Green Card Nedir, Ne İşe Yarar?

Green Cart başvuruları bugün sona erecek.  Hal böyle binlerce insan  iken Greean Card nedir?, Kimlere Verilir, Nasıl Başvurulur? Sorularının yanıtını arıyor. Tüm bu soruların yanıtları yazımızda.

GREEN CARD NEDİR?

Green Card diğer adıyla ABD Yeşil Kart, Amerikan Hükümeti tarafından Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmayan kişilerin  Amerika’da yaşamak veya çalışmak için alabilecekleri, daimi oturma izni sağlayan resmi belgedir. Her yıl Dv Lottery adıyla düzenlenen çekilişi kazanan isimler  Amerika Birleşik Devletlerinde ömür boyu oturma ve çalışma hakkı da elde ederler. Daimi oturma izni olarak da bilinen Green Card yeşil karttır.

GREEN CARD KİMLERE VERİLİR?

Green Card almak isteyen kişilerin bazı şartları taşıyor olması gerkmektedir. ilk olarak, bu karta başvurabilmek için kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Yine en az lise mezunu oöması geekmektedir. Lise öğrencisi olmayan kişilerde son 5 yıl içinde uzmanlık ve ya eğitim gerektiren bir alanda da mutlaka 2 yıl aralıksız olarak çalışan kişiler Green Card alabilirler.

GREEN CARD NASIL BAŞVURULUR?

Genellikle bir göçmen vizesi almak isteyen ve başka bir ülkenin vatandaşı olan kişiye bir Amerikan vatandaşı ya da yasal göçmen statüsünde olan bir kişi ya da bir işveren sponsor olmalıdır ve bu kişi adına Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu tarafından onaylanmış bir başvurunun olması gerekmektedir. “DV Lottery” resmi internet sitesinden Green Card başvurusu yapılmaktadır.

2024 yılı çekilişleri için, 4 Ekim’de başlayan Green Card başvuruları, 7 Kasım 2023 tarihine kadar dvprogram.state.gov internet adresinden alınmaktadır.

Belirlenen takvime göre,  Green Card başvuru sonuçları 4 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak.

Ayrıca Green Card’a başvurmak için herhangi bir ücret ödenmemektedir.

Bakmadan Geçme