• Haberler
  • Genel
  • Görmez, Kamil Miras’ı sordu – Kocatepe Gazetesi

Görmez, Kamil Miras’ı sordu – Kocatepe Gazetesi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sandıklı’da düzenlediği İl Müftüleri Semineri’ne katılmak üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Görmez, Başkan Çoban’a Afyonkarahisarlı siyasetçi ve din adamı merhum Kamil Miras’ın isminin, kentte herhangi bir yapıya ya da esere verilip verilmediğini sordu AFYON’DA DİN GÖREVLİSİ EKSİĞİ KALMADIDiyanet İşleri Başkanı Prof. [&hellip]

Görmez, Kamil Miras'ı sordu

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sandıklı’da düzenlediği İl Müftüleri Semineri’ne katılmak üzere ilimize gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Görmez, Başkan Çoban’a Afyonkarahisarlı siyasetçi ve din adamı merhum Kamil Miras’ın isminin, kentte herhangi bir yapıya ya da esere verilip verilmediğini sordu

AFYON’DA DİN GÖREVLİSİ
EKSİĞİ KALMADI
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş tarafından Belediye girişinde karşılandı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ilimizde ve Belediye’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Çoban, Afyonkarahisar’ın çok eski yıllardan beri Diyanet İşleri görevlilerine saygı gösteren bir il olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın hafız yetiştirmede önde gelen illerden olduğunu kaydeden Başkan Çoban, il merkezinde, ilçelerde ve beldelerde eğitimlerin devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Mehmet Görmez’in göreve gelmesiyle Afyonkarahisar’ın hiçbir köyünde ve mezrasında din görevlisi eksiğinin kalmadığını ifaden eden Başkan Çoban, bu konudaki minnettarlığını da dile getirdi.
“MİRAS ADINA KÜTÜPHANE OLUŞTURULURSA KİTAP GÖNDERİRİM”
Sıcak karşılamalarından dolayı Başkan Burhanettin Çoban’a teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ziyaret ettiği illerde kapı kapı dolaşarak halkı ziyaret etmek istediğini; ancak bu mümkün olmadığı için halk nezdinde vali ve belediye başkanlarını ziyaret ettiğini kaydetti. Bu amaçla Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yönelik gerçekleştirdiği ziyarette, tüm Afyonkarahisar halkına selam ve sevgilerini ileten Prof. Dr. Mehmet Görmez, Başkan Çoban’a Afyonkarahisarlı siyasetçi ve din adamı merhum Kamil Miras’ın isminin, kentte herhangi bir yapıya ya da esere verilip verilmediğini sordu. Başkan Çoban, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavirliği görevinde de bulunan Kamil Miras’ın isminin bir caddede ve camide yaşatıldığını kaydetti. Bu durum karşısında memnuniyetini dile getiren Görmez, ilimizde yeni açılan İlahiyat Fakültesi’nde Kamil Miras ismiyle bir kütüphane oluşturulması halinde, kendisinin kitap gönderebileceğini söyledi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun da katıldığı ziyarette, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a kitaplardan oluşan hediyeler sundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme