Görgöz: Kavgam makam değil can kavgasıdır

CHP Milletvekili aday adaylığını açıklayan Yalçın Görgöz, halkın iktidarı için mücadelesini sürdüreceğini söyledi. Görgöz, kavgasını makam kavgası değil, can kavgası olarak tanımladı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Yalçın Görgöz dün partide düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını ilan etti. Görgöz’ü babası Ahmet Görgöz de açıklaması sırasında yalnız bırakmadı.“BEN İÇİNİZDEN BİRİYİM”CHP Milletvekili aday [&hellip]

Görgöz: Kavgam makam değil can kavgasıdır

CHP Milletvekili aday adaylığını açıklayan Yalçın Görgöz, halkın iktidarı için mücadelesini sürdüreceğini söyledi. Görgöz, kavgasını makam kavgası değil, can kavgası olarak tanımladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Yalçın Görgöz dün partide düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını ilan etti. Görgöz’ü babası Ahmet Görgöz de açıklaması sırasında yalnız bırakmadı.
“BEN İÇİNİZDEN BİRİYİM”
CHP Milletvekili aday adayı Yalçın Görgöz, 26 yıldan fazla süredir emek verip, gençlik kollarında çalışıp, ilçe ve il yöneticiliği, il başkanlığını yaptığı, üyesi olmaktan onur duyduğu partisinden milletvekili aday adayı olduğunu kaydetti.
Çalışmaktan, mücadele etmekten hiçbir şekilde vazgeçmediğini, ailesinden, işinden daha çok zaman ayırdığı, Atatürk’ün kurduğu partisinden milletvekili aday adayı olduğunu vurgulayan Görgöz; “Ben, Afyonkarahisar’da doğdum ve 50 yıldır Afyonkarahisar’da yaşıyorum. Dazkırı’dan- Emirdağı’na, İhsaniye’den- Sultandağı’na, Şuhut’dan- Sinanpaşa’ya, Dinar’dan- Bolvadin’e, Çay’dan- Bayat’a, Çobanlar’dan- İscehisar’a, Evciler’den, Başmakçı’dan- Sandıklı’ya, Kızılören’e, Hocalar’a ve il merkezine, kentimi tanıyorum, sorunlarını biliyorum. Bu sorunlara çözüm üreten bir anlayışla hizmet edeceğimi, sizlerle birlikte sorunları ortak akılla çözeceğime inanıyorum; çünkü ben sizden biriyim, içinizden biriyim.” diye konuştu.
2013-2014 FARKLI HATIRLANACAK
Yalçın Görgöz, 2013-2014 yıllarının, onurlu halk isyanı olarak tanımladığı Gezi Direnişi ile, Gezi’de katledilen Ethemlerin, Ali İsmaillerin, Abdocanların, Berkinler’in, Soma’da, Ermenek’te, İstanbul’da inşaat şantiyelerinde, ve yurdun değişik illerinde toplam bin 723 işçinin hayatını kaybettiği yıllar olarak hatırlanacağını söyledi. Görgöz; “Van Gürpınar’da babasının sırtında hastaneye taşınırken hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem bebek ile hatırlanacak, en fazla gazeteciyi, aydınları cezaevlerinde tutan ülke olarak hatırlanacak, 1,2 milyar TL.’ lik kaçak saray ile hatırlanacak, 6 bin zeytin ağacının telef edildiği, gözü yaşlı Yırcalılar ile hatırlanacak, Kolluk güçlerinin toplantı ve gösterilere yönelik müdahaleleri sonucu doğrudan ya da dolaylı olarak 21 yurttaşımızın öldürülmesi ile hatırlanacak, AKP iktidarının grev kırıcılığı ile hatırlanacak. Akil adamlar, AKP-PKK-BDP-HDP işbirliğinin çözümsüzlük süreci ile hatırlanacak.” diye konuştu.
ROTAYI EMEKÇİLER BELİRLEMELİ
İnsanca bir düzeni, dayanışmacı ve özgürlükçü bir düzeni kurmak için; Bir, iri ve diri olmak zorunda olduklarını söyleyen Yalçın Görgöz, iktidarın “Öteki Türkiye”’yi yarattığını kendilerinin “Cumhuriyet”çiler olarak, öteki Türkiye’yi örgütleyeceklerini belirtti. Görgöz; “Ülkenin her yerinde, demokrasiyi ve insan haklarını toplumun örgütlü kesimleri ile savunmak zorundayız. Siyasete yeni bir soluk yeni bir dil getirmeliyiz. Yepyeni bir hayat için, yarınlarımız, çocuklarımız için yeni bir dili, yeni bir anlayışı, hayata geçirmeye ihtiyacımız var. Bu dilin adı sevgi dili, hoşgörü dilidir. Bundan sonra ki süreçte geleceğimizi, rotamızı ‘sömürü düzeni’ değil, emek ve emekçiler belirlemelidir. Rotamızı sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve halkçı aydınlar belirlemelidir. Bugün bizim akıl verenlere değil, emek verenlere, omuz verenlere, güç verenlere ihtiyacımız var. Gün, günü kurtarma günü değil; derlenme, toparlanma ve dayanışma günüdür.” şeklinde konuştu.
“ANKARA’DA EVİM OLMAYACAK”
Türkiye’nin içerisinde bulunduğu zor günlerde, halkın vekillerinin halkın içinde, halkıyla birlikte siyaset yapması gerektiğine dikkat çeken Görgöz; “Karşı devrimcilerin yalanlarıyla yarattığı sahte düzenin yıkılması için tek güvencemiz halkımızdır. Halkımızın CHP’ni yeniden kurtuluşun partisi olarak görmesini sağlamak zorundayız. Onun için sürekli halkımızla birlikte olmalı, birlikte çözümler üretmeli, birlikte siyaset yapmalıyız. Ben partililerimizle, örgütlerimizle birlikte bunu yapacağımıza inanıyorum. Çünkü ben halkım, ben solcuyum, devrimciyim, demokratım. Partili yoldaşlarımın ve halkımızın desteği ile milletin vekili olduğumda, benim Ankara’da evim olmayacak.” ifadelerini kullandı.
“CHP İKTİDARINA İHTİYAÇ VAR”
Yıllardır yalanlarla, din ve sahte vaatlerle kandırılan halka doğruları göstermek için gece gündüz çalışacaklarını belirten Yalçın Görgöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna acilen ihtiyacımız var. Bizim iktidarımızda, hiçbir gencimiz dershaneye gidemediği için intihar etmeyecek. Kimsenin yatağa aç girmediği sosyal bir Türkiye’yi inşa etmek zorundayız. Bunun için bizim iktidarımıza, CHP iktidarına ihtiyaç var. Bizim iktidarımızda, sosyal güvenliği ve iş güvencesi ile çalışmayı temel insan hakkı haline getireceğiz, bunun için CHP iktidarına ihtiyaç var. Benim davam, benim kavgam makam kavgası değil can kavgasıdır. Bu can kavgasına tüm yoldaşlarımı davet ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme