• Haberler
  • Genel
  • “Gözümüz, Bakanlık, Başbakanlık’ta değil Önce Türkiye diyoruz”

“Gözümüz, Bakanlık, Başbakanlık’ta değil Önce Türkiye diyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Bingöl, CHP’liler olarak makam-mevki peşinde koşmadıklarını, “Önce Türkiye” ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Beyaz Saray Düğün Salonu’nda Milletvekili Aday Toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP Milletvekili Adayları’nın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, [&hellip]

"Gözümüz, Bakanlık, Başbakanlık'ta değil; Önce Türkiye diyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Bingöl, CHP’liler olarak makam-mevki peşinde koşmadıklarını, “Önce Türkiye” ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, Beyaz Saray Düğün Salonu’nda Milletvekili Aday Toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP Milletvekili Adayları’nın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP’nin Eski Milletvekili Halil Ünlütepe, CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ile partililer katıldı.
ÇOK ZORLADILAR,
MASADAN KALKMADIK
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, 7 Haziran seçimlerinden sonra oluşan tabloyu özetledikten sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ‘CHP, koalisyon masasından kalktı’ diyemediğini belirtti. Bingöl, “Biz, ülkemiz hükümetsiz kalmasın diyerek, Meclis’te hakaret işittiğimiz, 13 yıldır yaptıklarını onaylamağımız AKP ile hükümet kurmak için, yürüeğimize taş basarak görüşmeler yaptık. Türkiye sevdamız için koalisyon görüşmeleri yaptık. Bizi masadan kaldırmak için çok zorladılar, ama kalkmadık” dedi.
ŞEHİTLERİMİZE VEFA
BORCUMUZ VAR
CHP’nin bu süreçte samimi duygular beslediğini aktaran Bingöl, “Biz samimi duygularla görüşmeleri sürdürdük. Ama AKP, 3 aylık seçim hükümeti önerdi. Masadan kalkan onlar oldu, Oyun boşa çıktı. Bizim Bakanlık gibi, Başbakanlık gibi, milletvekilliği gibi bir derdimiz yok. Bizim için önce Türkiye var. Yeri geldi Başbakanlık’ı, yeri geldi Bakanlık’ı elimizin tersiyle ittik. Bizim, bu ülke için şehit düşenlere vefa borcumuzu ödemek üzere 24 saat çalışma gibi bir vefa borcumuz var” diye konuştu.
CHP’NİN OYU ARTIYOR
1 Kasım seçimlerine gidilen süreçte, CHP’nin oyunun arttığına dikkat çeken Bingöl, “Yandaş anket şirketleri bile CHP’yi 7 Haziran’daki seçimden birkaç puan ileride göstermek zorunda kalıyorlar. Çünkü biliyorlar ki CHP’yi düşük gösterirlerse 1 Kasım akşamı mahcup olacaklar. Vatandaş artık ‘Yaşadığımız sorunları bir tek CHP çözer’ demeye başladı” ifadelerini kullandı.
HAYDİ ŞİMDİ ASGARİ
ÜCRETE ZAM YAP
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da Adalet ve Kalkınma Partisi’ni eleştirdi. Köksal, “Biz asgari ücrete zam yapacağımızı açıkladığımızda bize ‘kaynak yok’ diyenler, bizim politikalarımızı taklit etmeye başladılar. Diyorlar ki asgari ücret 1300 lira olacak, diyorlar ki taşeron işçiler kadroya alınacak. Yetki sende, hükümette sen varsın. Haydi seçimden önce yapsana asgari ücreti 1300 lira. Haydi seçimden önce geçirsene taşeron işçileri kadroya” dedi.
ZAFERİ KUTLAYACAĞIZ
CHP’nin iktidara gelmesi için gün saydıklarını belirten Köksal, “Zaferimize 25 gün var. 25 gün sonra zaferimizi yine bu salonda, hep birlikte kutlayacağız. Kocatepe’de başladığımız Milli Mücadele’yi, Ankara’da iktidarla taçlandıracağız” şeklinde konuştu. CHP İl Başkanı Neczat Ercan da bir konuşma yaparak CHP’nin 1 Kasım’da başarılı olacağını kaydetti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme