• Haberler
  • Genel
  • Görgöz: Dimdik ayaktayız – Kocatepe Gazetesi

Görgöz: Dimdik ayaktayız – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, İl Yönetimi'ndeki bazı kişilerin istifa ettiğini, bu kişilerin ayrılmasını daha önce istediklerini belirtti. Görgöz, 'Dimdik ayaktayız' dedi Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi'nde bazı üyelerin istifa etmesi üzerine CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Görgöz 'Biz şu anda yönetimimizle birlikte dimdik ayaktayız. Cumhuriyet Halk Partisi [&hellip]

Görgöz: Dimdik ayaktayız

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, İl Yönetimi’ndeki bazı kişilerin istifa ettiğini, bu kişilerin ayrılmasını daha önce istediklerini belirtti. Görgöz, “Dimdik ayaktayız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi’nde bazı üyelerin istifa etmesi üzerine CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Görgöz “Biz şu anda yönetimimizle birlikte dimdik ayaktayız. Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, 27 Mayıs 2012’den itibaren görevde. O gündür bugündür, bazı kişiler geçmişten gelen alışkanlıklarını uygulamaya başladılar. Çalışan insanları yıpratmak, kişileri istifa ettirmek, göreve gelen Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nı istifa ettirmek gibi. Afyon İl Örgütü bıkmadan, usanmadan çalıştı. ‘Burada CHP’nin şansı yok’ anlayışını kırmak için çalıştı. İl Yönetimi, tüm örgütün bütünlüğünü sağladı. Bütün herkes Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe başkanı, il başkanı, milletvekili, genel başkan olabilir. Bir an geldiğinde önüne ‘eski’ kelimesi konur. Ama asla bitmeyen olgu, üyeliktir. Bunu onurla taşıyoruz. Biz göreve geldikten sonra çalışmaların alanlarda devam etmesi gerektiğini düşündük. Halkın içerisinde olduk. Bütün eylemlerde, bütün hareketlerde Cumhuriyet Halk Partisi alandaki yerini almıştır” dedi.
AYRILMALARINI BİZ İSTEMİŞTİK
İstifa haberlerinin yerel gazeteler üzerinden yayıldığına dikkat çeken Görgöz, “Bize ömür biçen zihniyet, görevini devam ettirmeye çalıştı. Öyle veya böyle istifa eden birisinin haberini biz önce gazetelerden öğrendik. CHP’nin parti etiği vardır. CHP sol bir partidir. Bunların hiçbirisi, bizi şüpheye düşürmedi; mücadele etmeye devam ettik. Dün de birkaç İl Yönetimi’nden arkadaşımız istifalarını göndermiştir. CHP İl Yönetimi 21 kişiden oluşur. Tüzük gereği yönetimimiz dimdik ayaktayız. İstifayı tercih eden arkadaşlarımızın ayrılmalarını biz rica etmiştik. Biz kendilerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Biz, hemen tekrar görev dağılımı yapacağız” ifadelerini kullandı.
ATATÜRK EN İLERİCİ DEVRİMCİDİR
30 Mart seçimleri hakkında da değerlendirmede bulunan Görgöz, görece bir başarının sağlandığını aktardı. Görgöz, “En az 7-8 ilçe beklerken, daha fazla ilçe hesaplarken, 4 ilçe kazanmış olduk. Bu elbette başarı değildir. Ancak Türkiye’nin genelinde daha küçük bir başarı vardır. Biz Afyon’da neler yapılması gerektiği üzerine toplantılar yaptık. Bu çalışmaları biz yaparken aynı zamanda alan çalışmalarında Denizleri, Mahirleri, Kızıldere’yi andık. CHP’deki uzlaşmama hâlinin sıkıntısı şudur: Cumhuriyet Halk Partililer, 1923’ten gelen süreci hiçbir zaman yadsıyamaz. Atatürkümüz ve O’nun silah arkadaşlarıyla gurur duyarız. Atatürk, dünyanın en ilerici devrimcisidir. Bizi biz yapan değerlerimiz arasında bir de 1968 kuşağımız var. İşte o ruh Gezi Olayı’nda da kendisini göstermiştir. Biz ne Atatürk’ümüzden, ne de sosyaldemokrasiden vazgeçeriz” diye konuştu.
SANDIKLAR BOŞ, MÜŞAHİTLER YOK
Parti içindeki sıkıntılara da dikkat çeken Görgöz, şöyle devam etti:
“Bir ilçe düşünün, Türkiye belde sayısı ortalamasına göre en başarısız durumda, sandıklar boş, müşahitler yok. Kendi kendine düşünülüp değerlendirilmeli. Geçen seçimde basiretsiz yapı, kendi güçlüzlüğünü ve etkisini, başkalarının üzerine suçu atmaya çalıştı. Bize yakışan, adam gibi omurgalı, dimdik duruşuyla düşüncelerinden taviz vermeden ileriye yürümeye devam edecek. CHP’de içe dönük siyaset zordur. Bizim hedefimiz, dışa dönük siyasettir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme