• Haberler
  • Siyaset
  • Görgöz: Aklanmış yönetim hakkında iftiralara göz yumulmamalı

Görgöz: Aklanmış yönetim hakkında iftiralara göz yumulmamalı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz, Ömer Efendi Kafe'de basın toplantısı düzenledi. Görgöz, 7 Ocak'ta düzenlenen CHP İl Kongresi'nde kendisine yapılan saldırı ve yapılan konuşmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Görgöz, '7 Ocak 2018 Pazar günü, CHP'nin Olağan İl Kongresini gerçekleştirdik. Kongrede, hepimizi derinden üzen, neredeyse kavgaya varan bir takım tartışmalar yaşandı. Bu tartışmaların yaşandığı [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz, Ömer Efendi Kafe’de basın toplantısı düzenledi. Görgöz, 7 Ocak’ta düzenlenen CHP İl Kongresi’nde kendisine yapılan saldırı ve yapılan konuşmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Görgöz, “7 Ocak 2018 Pazar günü, CHP’nin Olağan İl Kongresini gerçekleştirdik. Kongrede, hepimizi derinden üzen, neredeyse kavgaya varan bir takım tartışmalar yaşandı. Bu tartışmaların yaşandığı kongrenin ardından, benim de dahil edildiğim, hoş olmayan haber ve görüntüler hem yerel, hem de ulusal basında fazlaca yerini aldı. Önce bu tartışmaların nereden ve neden başlatıldığını ortaya koymak istiyorum. CHP kongrelerinde, eleştiriler, özeleştiriler, öneriler yapılır. Bu eleştiriler, öneriler, sokakta, kahvede, pazarda, sosyal medyada değil, kongrelerde ve danışma toplantılarında yapılır” dedi.
TANIMADIĞIM BİR KİŞİYDİ
Görgöz, açıklamasına şöyle devam etti:
“Şu an İhsaniye ilçe başkanı olan kişi de söz alarak kürsüden, tarafıma ismimi de söyleyerek, ağır hakaret içeren, iftiralarla dolu bir konuşma yaptı. Bunun üzerine bana cevap hakkı doğdu. Divan, sorun yaşamamak gerekçesiyle söz vermek istemedi ancak benim hakkımda söylenenlere cevap vermem gerekiyordu. Kürsüden; ‘Sayın hazurun, değerli CHP’liler, CHP’nin bir kuruşuna halel getiren şerefsizdir, alçaktır. Ancak bana karşı 3 yılı aşkın süredir sürdürülen, siyasi Saiklerle hazırlanmış bu komployu ortaya koyanlar ve bunu ispatlayamayanlar da şerefsizdir ve alçaktır. Ben CHP’liyim bununla da gurur duyuyorum ve bu iftiralara fırsat vermeyeceğim’ diyerek sözlerimi tamamladım. Henüz kürsüden ayrılmamıştım, arkamdan gizlice gelen, daha önce hiç görmediğim, tanımadığım birinin fiili saldırısına maruz kaldım. Bu saldıran kişinin, sözlü saldırıda bulunan ilçe başkanının oğlu olduğunu da sonradan öğrendim.”
DİSİPLİN SUÇU İŞLENMİŞTİR
Parti içinde yarış olmasının doğal karşılanması gerektiğini hatırlatan Görgöz, “Parti içerisinde yarış olur, rekabet olur ama hizipleşme olmamalı. Kişiler kendi hedeflerine ulaşmak için böylesi çirkinliklere fırsat vermemeliler. Daha önceden aklanmış yönetim ve kişiler hakkında, siyasi saiklerle hazırlanmış böylesi komplo ve iftiralara göz yummamalıdırlar. Hele demokrasiyi, düşünceyi ifade etme özgürlüğünü ve kürsü dokunulmazlığını savunan bir partide bunlar olmamalıdır.  Böylesi çirkin bir olayın, CHP’nin kongresinde yaşanmaması gerekirdi ama maalesef yaşandı. Bu tatsız olay tüm CHP’liler gibi beni de fazlasıyla üzmüştür. Bu konu ile ilgili takip, yasal yollarla yapılacaktır. Ayrıca, partinin yetkili organlarının, herkesin gözleri önünde gerçekleşen ve disiplin suçu içeren bu olayla ilgili gerekli işlemleri başlatmasını bekliyor takip edeceğimi de bildiriyorum” diye konuştu.
“ÇÖZÜM SÜRECİNİ UNUTMADIK”
Kongredeki konuşmasında Terör Sorunu hakkında da görüşlerini dile getirdiğini belirten Görgöz, “Konuşmamda; ‘Biz iktidar olacaksak Türkiye’nin Kürt meselesi hakkında net tavır ortaya koymalıyız, Kürt vatandaşlarımızın oyunu almadan iktidar olamayız’ dedim.
Çözüm Süreci döneminde yaşananları unutmadık. Akil adamları, İmralı-Kandil trafiğini, Oslo’yu, Dolmabahçe’yi unutmadık. Biz terörün de, teröristin de her türlüsüne karşıyız. Başta PKK ve FETÖ olmak üzere, IŞİD, DEAŞ, PYD ne kadar terör örgütü varsa hepsine de karşıyız. 2012 yılının Haziran’ında, Türkiye’nin en tehlikeli terör örgütü  FETÖ ve benzeri cemaatlerdir dediğimizde, bizi neredeyse aforoz etmeye kalkanlar, iş işten geçtikten sonra Fetö düşmanı oldular. Bunu da unutmayalım” dedi.  >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme