• Haberler
  • Genel
  • Görmeyen Gazi'ye sensörsüz bilgisayar – Kocatepe Gazetesi

Görmeyen Gazi'ye sensörsüz bilgisayar – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin ilçesinde görme engelli gaziye okuma sensörlü diz üstü bilgisayar maliyetinin yüksek olduğu gerekçesiyle normal bilgisayar verilmesi Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı’yı çileden çıkardı. Kumartaşlı, görme engelli gaziye bu şekilde yaklaşan vakıf müdürüne tek gözünü vermesi karşılığında 20 bin TL takdim etme önerisini basın huzurunda sundu [&hellip]

Görmeyen Gazi’ye sensörsüz bilgisayar

Bolvadin ilçesinde görme engelli gaziye okuma sensörlü diz üstü bilgisayar maliyetinin yüksek olduğu gerekçesiyle normal bilgisayar verilmesi Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı’yı çileden çıkardı. Kumartaşlı, görme engelli gaziye bu şekilde yaklaşan vakıf müdürüne tek gözünü vermesi karşılığında 20 bin TL takdim etme önerisini basın huzurunda sundu

Şehitler ölü değil
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı, Şehitler Haftası nedeniyle MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk ve bazı milletvekili adayları tarafından ziyaret edildi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı A. Zeki Ertürk, şehit ve gazilerin kendileri için son derece önemli olduklarını kaydetti. Milletini ve ülkesini seven insanlar yaklaşımını benimsediklerini siyasi kimliklerin hiç önemli olmadığını savunan Ertürk; “Biz hem milli kültürümüzün gereği olarak hem de dinimizin şehitlik ve gaziliğe verdiği öneme mümin insanlar olarak elbette ki sizleri çok önemsiyoruz. Allah Teala Kur’an-ı Kerim’de ‘Şehitler için ölü demeyiniz. Onlar diridirler. Siz bunu bilemezsiniz.’ diyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in bu manada hadisi şerifleri var. Vatan savunmasında nöbet tutan gözle Allah için ağlayan gözün Allah-u Tela cehennem ateşinde yakmaz. Mitat Cemal Kuntay, ‘Bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır. Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır.’ Coğrafya parçasının kuru toprağın vatan olması için sizlerin vermiş olduğu bu mücadele gerçekten önemli. Hakk’ın rahmetine kavuşmuş şehadet şerbetine içmiş kardeşlerimizin kanlarıyla bu topraklar sulanarak vatan haline geldi. Gazi kardeşlerimiz vatan savunmasına çok büyük katkı sunmuşlardır.” dedi.
Şehadet ve gazilik büyük mertebe
MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, vatan savunması kavramının içerisinde çok farklı kavramları barındırdığını ifade etti. Milli ve kültürel değerlerin inançın gereğine göre fert ve kul olarak yapılması gereken sorumluluklar ifasının hep bu vatan kavramı içerisinde olduğunu ifade etti. Hürriyeti olmayan insanların dini sorumluluklarının ortadan kalkacağını belirten Ertürk; “Eğer hürriyetiniz yoksa Müslaman iseniz kılmış olduğunuz namaz bir mana ifade etmez. O topraklar hür ve müstakil, bağımsızsa o zaman dini sorumlulukları yapmakla mükellefsiniz. Sizlerin yaptığı bu mücadele bu coğrafyada yaşayan insanların sadece hayatlarını mutlu ve müreffeh bir şekilde sürdürmeleri manasını taşımıyor. Aynı zamanda dini sorumluluklarını yerine getirebilmesi içinde bir zemin hazırlamaktasınız. Ondan dolayı şehitlik ve gazilik dinimizce çok farklı şekilde anılmaktadır.” diye konuştu. Türkiye’yi yöneten kişilerin sorumluluklarına rağmen şehitlik ve gazilik kavramlarının içini boşaltma gayreti içerisinde olduklarını ilere süren A. Zeki Ertürk; “Sanki bizi şehitler ve gaziler üzerinden siyaset yapan bir parti gibi takdim etmeye çalışmaktadırlar. Biz bu ikazlardan çekinir korkarsak sizlere kim sahip çıkacak? MHP sahip çıkmasın ama Başbakan sahip çıksın, parlamento sahip çıksın.” ifadelerini kullandı.
Hükümet edenler siyasilerle ilgilensin
