Görgöz, 'özgür basın' taraması yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 'yalaka basın' açıklamasına yeni bir boyut getirdi. Görgöz, yerel gazetelerin 2012 ciltlerini inceleyerek 'özgür basın' taraması yapacak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, bir yerel televizyondaki canlı yayında sarf ettiği 'yalaka basın' sözlerine yeni bir boyut getirdi. Görgöz, tüm yerel gazetelere çağrıda bulunarak 'Ben tüm basınımızdan rica [&hellip]

Görgöz, “özgür basın” taraması yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, “yalaka basın” açıklamasına yeni bir boyut getirdi. Görgöz, yerel gazetelerin 2012 ciltlerini inceleyerek “özgür basın” taraması yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, bir yerel televizyondaki canlı yayında sarf ettiği “yalaka basın” sözlerine yeni bir boyut getirdi. Görgöz, tüm yerel gazetelere çağrıda bulunarak “Ben tüm basınımızdan rica ediyorum. 2012 yılına ait 1 yıllık gazete arşivlerinizden birer cilt istiyorum. Böylece tüm yerel gazetelerimizi bütün olarak inceleme fırsatı bulabiliriz. Aynı zamanda eşitlik ve şeffaflık adına nelerin yapıldığını da daha iyi görebiliriz. Şimdiden tüm basın yayın kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
DESTEKLEYEN DE VAR,
ELEŞTİREN DE
Bazı kişi ve kuruluşların, canlı yayında sarf edilen sözlerden rahatsız olduğuna dikkat Çeken Görgöz, “14 Aralık 2012 tarihinde, ilimizin yerel bir tv kanalında, gündemi değerlendirmek için, merkez ilçe başkanımla birlikte canlı yayın proğramına katılmıştık. O proğramda söylediklerimden bazı yayın kuruluşları rahatsız olmuşlar ve açıklamalarda bulunmuşlardı. Bazıları ise, söylediklerimizi takdirle karşılayarak, içimizde rahat rahat konuşup tartışamadığımız bu önemli sorunu gündeme getirdiğimiz için bana teşekkür etmişlerdi. Özetle bu konu ‘malumun ilanıdır’ demişlerdi. Ben ülkemizin genel durumunu ve malum konuyu değerlendirmek için partimizde basın açıklaması yaptım. Alışılagelmişin dışında, daha açık ve net mesajlar vererek kamuoyunu aydınlatmaya çalıştım. Basın açıklaması yaparken de, sonrasında da basında olan arkadaşlara sordum. ‘Türkiye’ de ve Afyonkarahisar’da basın özgür mü? Türkiye ve Afyonkarahisar’ da yalaka basın var mı, yok mu? Basınımızın ve çalışanlarının üzerinde sansür, baskı var mı, yok mu?’diye sordum, hiç kimse yok diyemedi. O zaman biz neyi tartışıyoruz?” ifadelerini kullandı.
“BİR YAZIYI PAYLAŞTIM”
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları’yla ilgili bir iddiayı kamuoyuyla paylaştığına dikkat çeken Görgöz, şöyle devam etti:
“Kimsenin nerede gezdiği, yediği, içtiği beni hiç ilgilendirmedi. Ben bir gazetede çıkan, herkesin okuduğu yazıyı paylaştım. Orada da vurguladığımız şey, muhatabın neyi yiyip içtiği değildi. Muhatabın dürüst, ilkeli gazetecilik anlayışına dikkat çekmekti. Bu gibi olaylarda bazen, zor durumlarda kalabilirsiniz. En iyisi en doğrusu ne ise, daha fazla zaman kaybetmeden onu yerine getirirseniz, rahatladığınızı görecek, daha huzurlu olacaksınız. Yani yanlışın üzerine yanlışla gitme alışkanlığınızı bir yana bırakmak durumundasınız. Bu tür olaylarda çözüm yerine, gereksiz bir biçimde haklılığınızı ispat etmeye uğraşırsanız, daha da batarsınız. Anlamayı istemiyorsanız anlamazsınız. Ama en önemlisi, hiç kimsenin kamuoyunu bu derece meşgul etmeye hakkı yoktur. Hele ülkemizin içinde bulunduğu elim durum ortada iken.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme