• Haberler
  • Genel
  • Greve 3 kuruluştan destek – Kocatepe Gazetesi

Greve 3 kuruluştan destek – Kocatepe Gazetesi

Sağlık çalışanlarının tüm Türkiye’deki grevi, Afyonkarahisar’da da destek gördü. Afyonkarahisar Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası ile Türk Sağlık-Sen ortak bir basın açıklamasıyla sağlıkta dönüşüm programını eleştirdi Afyonkarahisar Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası ile Türk Sağlık-Sen, Afyonkarahisar Tabip Odası’nda ortak bir açıklama yaparak Türkiye çapındaki sağlık grevine destek verdi. Açıklamada ilk sözü Afyonkarahisar Tabip Odası Kemal [&hellip]

Greve 3 kuruluştan destek

Sağlık çalışanlarının tüm Türkiye’deki grevi, Afyonkarahisar’da da destek gördü. Afyonkarahisar Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası ile Türk Sağlık-Sen ortak bir basın açıklamasıyla sağlıkta dönüşüm programını eleştirdi

Afyonkarahisar Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası ile Türk Sağlık-Sen, Afyonkarahisar Tabip Odası’nda ortak bir açıklama yaparak Türkiye çapındaki sağlık grevine destek verdi. Açıklamada ilk sözü Afyonkarahisar Tabip Odası Kemal Demirkırkan aldı. 13 Mart’ta Türk Tabipleri Birliği’nin 30 bin kişiyle bir miting yaptığını hatırlatan Demirkırkan, “Giderek kötüleşen çalışma koşulları, güvencesiz çalışma biçimlerine zorlanmamız, yapılan yasa, yönetmelik gibi düzenlemelerle yaratılan belirsizlik ortamı, yöneticilerin çalışanlara yönelik hürmetsiz ve halka hedef gösteren söylemi, kapıda bekleyen, durumu daha da kötüleştirecek yasa tasarıları, sağlık ortamının ticarileştirilmesi, sağlık çalışanlarının etrafındaki çemberi gün geçtikçe daraltmaktadır” dedi. Demirkırkan, bu grevin dikkate alınmaması durumunda, uzun süreli grevlere gideceklerini söyledi.
SES İl Temsilcisi Hasan Dişyar da tüm vatandaşların yararlanabileceği eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti sunmak istediklerini belirtti. Dişyar, acil durumlar dışında vatandaşların iki gün boyunca sağlık kuruluşlarına başvurmamalarını talep etti.
Türk Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal ise sağlık çalışanlarının sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Çakal, “Hepimizin derdi ortak. Bugün sağlık çalışanları feryat ediyor. Bu feryadın Sayın Sağlık Bakanı tarafından duyulmasını istiyoruz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme