Görgöz: 'Bu yola başımızı koyduk'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, son zamanlarda CHP hakkında asılsız iddiaların gündeme getirildiğini, bu iddiaların yargıya taşınacağını belirtti. Görgöz, 'Biz bu yola başımızı koyduk' dedi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, son dönemde partisi hakkında çıkan iddialara İl Başkanlığı'nda yoğun bir katılımla düzenlediği toplantıyla yanıt verdi. Parti ve İl Yönetimi olarak ayakta [&hellip]

Görgöz: “Bu yola başımızı koyduk”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, son zamanlarda CHP hakkında asılsız iddiaların gündeme getirildiğini, bu iddiaların yargıya taşınacağını belirtti. Görgöz, “Biz bu yola başımızı koyduk” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, son dönemde partisi hakkında çıkan iddialara İl Başkanlığı’nda yoğun bir katılımla düzenlediği toplantıyla yanıt verdi. Parti ve İl Yönetimi olarak ayakta olduklarını belirten Görgöz, “Partimizde zamanla oluşturulan sağlaşma, kimliksizleştirme hareketine karşı tavrımızı koyduk. CHP sol bir partidir, biz de devrimci sol kimliğimizle sol adına siyaset yapacağız dedik. Bizi biz yapan değerlerimizi hatırlattık. CHP’liler olarak; devrimci demokratik ve çağdaş sol değerleri geliştirmek, militarizme, ırkçılığa ve emperyalizme karşı mücadelenin ön saflarında yer almamız gerektiğini ve misyonumuzun gereğinin bu olduğunu söyledik. CHP’de kişi ya da gurupların hakimiyeti değil, tabandan parti yönetimine kadar tüm birimlerinde demokrasinin hakim olması gerektiğini dile getirdik. Halka rağmen siyaset değil halkımızla birlikte siyaset yapmayı benimsediğimizi söyledik” dedi.
PARTİDE SİNERJİ OLUŞTURULDU
Parti içinde bir sinerji oluşturduklarını kaydeden Görgöz, “Sivil toplum örgütlerimiz ile sürekli temas halindeyiz. Çalışmalarımızı halkın içinde halkımızla birlikte yapmaktan yana olduk. Öyle olmaya da devam edeceğiz.Yıllarca hantallaştırılan, özü, kimliği unutturulan, umut olmaktan uzaklaştırılan bir partide bunları söylerseniz, heyecan ve sinerji yaratırsanız elbette birileri rahatsız olacaktı. Olsun, biz bu yola başımızı koyduk, hiç kimse bizi bu zorlu ama onurlu mücadelemizden caydıramaz dedik devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
GENEL MERKEZ BİLGİLENDİRİLDİ
CHP hakkında öne sürülen iddialar hakkında yargı yoluna gideceklerinin altını çizen Görgöz, “Konu yargıya intikal etmiştir. Ayrıca Genel Merkezimiz de bilgilendirilmiştir.
Bizleri yıpratmaya ve karalamaya dönük yapılan bu çirkin, yakışıksız, etik olmayan asılsız haberler, aynı zamanda değerli halkımız üzerinde de bir istifam yaratmaya yönelik hareketlerdir. Ancak bilinmelidir ki; güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim namusumuz, şerefimiz, onurumuza dil uzattırmayız. Kimse merak etmesin bu değerlerimiz her şeyin üzerindedir. Ülkemizin demokratikleşmesinde, eğitimde, sağlıkta, hukukta, çalışma hayatında, sosyal devlet olmada, adaletin teşhisinde ve barışın sağlanmasında, acilen CHP’nin öncülüğünde sol bir iktidara ihtiyaç vardır. Bunu da değerli CHP’liler, halkımız ve örgütlerimizle daha çok çalışarak sağlayacağız” diye konuştu.
“BİRİZ, BERABERİZ DEDİK AMA…”
Görgöz, parti içi bütünleşme konusunda sıkıntı yaşadıklarını da satır aralarında şu ifadeyle anlattı:
“27 Mayıs 2013 tarihinde bu onurlu gö-revi devir aldık. Tüm söylemlerimizde, partimizde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu dile getirdik. Çünkü bizim en büyük sorunumuz bu idi. Sürekli biz biriz, beraberiz dedik ama gerçekte öyle olmadığını hepimiz biliyorduk. Bu sorunumuzu gidermeden topluma, halkımıza güven verebilmemiz mümkün değildi. Hiç bıkmadan usanmadan bunu dile getirdik. Sadece söylemekle kalmadık uygulamaya geçtik. Bizi yakından tanımayan partililerimiz ve örgütlerimizle daha sık bir araya geldik. Önce kendimizi tanıttık ve yapmak istediklerimizi anlattık. İlçelerimize defalarca giderek aramızdaki bağları sağlamlaştırdık. Bu önemli ilişkilerimizi geliştirirken, ülkemizin ve ilimizin sorunlarını gündeme getirerek halkımızla paylaştık. İlimizde yerel basınımızla olan ilişkilerimizi samimi olarak gözden geçirip sıkıntılarımızı paylaştık.”
ERDOĞAN: İFTİRA VE TERTİP
CHP Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Savaş Erdoğan da hakkındaki iddiaları “iftira” ve “tertip” olarak yorumladı. Erdoğan, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde doğdum, burada büyüdüm, yetiştim. Siyasi mücadelemi hep net ve açık tavırla yaptım. 3 dönem Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Bugünkü saldırı, devrimci ve sol duruşumuza yapılmı��tır” dedi.
DESTEK AÇIKLAMALARI YAPILDI
CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, parti olarak etniklik ve çalışmalarla gündeme gelmek istediklerini, bu doğrultuda da başarılı olduklarını kaydetti. Demirkırkan, İl Yönetimi, Merkez İlçe Yönetimi, İl Kadın Kolları ve İl Gençlik Kolları olarak birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Demirkırkan’ın ardından İl Kadın Kolları Başkanı Mesude İntepe ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Karakuzu da kısa birer konuşma yaptı. (Kocatepe)

“PARTİLİ OLMA
BİLİNCİNİ GELİŞTİRECEĞİZ”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, toplantıda bir basın mensubunun “CHP içindeki tartışmaları, kavgaları, istifaları hemen öğrenebiliyoruz. Bu konuda bir sıkıntı yok mu” sorusuna yanıt verdi. Görgöz, şöyle konuştu:
“İstifalar, ardı ardına gelen açıklamalar, her istifanın, hiçbir Cumhuriyet Halk Partili’ye yakışmayacak şekilde basına gönderilmesi, hiçbirimizi memnun etmiyor. Cumhuriyet Halk Partili olmanın erdemini taşıyanlar bunu yapmazlar. Kol kırılır, yen içinde kalır. Bu bilinci geliştireceğiz.”

Bakmadan Geçme