Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göz deyip geçmeyin!

İl Sağlık Müdürü Uzman

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda göz sağlığının korunması için önerilerde bulunarak tüm engellilerle birlikte görme engellilerinde her zaman yanlarında olduklarını söyledi

 

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, görme engellilerin yanı sıra göz sağlığında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl dünyada 7-14 Ocak tarihinin, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak anıldığını belirtti.
“GÖZ SAĞLIĞI KORUNMALI”
Körlüğün, doğuştan gelebildiği gibi çeşitli hastalıklar sonucu sonradan da ortaya çıkabildiğine değinen Korkmaz, “Dünyada 10 milyon kadar kişinin, çoğunlukla önlenebilir nedenler yüzünden görme yeteneğinden yoksun kaldığı sanılmaktadır. Bu nedenle göz sağlığımızı korumak ve olası görme kaybının önüne geçmek için şunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Televizyon ve bilgisayar ekranına uzun süre yakından bakılmamalıdır. Uzun süren bilgisayar kullanımlarında gözler sıkça dinlendirilmelidir. Görme yeteneğini güçlendiren A vitamini içeren besinler havuç, yumurta, yeşil sebzeler bol miktarda tüketilmeli, göz hijyenine özen gösterilmelidir. Kitap okurken göz ile kitap arasında en az 30 santimetre mesafe olmasına dikkat edilmelidir. Çok az ya da fazla ışıkta okuma ve yazma yapılmamalıdır. Başkalarına ait gözlükler kullanılmamalıdır. Çocuklarda herhangi bir göz kayması veya görme bozukluğu şüphesi varsa en kısa sürede göz doktoruna başvurulmalı, ilerleyen yaşla birlikte göz sağlığında herhangi bir problem yaşanmaması için hayat boyu düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılmalıdır.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti