Görevde 1 yıl – Kocatepe Gazetesi
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, görevdeki birinci yılını Gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi Projeli Yönetim Modeli'ne herkes uyum sağladı Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar'daki birinci yılını Gazeteniz Kocatepe'ye değerlendirdi. Vali Güner, Afyonkarahisar'da 'Projeli Yönetim Modeli'ni uyguladıklarını, böylece daire müdürlüklerinin de vatandaşa hizmet için proje ürettiklerini belirtti. Şehrin eğitimde başarıyı yakalayacağını belirten Vali Güner, okul müdürlerinin de [&hellip]
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, görevdeki birinci yılını Gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi
Projeli Yönetim Modeli’ne herkes uyum sağladı
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’daki birinci yılını Gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdi. Vali Güner, Afyonkarahisar’da “Projeli Yönetim Modeli”ni uyguladıklarını, böylece daire müdürlüklerinin de vatandaşa hizmet için proje ürettiklerini belirtti. Şehrin eğitimde başarıyı yakalayacağını belirten Vali Güner, okul müdürlerinin de karnesi olacağını kaydetti
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar’da görevde 1’inci yılını doldurdu. Vali Güner, Afyonkarahisar’daki 1 yılını, yaptıklarını, yapamadıklarını Gazeteniz Kocatepe’ye anlattı. Ömrünü devlet adamlığına vakfettiğini belirten Vali Güner, Afyonkarahisar’ın gelişmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Vali Güner, “Zor bir yerden geldik. Tunceli’den geldik. Tunceli Valiliği, Valilik performansı açısından Türkiye’nin en zor illerden birisi. Orada 2 yıl valilik yaptık. Oradaki meseleler daha ziyade güvenlik ağırlıklı meselelerdi. İnsanların toplumsal ihtiyaçları ikincil plandaydı. Tunceli’den Afyonkarahisar’a geldiğimizde belli bir süre Tunceli’nin önceliklerinin burada olup olmadığını test ettik. Afyonkarahisar, Türkiye’nin en huzurlu illerinden birisi. Bu yönüyle güvenlik ağırlıklı değil daha çok insanların günlük yaşamına ve beklentilerine yönelik bir yönetim modelinin oluşturulması gerektiğini tespit ettik. Öncelikle kurumlarda, bana bağlı il müdürlüklerinde ciddi bir restorasyon ve disiplin çalışması yürüttük” dedi.
DAİRE MÜDÜRÜ PROJE ÜRETMELİ
“İyi bir daire müdürü” tanımlaması yaptığını, bu tanımın proje üretimi ile ilgili olduğunu aktaran Vali Güner, “Bizim için daire müdürünün iyi olması demek, iş üreten, proje üreten ve vatandaşa iyi hizmet sunan kişi, bizim için iyi daire müdürüdür.Yoksa bizimle yeyip içen, bizimle sohbet eden, bizim tuttuğumuz takımı tutan, bizim gittiğimiz yöne giden müdür iyi müdürdür tanımını koymadık. Kurumların ciddi bir reforma ve restorasyona ihtiyacı vardı. Bu bir yıl içinde bununla ciddi bir şekilde uğraştık. Zaman içinde daire müdürleri şikayetçi olsalar da zaman içinde Valisinin bir hedefi olan, projesi olan, bu projeyi gerçekleştiren bir müdür konseptini istemesinin şehrin, halkın, eşrafın, siyasetin faydasına olduğunu bütün mekanizmalar, sivil toplum kuruluşları, daire müdürleri, siyasiler kavradılar. Bir kurumla ilgili olarak iş ve hizmeti gerektiren, vatandaşa şefkati ve hizmeti gerektiren bir alanda boşluk varsa rahatlıkla bana toplumun her kesimi ulaştılar. Bizim disiplin anlayışımızın, egoya dayalı bir disiplin anlayışının olmadığını, hizmete dayalı, halka daha iyi sunumun yapılabilmesine dayalı bir yaklaşımın olduğunu insanlar fark etti” ifadelerini kullandı.
TAKDİRNAME ALAN DA VAR, İHTAR ALAN DA
Daire müdürlerinin Projeli Yönetim Modeli’ne büyük ölçüde uyum sağladığına dikkat çeken Vali Hakan Yusuf Güner, başarılı daire müdürlerine Teşekkürname verdiğini de hatırlattı. Güner, “Şu anda daire müdürlerinin çoğunun bu çerçevede hareket ettiği kanaatindeyim ben. Başka bir alternatifleri de yok. Uyum sağladılar. Bazıları bunu gerçekten yürekten gelerek yapıyor, bazıları bizim hatırlatmamızı bekliyor. Sonuç itibariyle herkes bir hedefi olması gerektiği, o hedefe dair bir projesinin olması gerektiği, o hedefe uygun davranış modelini kurum içinde oluşturması gerektiğini anladı. Bazı daire müdürlerine Teşekkürname verdim, bazılarına vereceğim. Bunu burada belki isim olarak açıklamam doğru olmaz ama Teşekkürname verdiğim daire müdürü var. Takdirname verdiğim daire müdürü de var. Takdirname verdiğim memurlar da var. Çünkü daire müdürleri bu projeleri memurlarla birlikte yürütüyorlar. Bunun yanında ikaz ettiğim, hesap sorduğum, soruşturma açtığım daire müdürleri de var” şeklinde konuştu.
VALİLİK DEVLETİ TEMSİL EDİYOR
Vali’nin devleti temsil ettiğini kaydeden Güner, şöyle devam etti:
“Vali’nin bir yerde meşru olması, sevilmesine ve devlet hizmetlerinin yürütülmesine bağlı. Kim sevecek? Halk sevecek. Daire müdürlerinin sevmesi çok elzem değil. Önemli olan halkın sevmesi, halkın benimsemesi. Daire müdürleri Vali adına hizmet sunacaklar. O da disiplinle, performansla gerçekleşiyor. Benim için Vali bakış açısıyla daire müdürü Afyonluymuş, Afyonlu değilmiş, şu spor kulübündenmiş, şuna yakınmış, buna uzakmış, şununla samimiymiş, şunun adamıymış bir önemi yok. Benim olan önemli olan şu: Daire müdürü durumumu mu idare ediyor, yoksa şehri mi idare ediyor? Vaziyeti mi idare ediyor, yoksa şehri mi idare ediyor? Bunları sağladık.”
NE OLDU DA YATIRIMLAR HIZLANDI?
Afyonkarahisar’da başlayan ama yarım kalan yatırımları da takip ettiğini belirten Vali Güner, bu konuda da önemli adımlar attığının altını çizdi. Vali Güner, “Devam eden yatırımlar vardı bu şehirde. Çoğu beklemedeydi. Orman ve Su İşleri dışında, birçok sektör yavaş, bazı sektörlerdeki yatırımlar durma noktasındaydı. Bütün tıkanıklıkları aştık. 20 yıldır konuşulan Polis Moral ve Eğitim Merkezi var. Oruçoğlu Otel’in karşısında. Ne oldu da bitti o? Bizden önce bir değişiklik olmadı, siyaset aynı siyasetti, Vali vardı. Ne oldu da bitti? Bir düşünmek lazım. Hükümet Konağı, bir türlü yıkılamıyordu. Ne oldu da bitti? Ali Çetinkaya Kız Meslek Lisesi, bir türlü yeni okula taşınamıyordu. Ne oldu da taşındı ve burada restorasyon çalışması devam ediyor? Geldiğimizde ciddi bir İmam-Hatip sorunu vardı. 3 tane İmam-Hatip yapılıyor, İmam-Hatip sorununu ortadan kaldırdık. Kimsenin itiraz etmesine minnet bırakmadık ve insanları üzmeden, diğer insanların da hakkını koruyarak Kamil Miras Lisesi’ni de koruyarak 3 tane İmam-Hatip kazandırdık. Ticaret ve Sanayi Odası’nın vermiş olduğu bir söz vardı, bir türlü İmam-Hatip yapılamıyordu. Şu anda yüzde 70 aşamasında. Ne oldu da bu oldu? Bütün kurumlar bizden önce buradaydı. Bir tane İmam-Hatip Lisesi gelmişti, parası gelmişti, tahsisi alınamadığı için para İl Özel İdare’de bekliyordu. Onun da yüzde 90’ı bitmek üzere. Ne oldu, ne değişti bu şehirde? Yönetim mantığı değişti. İrade olmadan idarenin olmayacağı anlaşıldı benimle beraber. İrade ortaya konuldu” diye konuştu.
BİR TEK YENİ MÜZE KALDI
Afyonkarahisar’daki görev süresi içinde bir tek Yeni Müze inşaatında atılım yapılamadığına dikkat çeken Vali Güner, kullanımı hakkında tartışmalar yaşanan Olimpik Yüzme Havuzu sorunun da çözüme kavuştuğunu aktardı. Güner, “Yüzme havuzu yapılmış, çürümeye terk edilmiş. Olimpik Yüzme Havuzu. Ne oldu da bu iş çözüldü? Ne değişti? Bir düşünmek lazım. Burada tek harekete geçiremediğim bir şey oldu, o da Müze inşaatı. Başarılı olamadığım. Onunla ilgili de TOKİ Başkanı ile, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı ile ve Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile defalarca görüştüm. Onlar da girişimde bulundular. Ancak Kamu İhale Kanunu ve müteahhidin iflas etmesinden kaynaklanan bir sorun var. Bu da benim dışımda. İhale yapılacak. Bir müteahhidin işine son verilmesi, mahkeme ile alacak-verecek hesabıyla yapılacak bir şey. O yüzden iş gecikiyor. Müteahhit oradan ayrılmış olsaydı, projede gerekli düzenlemeler yapılacaktı. TOKİ’nin müze mantığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müze mantığı farklı. TOKİ’nin işi bittikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devretmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da müze mantığına uygun tadilatları yapıp ihaleye çıkması gerekiyor” dedi.
MUHTARLARDAN TOPLAM
900 TALEP ALINDI
Şehir genelinde yeni bir yönetim modeli ile irade ortaya koyduğunun altını çizen Vali Güner, şöyle devam etti:
“Biz geldiğimizde yönetim modelini değiştirdik, mevcut yapıyı yatırımlar bağlamında hızlı hale getirdik. Bunlarla birlikte Afyon’un şanına yakışır, tarihi birikimine yakışır bir Valilik Binası’na taşıdık Valilik’i. Ben orada ‘Valiyim’ demeye utanıyordum. Vali devleti ve şehri temsil eder. Vali şehrin şerefi ve bayrağıdır. Vali’nin şahsı ile ilgili bir mesele değildir. Daha sonra ilçeleri ziyaret ettik. Elini sıkmadığım muhtarı kalmadı. Hepsini tek tek dinledim, daire müdürleri ile beraber. Bütün taleplerini aldım, şu anda 900 civarında talepten 300 civarında talep yapıldı. Bir kısmının yapımı devam ediyor. 100 civarında talep de gerçekleşemeyecek talepler. Bunların geri dönüşleri Kaymakamlıklara yapıldı. Ramazan Bayramı’ndan sonra yapacağım ilçe gezilerinde tekrar muhtarlarla bir araya gelerek yapılan işlerin neler olduğunun, yapılmayan işlerin neler olduğunun, devam eden işlerin neler olduğunun muhasebesini paylaşacağım. Yeni talepleri de alacağım.”
MİLLETVEKİLLERİNİ ARADIM
Vali Güner: Seçimlerden sonra bütün milletvekillerimizi aradım. Hepsine ‘Hayırlı olsun’ dedim, hepsi artık Afyonkarahisar Milletvekili. Hangi partiden olursa olsun hepsini tebrik ettim. Çok mutlu oldular, davet ettim. İlk fırsatta geleceklerini ifade ettiler. Bu şehrin bundan sonra da belirlediğimiz hedefler doğrultusunda daha iyi günlere taşınmasına vesile olacağız.
BİZ DEVLET ADAMIYIZ
Vali Güner: Biz devlet adamıyız. Bizim yaşantımızda devlet, millet, halk, Afyonkarahisar dışında bir kaygı yok, bir ölçü yok. İnsanlar, bizim yaşantımızda devlet ve Afyonkarahisar halkı dışında bir ölçüt bulamazlar. Biz hayatımızı buna vakfetmiş durumdayız. Biz burada ilk defa valilik yapmış değiliz. 26-27 yıldır bu işi yapıyoruz. Afyon’un bana verebileceğinden çok benim Afyon’a verebileceğim var. Afyon bunu kavradı, Afyon’a bunu sundum. Afyon’un bana verebileceğinden ziyade benim Afyon’a verebileceğim şeyler var. Ben bu gayretteyim, bu çabadayım. İnsanlar da bunu gördü.