• Haberler
  • Genel
  • Görgöz'ün usulsüzlükleri CHP raporlarında mevcut

Görgöz'ün usulsüzlükleri CHP raporlarında mevcut

Basın kuruluşları başta olmak üzere, memleketin birçok kurum ve kişisine ayar vermeye çalışan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, geçmişte CHP'nin paralarını çar-çur ettiği gibi, CHP'yi hep olumsuzluklarla anılır hale getirmişti. Söylemlerinde bir yandan dürüstlük ve oyları artırmaktan bahsederken, diğer yandan da CHP içerisinde kendisine karşı çıkan herkesi partiden atmaya çalışan Görgöz'e geçmişte olduğu gibi yine [&hellip]

Basın kuruluşları başta olmak üzere, memleketin birçok kurum ve kişisine ayar vermeye çalışan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, geçmişte CHP’nin paralarını çar-çur ettiği gibi, CHP’yi hep olumsuzluklarla anılır hale getirmişti. Söylemlerinde bir yandan dürüstlük ve oyları artırmaktan bahsederken, diğer yandan da CHP içerisinde kendisine karşı çıkan herkesi partiden atmaya çalışan Görgöz’e geçmişte olduğu gibi yine “yolsuzluk” suçlamalarında bulunuluyor. Önceki döneminde CHP’yi icralık hale getirmesiyle tanınan Görgöz, bu kez kavgalar, kumar ve sahte içki olaylarıyla anılır halde. Milletvekilliği sevdasıyla CHP’yi şahsi çıkarları için yıpratan Görgöz yanlışlarına karşı çıkan herkesi “CHP düşmanlığı” ile suçlayıp, tüm kabahatlerini perdelemeye çalışıyor

Haber

Haber

CHP Afyonkarahisar Teşkilatı içerisinde, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ile ilgili sıkıntı ve şikayetler devam ederken, 2015 yılında Görgöz ile ilgili olarak CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan rapor yeniden gündeme geldi. 2012’den 2014 yılına kadar CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevini yürüten Yalçın Görgöz ve o günkü yönetiminin CHP’yi zarara uğrattığı, hesaplarda usulsüzlük yaptıkları CHP’nin kendi raporlarına yansımıştı.
HER DÖNEMİNDE “YOLSUZLUK” İDDİASI VAR
Bugün basın kuruluşları başta olmak üzere, memleketin bir çok kurum ve kişisine ayar vermeye, yön tayin etmeye çalışan CHP il Başkanı Yalçın Görgöz, o günlerde CHP’nin paralarını çar-çur ettiği gibi, CHP’yi icralık hale de düşürmüştü. Bugün bir yandan dürüstlük ve iktidardan bahsederken, diğer yandan da CHP içerisinde kendisine karşı çıkan herkesi partiden atmaya çalışan Görgöz’e bu dönemde de kendi yönetimindeki bir başka isim tarafından “yolsuzluk” suçlamasında bulunulmuştu. Görgöz’ün kendisinden usulsüz fatura kesmesini isteyip, bunu partinin hesaplarında kullanacağını söylediğini belirten CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Bülent Bilir geçtiğimiz günlerde bir başka partiye katılım sağlamıştı.
GÖRGÖZ’ÜN USULSÜZLÜKLERİ CHP GENEL MERKEZİ RAPORLARINDA MEVCUT
Para-pul işlerindeki yanlışlıkları CHP Genel Merkezi’nin raporlarına ve kayıtlarına geçen CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz bugünlerde Afyonkarahisar’daki basın kuruluşlarına ve diğer siyasilere “dürüstlük” dersi vermekle meşgul. Gelin hep birlikte CHP Genel Merkezi’nin Yalçın Görgöz ve ekibi hakkında 2021-2013-2014 yıllarına ait raporlarına şöyle bir göz atarak, Görgöz’ün “dürüst”lüğünü, “iş bilirliği”ni bir kez daha hatırlayalım:
CHP’YE KAYYUM ATANMASINA SEBEP OLMUŞTU
2013-2014 yıllarında görev yapan Yalçın Görgöz başkanlığındaki CHP Afyonkarahisar il teşkilatı o dönemde CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından CHP tüzüğünün ilgili maddeleri gereğince görevden alınmıştı. CHP Genel Merkezi Afyonkarahisar il teşkilatına atanan kayyum yönetiminden görevden alınan CHP Afyonkarahisar İl yönetiminin hesap ve faaliyetleriyle ilgili inceleme yapılmasını istemiş ve hazırlanacak raporun o dönemki olağanüstü il kongresi öncesinde tamamlanmasını istemişti.
CHP’Yİ AFYON’DA İCRALIK HALE GETİRMİŞTİ
CHP Genel Merkez muhasebe servisinden bir görevli 2015 Mart ayında Afyonkarahisar il binasında defter ve belgeler üzerinde incelemede bulunmuştu. O dönemde CHP’den alacağını alamayanların durumu basına da yansımış, hatta CHP Afyonkarahisar il teşkilatı hattında icra takibine başlayan alacaklılar da olmuştu.
Tüm bu gelişmeler üzerine CHP Genel Merkezi tarafından Afyonkarahisar’da 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ait gelir giderler mercek altına alınmıştı. CHP Genel Merkez muhasebe görevlileri, Afyonkarahisar’da Yalçın Görgöz ve ekibinin CHP’nin gelirlerini resmi kayıtlara eksik işledikleri, bazı harcamaları da şişirerek kaydettiklerini tespit etmişti.
CHP GENEL MERKEZİ “KAYIP PARA VE USULSÜZLÜKLERİ” TEK TEK TESPİT ETTİ
CHP Genel Merkezi raporunda Yalçın Görgöz ve ekibinin usulsüz işlemlerinden bazılar şu şekilde kayıt altına alınmıştı:
CHP Genel Merkezi’nden Afyon teşkilatına gönderilen paralar resmi kayıtlara eksik işlenmişti.
Gelir sağlamak için düzenlenen yemek organizasyonunun bilet satışından sağlanan gelirler parti kayıtlarına işlenmeyerek parti zarara uğratılmıştı.
Ulaşım, yemek, toplantı gibi etkinlikler için Görgöz ve ekibinin usulsüz ödemeler yaptıkları tespit edilmişti.
Bazı firmalara mükerrer, yani birden çok ödeme yapıldığı da Genel Merkez raporlarına yansımıştı.
CHP’nin ulaşım işleri için Afyonkarahisar’daki petrol işletmelerinden bazı faturalar alındığı gibi, Afyon’la alakası olmayan, başka bir şehrin kırsal bölgesindeki bir petrol istasyonundan milyarlarca liralık fatura alınarak parti hesaplarının düzeltilmeye çalışıldığı tespit edilmişti.
Yapılan tüm hesapları sonrasında 2015 rakamları ile parti kasasında olması gereken 81 bin 910 TL’nin ilgili makamlara teslimi yapılmayarak Parti’nin zarara uğratıldığı raporlara yansıtılmıştı.
CHP’Yİ AFYON’DA REZİL ETMİŞTİ, ŞİMDİ HERKESİ CHP DÜŞMANLIĞIYLA SUÇLUYOR
Merkez ilçe başkanı kumarla anılan, il yönetim kurulu üyesi sahte içki imalatında yakalanan, sokak ve parti içi yumruklaşmaların kahramanı CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, bunları unutup milletvekili olma hayalleri kuruyor. Görgöz bu hayallerini de başta Kocatepe Gazetesi olmak üzere kendisini eleştiren herkesi “CHP düşmanlığı” ile suçlayarak pazarlamaya çalışıyor.
CHP Genel Merkezi’nin Afyonkarahisarlılar’ı böyle bir il başkanı ve böyle bir milletvekili adayı(!)na layık görüp görmediğini zaman gösterecek.
>> Sezer KÜÇÜKKURT’un Haberi

Bakmadan Geçme