Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görgöz: Sorularımıza yalın dille cevap bekliyoruz

CHP İl Başkanı Yalçın

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, yeni müze yapımı ile ilgili yayınlanan haberlerden sonra konu ile ilgili sorularını tekrarlayarak, “Sorularımızın en kısa sürede, yalın bir dille cevaplanmasını bekliyoruz” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, geçtiğimiz günlerde, 2011 yılında yapımına başlanan Yeni Müze Kompleksi inşaatının neden tamamlanmadığı ile ilgili yetkililerden bilgi istediğini birkaç gün önce konuyla ilgili yerel basında haberlerin yayınlandığını kaydetti.
GÖRGÖZ AÇIKLAMAYI HATIRLATTI
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz konu hakkında yapılan açıklamada, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen ve Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven’in, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüşme sonrası konunun gündeme geldiğini kaydetti. Görgöz, yeniden gündeme gelen müze için bu yıl içinde ihaleye çıkılması beklendiğinin bildirildiğini belirterek, “ 25 bin metrekare inşaat alanına sahip müze tamamlandığında 3 katlı olacak ve 5 bloktan oluşacak. Toplam da 55 bin 198 metrekare alan üzerine kurulacak müze için yeniden ihaleye çıkılacak. İhalede proje daha önceki yıpranmalar dolayısıyla bir bütün olarak ele alınacak. Afyonkarahisar yeni müze teşhir tanzimi ve çevre düzenlemesi işinin tamamlanabilmesi için proje kapsamında yapılacak imalatlarla ilgili yeniden ihaleye çıkılacak. İnşaat imalatları, çevre düzenlemesi, çevre düzenleme yol ve köprü, teşhir tanzim, mekanik tesisat, elektrik tesisat ve interaktif uygulamaların düzenlenmesi adına yıl içinde yeniden ihaleye çıkacağı ifade edilmişti.” dedi.
“İKTİDAR ORTAKLARI BİRLİKTE
GÖRÜŞSE ETKİLİ OLMAZ MIYDI?”
Yeni Müze ile ilgili basında yer bulan açıklamaların ardından bir kez daha sorusunu tekrarlayan Görgöz, “Şimdi bir kere daha soruyorum; 2011 yılında inşaatı başlayan ve 1 yıl içerisinde biteceği söylenen Yeni Müze Kompleksi inşaatının, uzun bir süre âtıl vaziyette bekledikten sonra, 2017 yılında yeniden restorasyon ihalesi açılacağı ve 700 günde biteceği belirtilmişti. Olmadı, bitmedi. Neden? İhaleyi alan firma neden yarım bıraktı? Firmaya ne kadar bedel ödendi? Ödenen bedel hangi hizmetler karşılığında ödendi? Kalan işleri tamamlayacak firma, tüm işlemleri bitirecek mi? Firma belli mi, ne kadar zaman da bitirecek? Bu ihale son ihale mi? MHP Afyon Milletvekili Mehmet Taytak’ın da aynı konuyla ilgili, aynı kişi ve bakanlıkla görüştüğü ile ilgili aynı gün haberi çıktı. Eğer öyleyse, iktidar ortakları olarak birlikte görüşülseydi daha etkili olmaz mıydı? Sorularımızın en kısa sürede, yalın bir dille cevaplanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.