Görkemli cami, Cuma Namazı ile açıldı

Gümüşkent Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırsever vatandaşların destekleriyle 2009 yılında yapımına başlanan, kısa bir süre önce tamamlanan Gümüşkent Camii'nin açılış töreni gerçekleştirildi Mahalle sakinlerinin de katıldığı Gümüşkent Caminin açılışını Afyonkarahisar Müftü Yardımcısı Galip Kolcu yaptı. Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, açılışta yaptığı konuşmada camilerin bir ibadethane olmasının yanı sıra birlik ve [&hellip]

Görkemli cami, Cuma Namazı ile açıldı

Gümüşkent Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırsever vatandaşların destekleriyle 2009 yılında yapımına başlanan, kısa bir süre önce tamamlanan Gümüşkent Camii’nin açılış töreni gerçekleştirildi

Mahalle sakinlerinin de katıldığı Gümüşkent Caminin açılışını Afyonkarahisar Müftü Yardımcısı Galip Kolcu yaptı. Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, açılışta yaptığı konuşmada camilerin bir ibadethane olmasının yanı sıra birlik ve beraberliğin sağlandığı mekanlar olduğunu söyledi. Hangi görüşe mensup olarsa olsun insanları birleştiren ortak paydanın camiler olduğunu vurgulayan Kolcu, farklı mimarisiyle dikkat çeken caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
ENGELLİLER DE GELEBİLECEK
Gümüşkent Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Sezer ise caminin yapım süreci hakkında bilgiler vererek; “2009 yılının Eylül ayında inşaat izni alındı ve Caminin yapımına başlandı. 2011 yılı Aralık ayında iskan raporu ve beratı alınarak ibadete açıldı. Camimiz genç, ihtiyar, bayanlar ve engellilerin her türlü ibadetlerini rahatça yapabilecekleri bir mimari yapıya sahip” diye konuştu.
GÖRMEZ MESAJ YOLLADI
Açılış töreninde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de mesajı okundu. Caminin mimarı Mahmut Ülküer Abi de açılışa katıldı. Tören öncesinde Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Konuşmaların ardından Müftü Yardımcısı Galip Kolcu cemaatle birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılışa katılanlar daha sonra birlikte Cuma Namazını kıldı. Namazın ardından vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme