• Haberler
  • Genel
  • Görgöz barış gününü kutladı – Kocatepe Gazetesi

Görgöz barış gününü kutladı – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutladı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, 1 Eylül 1939 tarihinde Nazi Alman ordularının Polonya'ya saldırarak 20. yüzyılın en kanlı savaşını, başlattığını, bu savaşın başlangıç günü olan 1 Eylül’ün, Türkiye ve dünyada barış günü olarak kutlandığını hatırlattı.CHP İl Başkanı Yalçını Görgöz, Türkiye’nin de [&hellip]

Görgöz barış gününü kutladı

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, 1 Eylül 1939 tarihinde Nazi Alman ordularının Polonya’ya saldırarak 20. yüzyılın en kanlı savaşını, başlattığını, bu savaşın başlangıç günü olan 1 Eylül’ün, Türkiye ve dünyada barış günü olarak kutlandığını hatırlattı.
CHP İl Başkanı Yalçını Görgöz, Türkiye’nin de içinde bulunduğu karışık siyasi ortamda, bölgede, özellikle Ortadoğu’da; uluslararası egemen güçlerin yazdığı, karşılığında masum insanların hayatlarıyla bedeller ödediği senaryoların uygulandığı bir dönemde “Dünya Barış Günü”nün kutlandığını kaydetti. Görgöz; “Bizler, emperyalist güçlere karşı ulusal bağımsızlık mücadelesini başarı ile gerçekleştirmiş bir ülkenin evlatları olarak, ulu önderimiz Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ ilkesinin ne kadar önem ve anlam ifade ettiğinin farkındayız. Savaşlardan arınmış bir dünyada kardeşçe yaşamak umuduyla 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyorum.” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Ekonomi kötü durumda

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, rant
sektörlerinin düşüşte olduğunu söyledi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, ekonominin iyi durumda olmadığını belirtti. Görgöz, “Türkiye’nin otomobil ve hafif ticari araç pazarındaki daralma, yüzde 23.5’e ulaşmış durumda. İhracatta da daralma olduğu için sektör ciddi biçimde küçülme yolunda ve üretim kısıtlamasına gidiyor.
Temmuz ayı verileriyle birlikte otomotiv sektörü 7 ay üst üste daralmaya devam ediyor.
Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı 2014 yılı Ocak-Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemindeki 453 bin 339 adete göre yüzde 23.51 azalarak 346 bin 768 adete düştü. Aynı dönemler itibarıyla otomobil satışları 347 bin 818 adetten yüzde 21.69 azalarak 272 bin 375’e geriledi” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme