Gözyaşları sel oldu, Ay Yıldız'a aktı

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde, askerleri taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Altan Ceyhan, memleketi Sinanpaşa İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi Şırnak'ın Uludure İlçesi'nde Gülyazı Köyü'ndeki bir programda güvenlik önlemi alacak askerleri taşıyan minibüsün dün şarampole yuvarlanması sonucu 9 asker ve 1 korucu şehit oldu, 10'u asker 11 kişi yaralandı. Kazanın ardından [&hellip]

Gözyaşları sel oldu, Ay Yıldız’a aktı

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde, askerleri taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Altan Ceyhan, memleketi Sinanpaşa İlçesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi

Şırnak’ın Uludure İlçesi’nde Gülyazı Köyü’ndeki bir programda güvenlik önlemi alacak askerleri taşıyan minibüsün dün şarampole yuvarlanması sonucu 9 asker ve 1 korucu şehit oldu, 10’u asker 11 kişi yaralandı. Kazanın ardından şehit düşen askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere askeri uçakla Afyonkarahisar’a getirildi. Havalimanındaki askeri törenin ardından şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Sinanpaşa’daki baba evine götürüldü. Şehidin cenazesi, gözyaşları içinde karşılandı. Şehidin annesi Nurgül Ceyhan ve eşi Hatice Ceyhan, Türk bayrağına sarılı tabut eve getirildiği sırada fenalık geçirdi. Ceyhan’ın tabutuna son kez dokunmak isteyen yakınları, sinir krizi geçirdi. Şehidin oğlu 4 aylık Kemal Altan da yakınları tarafından tabutun yanına götürüldü. Bir süre tabuta dokunan Kemal bebek, daha sonra yakınları tarafından uzaklaştırıldı.
BİNLERCE KİŞİ KATILDI
Şehidin cenazesi, baba evinde helallik alındıktan sonra Paşa Camii’ne götürüldü. Cenazede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer askeri komutanlıklarla milletvekillerinin gönderdiği çelenkler yer aldı. Buradaki törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Parti’li Halil Ürün, CHP’li Ahmet Toptaş, MHP’li Kemalettin Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İGM Başkanı Salih Sel, askeri erkan, belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve şehidin babası Kemal Ceyhan, annesi Nurgül Ceyhan, eşi Hatice Ceyhan, ağabeyi Hüseyin Ceyhan, kız kardeşi Fatma Cengiz, eniştesi Mehmet Cengiz ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenaze töreninde sık sık terör örgütü PKK aleyhine slogan atıldı.
TABUTA SARILDILAR
Uzman Çavuş Altan Ceyhan’ın cenazesi, öğle namazından sonra kılınan namazın ardından omuzlara alınarak Sinanpaşa Asri Mezarlığı’nda bulunan şehitliğe götürülmek istendi. Ancak bu sırada tabuta sarılan şehidin annesi Nurgül Ceyhan, eşi Hatice Ceyhan ve ablası Fatma Cengiz uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anne ve eş, askeri görevliler ile yakınları tarafından sakinleştirildi. Tören boyunca sürekli ağlayan, elindeki bayrağı öpen şehidin eniştesi Mehmet Cengiz’in, “Şehidim, ’Ancak bayrakla gelirim’ diyordun. Sözünü tuttun ve bayrakla geldin” sözleri, tören alanındakileri duygulandırdı. Enişte Cengiz’in gözyaşları öptüğü bayrağı ıslatırken Cengiz, “bu bayrak için ben de ölürüm” dedi.
TERÖR LANETLENDİ
Evli ve 1 çocuk babası Altan Ceyhan’ın cenazesi, törenin ardından top arabasına konularak mezarlığa götürüldü. Top arabasının arkasında yürüyen kalabalık, terör örgütü ve bölücü başı Abdullah Öcalan aleyhinde slogan atarak teröre lanet yağdırdı. Bilinen sloganların yanı sıra Sinanpaşalı gençler şehidin annesine seslenerek, “annem ağlama evlatların yanında” diye bağırdılar. Bir süre top arabasında taşındıktan sonra Sinanpaşıların elleri üstünde yükselen Ay Yıldızlı Bayrağa sarılan Altan Ceyhan’ın tabutuna İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Milletvekilleri CHP’Li Ahmet Toptaş, MHP’li Kemalettin Yılmaz ve Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli de omuz verdi. İlçe boyunca izleyenlerin göz yaşları eşliğinde taşınan Şehit Altan Ceyhan’ın cenazesi geçerken, hep bir ağızdan “Allahu Ekber” diyerek tekbir getirildi.
SAYGI ATIŞI YAPILDI
Uzman Çavuş Ceyhan’ın cenazesi, Sinanpaşa Asri Mezarlığı içindeki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. Mezarlıkta, tabutun üzerindeki Türk Bayrağı’nın kaldırılıp defin işleminin tamamlanmasından sonra 3 el saygı atışı yapıldı. Ardından şehidimiz için dua edildi.
FACEBOOK SAYFASINDAKİ NOT
Öte yandan Şehit Altan Ceyhan’ın, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasındaki son paylaşımı görenleri üzüntüye boğdu. Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 19 Ağustos Pazar günü Zara’dan ’Bayramdan Bayrama’ türküsünü, “Gelemedim anacığım’ notuyla paylaşmıştı. Şehit Ceyhan’ın bebeğinin doğumunda, yakınlarının yüklediği fotoğrafların altına da “İzin bile vermediler, çocuğumu bile göremedim” yorumunu yazdığı dikkati çekti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme