• Haberler
  • Genel
  • Görgöz: Adalet herkese lazım – Kocatepe Gazetesi

Görgöz: Adalet herkese lazım – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 2010’da değişen Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yapısının, 3 yıl sonra yine değiştirilmek istendiğini söyledi. Görgöz, adaletin herkese lazım olduğunu kaydetti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 12 Eylül 2010 Referandumu’nda değiştirilen Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısının değiştirmesinin gerekçesinin açıklanmasını istedi. Görgöz, “Başbakan yargıyı yürütmenin baskısı [&hellip]

Görgöz: Adalet herkese lazım

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 2010’da değişen Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yapısının, 3 yıl sonra yine değiştirilmek istendiğini söyledi. Görgöz, adaletin herkese lazım olduğunu kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 12 Eylül 2010 Referandumu’nda değiştirilen Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısının değiştirmesinin gerekçesinin açıklanmasını istedi. Görgöz, “Başbakan yargıyı yürütmenin baskısı altına alarak hukuk devletini ve güçler ayrılığını öngören anayasayı ayaklar altına alma peşinde. Bugün savcılara, yargıçlara, HSYK’ya, Danıştay’a savaş açan Başbakan ve AKP’nin 2010 yılında getirdiği düzenlemeler, yargının yeniden yapılandırılması bu değil miydi? HSYK’nın üye sayısını artıran, Yargıtay’a, Danıştay’a yüzlerce yeni yargıç, Anayasa Mahkemesine onlarca yeni üye atanmasını sağlayan, Yargıtay ve Danıştay seçimlerini yenileyip, her iki kurumun başına Bülent Arınç’ın sınıf arkadaşlarını getiren bu düzenlemeler değil miydi?” diye sordu.
“EVET KAMPANYASI YÜRÜTTÜLER”
Referandum döneminde “Yetmez ama evet” sloganının türediğini hatırlatan Görgöz, “Halk oylamasında liberalleri, muhafazakâr demokratları, ‘yetmez ama evet’çileri’, yargıyı özgürleştiriyoruz diyerek peşine takıp, ‘Vesayet yönetimiyle hesaplaşıyoruz, vesayeti kırıyoruz, 12 Eylül darbecilerine hesap soracağız’ sloganlarıyla meydanlarda ‘evet’ kampanyası yürüten Başbakan değil miydi?” dedi.
“KAVGANIN MERKEZİ YARGI”
Hâkim Orhan Gazi Ertekin’in bir yazısını hatırlatan Görgöz, “Bugün Türkiye, hukukun ortadan kalktığı bir ‘doğa durumu’na döndü. Kavganın merkezi yargı! Önümüzdeki dönem, savcılar-yetkiler-tutanaklar savaşlarıyla geçecek. Herkes tuttuğunu yargılamaya çalışacak. Kesin olan bir şey var: Bu maç berabere bitmeyecek. Hepimiz, olan biteni anlamak, geleceğimize sahip çıkmak zorundayız.İktidar cephesinin parçalandığı yerde tek kural vardır: Hattı müdafaa yoktur. Sathı müdafaa vardır. Ve o satıh bütün vatandır. Taraflar vatanın bütün satıhlarında saldıracak” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme