'Gözden ırak ilçeler üvey evlat mı?'

Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, Dinar, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Sandıklı ve Hocalar gibi uzak ilçelerin yol güzergâhlarına dikkat çekerek sordu: 'Gözden ırak ilçeler üvey evlat mı?' İl Genel Meclisi (İGM) MHP Dinar üyesi İbrahim Acar toplantıda söz alarak gündem dışı konuşma yaptı. Acar, Dinar, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Sandıklı ve Hocalar ilçelerine il merkezine gelen yolcu [&hellip]

“Gözden ırak ilçeler üvey evlat mı?”

Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, Dinar, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Sandıklı ve Hocalar gibi uzak ilçelerin yol güzergâhlarına dikkat çekerek sordu: “Gözden ırak ilçeler üvey evlat mı?” İl Genel Meclisi (İGM) MHP Dinar üyesi İbrahim Acar toplantıda söz alarak gündem dışı konuşma yaptı. Acar, Dinar, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Sandıklı ve Hocalar ilçelerine il merkezine gelen yolcu taşıtlarının problemleri hakkında bilgilendirme yaptı

“SÖYLEYELİM MERKEZE
GELMESİNLER”
Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, il merkezine söz konusu ilçelerden gelen yolucu taşıtlarının Maliye kavşağı olarak adlandırılan alandan, Filli kavşak ve Bayındırlık Müdürlüğü önünden otogara giriş yaptığını belirtti. Çıkış yaptığı zamanda taşıtların aynı güzergâhı izlediğini aktaran Acar; “Bu saydığım ilçelerden ile günde 32 adet araç geliyor. Bu araçların güzergâhı değiştirilip çevre yoluna yönlendiriliyor. Maliye kavşağına kadar olan trafik problemi 32 araç tarafından yani bu ilçelerdeki arkadaşlar yüzünden tıkanıyorsa onlara söyleyelim il merkezine gelmesinler. Dolayısıyla şehrin problemini çözmüş oluruz. Daha önce de böyle bir problem oldu. Meclis Başkanımız sağ olsun konuya hassasiyetle yaklaşıp İl Belediye Başkanımıza söyledi problem çözüldü.” dedi.
İLÇELERDEN 10 YILDA BİR GELİNİYOR
“Her ne hikmetse Şuhut’tan gelen araçlar eski garaj dediğimiz jandarmanın olduğu yerden kendi köy garajlarına gidiyorlar.” diyen Acar; “Dolayısıyla Çay ve Bolvadin’den gelen araçlarda da durum böyledir. İnsanlar 10-15 senede bir resmi iş için il merkezine geliyorlar. Şimdi SGK’lar kurulunca ile gelişler azaldı. Ancak hastaya devlet hastanesine geliniyor. Çevre yolunda inen insanlar bir sürü sıkıntı yaşıyorlar.” diye konuştu.
ACAR’DAN ÇOBAN’A ATIF
Afyonkarahisar’ın büyükşehir, bütünleşmiş şehir olma adayı bir il olduğunu kaydeden İbrahim Acar, sözünü ettiği ilçelere negatif ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü. Acar, Şuhut’tan, Çay’dan gelen araçlara pozitif ayrımcılık yapıldığını belirterek; “Onlara öz ilçe muamelesi bize gözden ırak olduğumuzdan üvey evlat muamelesi mi yapılıyor? Bu konuya hassasiyetle bakılması için söylüyorum. Öz evlat isek gereği yapılsın. Ben İGM Başkanımızın, Afyonkarahisar Belediye Başkanımızın daha önceki problemde konuyu nasıl çözdülerse tekrar çözeceklerine inanıyorum. Benim şahsi düşüncem herhalde Burhanettin Başkan Şuhutlu olduğu için bizim o bölgeden de Afyon’da fazla adam olduğundan böyle oluyor. İşin içine siyasette katarak bakıyorum.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme