• Haberler
  • Genel
  • Gözyaşı kanal tıkanıklığına lazerli çözüm

Gözyaşı kanal tıkanıklığına lazerli çözüm

Özel Fuar Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Melih Kurt, Laser DSR denilen yöntemle ilgili bilgiler verdi. Dr. Kurt, her yaşta gözyaşı kanal tıkanıklığına lazerli çözümün hastanede uygulandığını açıkladı TIKANIKLIK ENFEKSİYON NEDENİGözyaşı kanalı tıkanıklığının ve enfeksiyonu belirtilerinin, gözde aşırı sulanma, sık sık çapaklanma, burun köküne basmakla, göze iltihap gelmesi, burun kökünde şişlik olarak açıklayan Dr. Melih [&hellip]

Gözyaşı kanal tıkanıklığına lazerli çözüm

Özel Fuar Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Melih Kurt, Laser DSR denilen yöntemle ilgili bilgiler verdi. Dr. Kurt, her yaşta gözyaşı kanal tıkanıklığına lazerli çözümün hastanede uygulandığını açıkladı

TIKANIKLIK ENFEKSİYON NEDENİ
Gözyaşı kanalı tıkanıklığının ve enfeksiyonu belirtilerinin, gözde aşırı sulanma, sık sık çapaklanma, burun köküne basmakla, göze iltihap gelmesi, burun kökünde şişlik olarak açıklayan Dr. Melih Kurt; “Gözü nemlendiren gözyaşı sıvısı, gözün iç kısmındaki küçük kanalcıklardan buruna doğru ilerler. Bu kanalın, çoğunlukla gözyaşı kesesinin alt kısmında tıkanması sonucu hastalık karşımıza çıkar. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı, en sık ilk bir yaştaki bebeklerde, orta yaş ve sonrası kadınlarda, burun yapısı eğri olan bireylerde ve uzun süren burun enfeksiyonu ve alerjiler sonucu görülür. Gözyaşı buruna geçemediğinden, göz kapağından yanağa doğru akar. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı, gözde sık enfeksiyonada neden olur.” dedi.
İKİNCİ METOT DİKİŞSİZ
Göz Hastalıları Uzmanı Dr. Melih Kurt, gözyaşı kanalı ameliyatlarının lazer dışında başka yöntemlerle de yapıldığını belirtti. Dr. Kurt; “Ameliyat ciltten veya burun içerisinden olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Birinci yöntemde ameliyat göz kapağı ile burun arasındaki kese üzerinde cilt açılarak yapılır. Kese bulunarak, gözyaşı kesesinden burun içersine kemik genişletilerek yol açılır. Bu işlemde ciltte yaklaşık 1 santimetre boyunda kesi ve dikişler vardır. Ameliyatın adı kısaca ‘DSR’ olarak adlandırılır. İkinci yöntemde ameliyat burun içinden yapılır. ‘Endoskopik DSR’ dediğimiz yöntemdir. Burun içinden kemik ve kese açılır ciltte dikiş gerektirmez.” ifadelerini kullandı.
İYİLEŞME SÜRESİ KISA
“Lazer DSR ameliyatlarının diğer gözyaşı kanal ameliyatlarına göre birçok avantajı bulunduğuna değinen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Melih Kurt şu ifadelere yer verdi: “En önemli avantaj diğer yöntemlere göre genel anestezi gerekmemesidir. Ameliyat çok kısa sürer. Kanama yok denecek kadar az ve doku harabiyeti lazerin özeliğinden dolayı azdır. İyileşme süresi çabuk olan ameliyattan sonra hasta ertesi gün işine gidebilir. Uygulama 2 yaşından itibaren yapılabilir. Üst yaş sınırı yoktur. Ameliyat olması gereken hastalarda iyi bir muayene sonrası Multidiod Laser DSR yapılabilir. Hastanemizde uygulanan ve tamamen estetik, dikişsiz, kansız ve iyileşmesi çok hızlı olan bu teknikle, narkoz alamayan çok yaşlı hastalar bile rahatlıkla ameliyat olabilir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme