Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görme engelliler derneğinden “muhteşem” konser

Karahisar Kalesi Görme Engelliler

Karahisar Kalesi Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yararına Muhteşem Türk Sanat Musikisi programı düzenlendi

Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesinin katkılarıyla Karahisar Kalesi Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nce dernek yararına düzenlenen Muhteşem Türk Sanat Musikisi programı 19 Ekim 2019 Cumartesi akşamı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonunda gerçekleştirildi.
“AMAÇ GÖRME ENGELLİLERİN SPOR YAPMALARI”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra katılımcılara hitap eden Dernek Başkanı Hakan Erdoğan, konser programının Altı Nokta Körler Derneği Şubesi katkılarıyla hazırlandığını belirtti. Karahisar Kalesi Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kuruluşunun 2. yıldönümüne yaklaştığını belirten Erdoğan, “Kuruluşu iki yıla yaklaşan derneğimiz görme engelliler dalında sportif faalietyetler gösteren bir dernektir. Atletizm, hentbol ve judo branşlarında sportif faaliyetler sergileniyor. Altı Nokta Körler Derneği Şubesi eğitim ve istihdam yönünde faaliyetler gösterdiğinden Karahisar Kalesi Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneğimiz de görme engellilerin sportif anlamda aktif olmaları, sosyal yaşama kazandırılmalarını istedik. Bu nedenle kulüp kurduk.” dedi.
“BU KULÜP DİĞERLERİNDEN FARKLI”
Görme engelliler dalında yaklaşık 25 sporcunun bulunduğunu 1,5 yıl içerisinde toplam 5 faaliyet gerçekleştirildiğini aktaran Erdoğan, “Henüz yeniyiz inşallah seneye güzel bir turnuva elde edeceğiz. Bizim farkındalığımız görme engelli olup da merkez dışında ilçelerde, kasabalarda yaşayan görme engelli kardeşlerimizi köylerinden buraya getirip onları nezih bir ortamda konaklatıp yüzme, atletizm gibi sporlar yaptırmak amacındayız. Diğer kulüplerden farklıyız. İnşallah gelecek sene daha güzel ve farklı dereceler almayı ümit ediyoruz.” diye konuştu.
KATKI SAHİPLERİNE PLAKET VERİLDİ
Karahisar Zeybeklerinin halk oyunları gösterisinden sonra konser programına emek veren kişilere plaketleri verildi. Karahisar Zeybekleri Kulüp Başkanı Yasin Tugan’a, Avcılar Tuğla İnşaat Şirketi adına Şakir Avcı’ya, Sülümenli Belediye Başkanı İbrahim Eroğlu’na programa katkıları nedeniyle pkaletlerini; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin, Sosyal Yaşamı Destekleme ve Geliştirme Dernek Başkanı Av. Nilgün Seçen ve Sakatlar Derneği Başkanı Faruk Özkara verdi.
“TEMENNİ GÜZEL FAALİYETLERİN ARTMASI”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Yasin Evcin, konser programının hayırlara vesile olmasını diledi. Afyonkarahisar’da böylesi faaliyetlerin artmasını temenni eden Evcin, Karahisar Kalesi Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yeni kurulmuş bir dernek olmasına rağmen güzel faaliyetler yaptığını söyledi. Evcin, tüm engellilerin her zaman yanında olduklarını sözlerine ekledi.
Sosyal Yaşamı Destekleme ve Geliştirme Dernek Başkanı Av. Nilgün Seçen yeni bir dernek olarak programa davet edilmekten dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti. Seçen, iki derneğin işbirliği yaparak güzel çalışmalar yapabileceğini dile getirdi. Program Türk Sanat Musikisi konseriyle devam etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti