takdirde prim borçlanması olmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 1 Ocak 2012 tarihinde ülkemizde çalışan her bireye Genel Sağlık Sigortası zorunlu hale getirilmiştir.

GSS PRİM BORCU NASIL ÖDENİR?

Genel sağlık Sigortası’nda prim borcu oluşan kişiler E-devlet üzerinden borçlarını kontrol edebilmektedirler.
“Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” sayfasından aynı zamanda ödeme işlemlerini de gerçekleştirebilen vatandaşlar, istediği takdirde birçok banka veya PTT şubelerinden de borçlarını ödeyebilmektedirler.

Bakmadan Geçme