• Haberler
  • Genel
  • 'Görülmemiş yatırımlar yapıyoruz' – Kocatepe Gazetesi

'Görülmemiş yatırımlar yapıyoruz' – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'a görülmemiş yatırımlar yaptıklarını belirtti Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar için 5 müjde verdi. Bakan Eroğlu'nun verdiği müjdeler şöyle:Çobanlar Göynük Göleti, İhsaniye Sarıcaova Göleti ve Sulaması, Sandıklı Menteş Göleti ve Sulaması, Afyonkarahisar İlçe ve Beldelerine İçmesuyu Arsenik Arıtma [&hellip]

“Görülmemiş yatırımlar yapıyoruz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’a görülmemiş yatırımlar yaptıklarını belirtti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar için 5 müjde verdi. Bakan Eroğlu’nun verdiği müjdeler şöyle:
Çobanlar Göynük Göleti, İhsaniye Sarıcaova Göleti ve Sulaması, Sandıklı Menteş Göleti ve Sulaması, Afyonkarahisar İlçe ve Beldelerine İçmesuyu Arsenik Arıtma Tesisi İkmali, Bolvadin’de 24 Derslikli Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi Ek Binası.
115 MÜJDE VERİLDİ
Müjdeler hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar’a görülmemiş yatırımlar yaptık. Yatırımlardan önce Afyonkarahisar adeta köy gibiydi, şimdi Ege’deki bütün illerle yarışan muhteşem bir il haline geldi. İki milli, iki dini bayramda müjde vermek istedik, bunlar büyük yatırımlar. Şu ana kadar 115 müjde verdik, 81 tanesini tamamladık. Bugün de Zafer Bayramı münasebetiyle 5 müjdeyi açıklıyoruz.
Nereye gölet yapılması gerekiyorsa, biz yapıyoruz. 85 tane gölet yapıyoruz. Münbit toprakların tamamı sulanacak. Afyonkarahisar gıda üretim ve ihracat üssü olacak. 15-20 yıl sonra dünyadaki en önemli sektör gıda olacak” dedi.
“BAKANIMIZ ÖĞRETTİ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise “Sayın Bakanımız bize hep öğretici oldu. Üniversite öğretim üyesiydi, devlette, bürokraside, kurum yönetiminde, hizmetlerin nasıl hayata geçirildiğini bize öğretti. Ağustos ayında zaferler var. İstiklalimizle birlikte istikbal savaşını da kazandığımız son savaşımız 26 Ağustos’ta başladı. Bu anlamda Ağustos ayı çok önemli. Zafer Yolu ilan ettiğimiz, savaşın gerçekleştirildiği dönem sadece bir patika olan yola, dünya standartlarında bir yol yapılmış. İnşallah her geçen gün daha iyi olacak. Zafer Yürüyüşü’nden sonra bir sohbet etme imkanı oldu. En büyük eksiğimiz insan unsuru. Bu tespitten yola çıkarak Doğa Koruma Milli Parkımız tarafından Alan Kılavuzluğu eğitimi verilecek” ifadelerini kullandı.
ARSENİK SORUNU KALMADI
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, yatırımların hayırlı olmasını dilerken Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da şöyle konuştu:
“Afyon halkı yıllarca Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği orandan 3 katına yakın bir oranda arsenikli olan Küçükçobanlı’daki kuyulardan suşu içmek zorunda kalmıştı. 15 Nisan 2009’dan beri Akdeğirmen Barajı’nı kullandığımız için arsenikli suyla karşı karşıya değiliz.”
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise, AK Parti hükümetleriyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinin arttığını, Afyonkarahisar’da okullaşma oranında iyi bir konum elde ettiklerini söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme