Green Card Nasıl Alınır Ve Ne İşe Yarar?

Green Card'ın ne olduğu, ne işe yaradığı kimlere verildiği, nasıl başvuru yapıldığı merak edilen konular arasına yer alıyor. Green Card hakkında tüm merak ettiklerinizi sizler için araştırdık. İşte detaylar…

Amerikan Hükümeti tarafından ABD vatandaşı olmayan kişilerin Amerika’da yaşaması ve çalışması daimi oturma izni sağlayan resmi belge olan Green Card’a her yıl milyonlarca insan başvuru yapıyor. Green Card’a başvuran ve başvurmak isteyen milyonlarca insan Green Card’ın başvuru şartlarını ve başvurularını araştırıyor.

GREEN CARD NEDİR?

Green Card diğer adıyla ABD Yeşil Kart, ABD devletleri tarafından Her yıl Dv Lottery adıyla düzenlenen çekiliş ile Amerika vatandaşı olmayan kişilerin ömür boyu Amerika’da yaşamasını veya çalışmasını sağlayan daimi resmi belgedir.

GREEN CARD KİMLERE VERİLİR?

18 yaşını doldurmuş en az lise mezunu ve uzmanlık ve ya eğitim gerektiren bir alanda 2 yıl aralıksız olarak çalışmış yeterli İngilizce seviyesine sahip her kişi Green Card başvurusu yapabilmektedir.

GREEN CARD NASIL BAŞVURULUR?

Green Card’a Akraba yolu, çalışma yolu ve yatırım yolu aracılığıyla üç yoldan başvuru yapılabilinmektedir.

Akraba yoluyla Graan Card başvurularında eğer ABD’de değilseniz süreç konsolosluk tarafından yürütülmektedir. Bu süreçte ABD’ye seyahat edebilmek için Göçmen Vizesi verilmektedir. Başvurunun yapıldığı sürede ABD’de bulunup bulunmadığınıza göre veya akrabalık derecenize göre başvuru süreci ve aşamaları değişkenlik gösterebilmektedir.  Bu yolda süreç, size sponsor olan akrabanızın USCIS’e başvuru formunu göndermesi, başvurunun değerlendirilmesi ve onaylanması  ve mülakat şeklinde devam etmektedir. Bu süreç başarıyla tamamlandıktan sonra ve başvurunuz onaylandıktan sonra 45 gün içinde Green Card’ınız Yeşil Kart’ınız size gönderilir

İş yoluyla Green Card başvurusunda; başvurduğunuzda ABD’dedeğilseniz, “Statü Değişikliği” yapmak için USCIS’e başvuruda bulunmalısınız. Bu yolda Size sponsor olan kişi ya da kurum göçmenliğiniz için başvuruda bulunur ve devamında sizin kendi ülkenizden süreci devam ettirmeniz gerekmektedir.  Green Carda iş yoluyla başvurmak isteyenlerlerin ABD’li bir işveren sponsorluğuna sahip olması veya olağanüstü yetenek, üst düzey akademik diploma sahip olması  gerekmektedir.

Yatırım yoluyla Green Card başvurusunda; süreç ABD’de değilseniz ek başvurular ile konsolosluk üzerinden yürütülmektedir. Bu yolda, yüksek miktarda yatırım yapmanız gerekmektedir. Bazı belirlenmiş bölgelerde 800 bin diğer bölgelerde ise; 1 milyon 50 bin dolarlık yatırım yapan kişiler bu yolla Green Kart başvurunsa bulunabilir.  Yatırım yoluyla Yeşil Kart almak için öncelikle uygun bir yatırım projesi bulmanız gerekir. Bunlar doğrudan yatırım yapabileceğiniz projeler ya da USCIS onaylı projeler olarak seçilmelidir.  Ardından, başvuru dilekçesi sunmanız gerekir. Başvurunuz onaylanana kadar yatırımınız emanet olarak tutulur ve başvuru onayıyla birlikte kalıcı göçmenlik yapabilirsiniz.

GREEN CARD BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Green Card başvurusu ücretsizdir.  Gerekli şartları taşıyan herkes Green Card’a başvuru yapabilmektedir.

Bakmadan Geçme