Başbakan R. Tayyip Erdoğan’ın şehide kelle, gazileri özürlü olarak dile getirmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren MHP İl Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, bu ifadeyi Türk Milleti’nin unutmayacağını söyledi. Ertürk; “Terörist başına sayın diyen zihniyeti, şehitlerimize kelle diyen zihniyeti Türk Milleti unutmayacak. Biz bu olaya siyaseten bakmıyoruz. Sizler milli varlığımızın devamı için bir insanın yapabileceği en büyük fedakarlıkları yapıyorsunuz. Hayatınızı hiçe sayıyorsunuz gerekirse bu vatan ve bayrak için hayatınızı ortaya koyuyor, bedeninizi ortaya koyuyorsunuz. Bunun değeri ve bedeli yoktur. Ölümün bedeli ve riyası yoktur. Hiç kimse rol yaparak ölmez. Sayın Başbakan’ın bunu çok iyi anlaması lazım. Herkesin şehitlerimize ve gazilerimize sahip çıkması lazım. Teröristlere Habur’da yapılan muameleyi şehitlerimize yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz. Onları elbette ki eşdeğer görmü-yoruz. Kat ve kat fazla bir şekilde hoşnut etme gayreti içerisinde olmalıyız. Onların bizler için bu vatan için ortaya koymuş olduğu değerleri dünya değerleriyle karşılayamayız. Sayın Başbakan lütfen bunu yapmasın. Ben tüm Afyonlu hemşehrilerimin huzurunda Sayın Başbakan’a rica ediyorum. Siyaseten hiç kimse bunu kullanmaz. Biz kullanmayalım, biz ilgilenmeyelim ama lütfen devletimiz şehitlerimizle ilgilensin. Hükümet etmekte olan siyasilerimiz ilgilensinler. Siyasilerden teröristlere gösterdikleri merhametten, iyi niyetli yaklaşımları, kucaklayıcı, onları sosyal hayata kazandırmak gayretlerini şehit ve gazilerimize onların yakınlarından esirgemesinler.” şeklinde konuştu.
Kumartaşlı sıkıntıları anlattı
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı, zaman zaman duygusal anlar yaşadığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gözleri dolan ve sesi titreyen Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı, son bir kaç günde meydana gelen gelişmelerde sinir haddi kalmadığından yakındı. Sabır taşının bile son gelişmelere dayanamayacağını savunan Kumartaşlı şöyle konuştu: “Bİz çatladık artık kelimeleri dahi toparlayamıyorum. Maalesef bu ülkede bizler sahipsizliğin yanı sıra 5. sınıf insanlar sınıfına girdik. Bizler insan gibi yaşamak isti-yoruz. Şehit anne baba ve gaziler olarak. Başka hiçbir şey istemiyoruz. Hele hele ülke çapına gelmeden önce memleketimizden bazı olayları anlatayım ki sizler meclise gittiğiniz zaman bizlerin gözü kulağı olun ki bunları dile getirin. Şu anda Afyonkarahisar’da memleketimizde çok acayip birz şekilde asimile harekatı başlamış durumda. Asimile oluyoruz ve bunu şehitlerin ve gazilerin üzerinden yapıyorlar. Hiç sırasız ayrımsız bütün kamu kurum kuruluşları, kurum amileri, ilçe belde Belediye Başkanları, Kaymakamları bunları belgeleriyle arz edeceğim. Şu an burada olan iki gözü olmayan, bir kulağı sağır bir kolu kesik olan Engin isimli gazimizin dünyası kararmış durumda. Bolvadin ilçesinde de bir gazi ağabeyimiz var. Genel Kurmay Başkanlığı bu gazimize yazı yazmış. Türkiye genelinde bu durumda toplam 120 gazimiz var. Bunlardan ikisi Afyonkarahisar’da üzücü ama gururumuz. Biri Bolvadin diğeri Şuhut ilçeleri-mizde. İçişleri Bakanlığı konuyu değerlendirip valilikler ve kaymakamlıklara yazı yazıyor. ‘Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını aziz bilip iki gözünü, uzuvlarını kaybetmiş gazile-rimize ne yapsak azdır. İhtiyaçlarının toplumda daha rahat hareket etmeleri için ne gerekiyrosa yapalım.’ açıklaması var. Bu yazı elimize geldi. Bolvadin Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürümüzle telefonla görüştük. Gazimize bin TL’lik diz üstü bilgisayar vermişler. Okuma sensörlü bilgisayar 10 bin TL bütçemiz yeterli değil bunu normal bilgisayar olarak verelim denilmiş. Müdür Beyle görüştüm. Özrün kabahatten büyük olduğunu söyledim. Kendisine 9 bin değil 20 bin TL’yi vereceğimi ancak onunda bana tek gözünü vermesini söyledim. Basın huzurunda söylüyorum o adam tek gözünü verirse noter huzurunda arabamı satıp derhal kendisine 20 bin TL vereceğim.” Ziyarette; MHP Milletvekili adayları Kemalettin Yılmaz, Havaana Gencer de hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme