• Haberler
  • Genel
  • Görgöz’den topluma tepki çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Görgöz’den topluma tepki çağrısı – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, kız çocuklarının hedef haline getirilmeyip, çocuk haklarının korunması ilkelerinin dikkate alınması mesajını verdi. Görgöz, toplumun bütün kesimlerinin yeni kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması için gerekli demokratik tepkiyi göstermesi gerektiğini söyledi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, okullarda uygulanacağı açıklanan yeni kıyafet uygulamasının herkesin çocuğunu canının istediği gibi giydirmesinin, en hafif [&hellip]

Görgöz'den topluma tepki çağrısı

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, kız çocuklarının hedef haline getirilmeyip, çocuk haklarının korunması ilkelerinin dikkate alınması mesajını verdi. Görgöz, toplumun bütün kesimlerinin yeni kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması için gerekli demokratik tepkiyi göstermesi gerektiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, okullarda uygulanacağı açıklanan yeni kıyafet uygulamasının herkesin çocuğunu canının istediği gibi giydirmesinin, en hafif ifadeyle yoksullarla alay etmek olacağı görüşünü açıkladı.
KİŞİLİK GELİŞİMİNE DİKKAT
İlk ve ortaöğretimde ortak kıyafet zorunluluğunun, çocuklar arasında sınıf ayrımını ortadan kaldıran, eşitlik duygusunu pekiştiren ve sosyal kaynaşmayı sağlayan bir uygulama olduğunu söyleyen İl Başkanı Yalçın Görgöz, çocukların kişilik ve gelişimlerini bu yıllarda tamamladıklarını hatırlattı. Görgöz; “Çocuklarımızın, bu dönemde yaşayacakları psikolojik, travmaların sonraki yıllarda telafisinin mümkün olmadığı pedagojik-psişik bir gerçektir. Her türlü davranış bozukluğunun ve suç eğiliminin temellerinin bu yıllarda atıldığı bilinmektedir. Hal böyleyken ve halkımızın yarı yarıya yoksulluk sınırı altında yaşıyorken, ‘Herkes çocuğunu canının istediği gibi giydirsin.’ demek en hafif ifade ile yoksullarla alay etmektir.” dedi. Dar gelirli ailelerin sade ve ortak kıyafetleri satın alamadığını kaydeden Yalçın Görgöz, herhangi bir okul müdürü ya da sınıf öğretmenine sorulması halinde acı toplumsal gerçeğin öğrenileceğini kaydetti.
AİLEDEN VE OKULDAN SOĞUTUR
Bir grup varlıklı aile çocuğunun, her gün yeni bir marka giyinerek okul yada sınıfa gelişlerini yoksul aile çocuklarının nasıl karışlayacağının hiç dikkate alınmadığını savunan CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz; “Bu çocuklara çaresiz ebeveynleri arasında yaşanacak tartışmaların, çocukları hem ailelerinden hem de okuldan soğutacağı gerçeği önemsenmemiştir. Hiçbir çocuk psikolojik olarak ezildiği ortama girmek istemez. Getirilen uygulama aslında bir kıyafet serbestliği değil, yeni bir kıyafet yasağıdır. Söz gelimi ‘okul arması dışında herhangi bir rozet veya arma takılamaz’ yasağı Atatürk rozeti ve yasağını da kapsamakta mıdır?” dedi.
SİYASİ RAHATSIZLIK YANSIMASI
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz açıklamasında devamında şu ifadelere yer verdi: “Unutmamak gerekir ki Milli Eğitimin asıl amacı bilgi vermek değil kişilik yönünden sağlıklı ve gelişmiş nesiller yetiþtirmektir. Bütün bu gerekleri bilmek için uzman olmaya da gerek yok. Çocuk sahibi her ana-baba bu inceliği bilir ve ona göre davranır. AKP iktidarının, Başbakan’ın buyruğu ile gündeme getirdiği yönetmeliği cehaletle açıklamanın imkanı yoktur. Bu yönetmelik çocuklarımız üzerinde yürütülen ve 4+4+4 uygulaması ile başlatılmış sinsi ve siyasi toplum mühendisliğinin bir parçasırdır. Bu yönetmelik, AKP’nin çağdaş eğitim, bilim ve laiklikten duyduğu siyasi rahatsızlığın tipik bir yansımasıdır.”
“KİRLİ YÜZLER AÇIĞA ÇIKTI”
İlkokul çağındaki bir kız çocuğunun kısa kollu kıyafet giymesine yasak getiren bir anlayışın sadece ve sadece sapıklıkla açıklanabileceğini ifade eden Görgöz; “Getirilen düzenleme ile başörtüsü bir sorun ayrışma nedeni olarak ilk ve orta öğretime taşımak amaçlanmaktadır. O yaşta ki çocuklarımızın, asla anlayamayacakları bir tartışmanın odağı haline getirilmesi ve bunun bilerek, isteyerek, tasarlanarak yapılması tam bir cinayettir. Günlük oy kaygıları ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, böyle bir kaosun içine çekmekte sakınca görmeyen ve bundan siyasi çıkar bekleyenlerin kirli yüzleri açığa çıkmıştır. Türk Milli Eğitiminin böyle bir siyasi sorumluluğun elinde oyuncak haline getirilmesi, çağdaş uygarlık yönündeki bütün kazanımlarımızdan vazgeçilmesi anlamına gelecektir. Halkımızın buna asla izin vermeyeceğinden kuşkumuz yoktur” diye konuştu.
ÇOCUKLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAMALI
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki; okul kıyafetleri çocuklar arasında ayrımcılığa yol açmayacak şekilde okul yönetimleri tarafından belirlenmelidir” diyen Görgöz sözlerine şöyle tamamladı: “Devlet okul kıyafeti alamayacak durumda olan ailelere yardımda bulunmalıdır. Çocuklar ve onların geleceği üzerinden siyaset yapılmamalıdır. Kız çocukları hedef haline getirilmemelidir. Çocuk hakları korunmalıdır. Okullarda, yoksul varlıklı ayrışımına yol açılmamalıdır. Toplumumuz bütün kesimlerini bu yönetmeliğin kaldırılması için gerekli demokratik tepkiyi göstermeye çağırıyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme