Görev yapmayan memura yaptırım yok

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı'nda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, görev yapmayan memura yasalar gereği bir yaptırım uygulayamadıklarını kaydetti. Çoban, memurlarla ilgili düzenlemelerin değişmesinin şart olduğunu vurguladı İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Tuncer Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, görev yapmayan memuru şartlarında değişiklik yapılması [&hellip]

Görev yapmayan memura yaptırım yok

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı’nda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, görev yapmayan memura yasalar gereği bir yaptırım uygulayamadıklarını kaydetti. Çoban, memurlarla ilgili düzenlemelerin değişmesinin şart olduğunu vurguladı

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Tuncer Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, görev yapmayan memuru şartlarında değişiklik yapılması gerektiğini vurguladı. Belediye’deki işleyişten örnekler veren Çoban, “Mevzuat hızla değiştiği gibi teknoloji de hızla değişiyor. Harita mühendisi ya da mimar, ya da şehir plancısı kendi branşı ile ilgili program bilmiyorlar. Ben mimarıma proje versem, eski usullerle plan yapılacak” dedi.
MEMUR SİYASETTEN ETKİLENMESİN
Memurun iktidarın siyasal görüşlerinden etkilenmemesini ancak işini de layıkıyla yerine yapmasını istediğini belirten Çoban, “Ben siyasi bir insanım. Son dönemlerde memur arkadaşlarımıza öyle hak ve imkanlar verildi ki görev yapmayan memura yapacak bir şeyimiz yok. Memurun iş güvencesi olsun, siyasi iktidardan etkilenmesin. Herkesin düşüncesi kendinde kalsın, işine yansımasın. Ben Belediye personeline de bunu söylüyorum. Benim işçim, şirket elemanım, memurum, benim partimin mensubu olması önemli değil, işini yapsın yeter. Benim adıma propaganda yapmasın, benim partimin de savunuculuğunu yapmasın. Biz kamu hizmeti sunuyoruz. Hizmeti sunanlarla alanlar arasında asla hiç kimseye ayrımcılık yakışmaz. Personelimiz için yasalarımızın kesinlikle değişmesi lazım” diye konuştu.
İTFAİYE ÖRNEĞİ VERDİ
Bir çarpıcı örnek de veren Çoban, “Görev yapan memurun takdir ve taltif edilmesi, her türlü ikramiye verilmesi lazım. Görevi yapmayan memuru da asaleten atandı deyip emekli oluncaya kadar görev yapmasın. İtfaiye erimiz var, merdivene çıkamıyor, araç kullanamıyor, emekli olmuyor. Sadece para ödüyorum” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞA NAZİK DAVRANIN
Toplantıda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise vatandaşa hizmetin öncelikli olması gerektiğini bildirdi. Balkanlıoğlu, “Yaptığınız işlerde vatandaşı memnun edin ve onlara iyi davranın, nazik ve kibar bir dille hitap edin. Çünkü bu kurumlar vatandaş için var ve bu kurumlar vatandaşın yeridir. Bizler sadece bu kurumun emanetçisiyiz. Yaptığınız her türlü iş ve işlemlerde etkin ve verimli bir iş sergileyin. Hiçbir işiniz uzun sürmesin, zamanında ve sürekli takip ederek işlerinizi yürütün. Kamu kurumları arasında sürekli irtibat olsun ve ortak bir iş yapılacağı zaman her kurum üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapsın. Böylece koordineli ve ahenkli bir iş ortaya çıkar. İşlerinizi yavaşlatacak ve aksatacak geçmişte olan bazı davranışları unutun. Gelişen ve değişen mevzuata uyum sağlayın. Güncel mevzuattan haberdar olun. Kimse birbirinde bu mevzuatları öğretmesini beklemesin. Kendiniz araştırın ve kendinizi sürekli yenileyerek bilgilerinizi güncel tutun” tavsiyelerinde bulundu.
RESMİ YAZIŞMALARA DİKKAT
Vali Balkanlıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Resmi yazışmalara dikkat edin. Sizleri zor durumda bırakacak ve şüphe duyduğunuz evrakları gözden geçirin ve bu konuda çok dikkatli olun. Eğitim-Öğretim döneminin açılması ile de öğrencilerimiz okullarına başladılar. Onların hem okullarında, hem de okul çevresinde eğitimlerini engelleyecek durumun giderilmesi gerekmektedir. Bu konuda da başta emniyet mensuplarımız olmak üzere tüm kurumların dikkat etmesi gereklidir. Kış geldiği için kurumlarınızda gerekli tedbirleri alınız. Devleti zarara uğratacak ve imkanlarını zayi edecek durumlardan kaçının. Çünkü devlet malında ülkenin hakkı vardır. Bu konuda da gerekli hassasiyeti gösterin. Malum yılsonu geldi. Tüm iş ve işlemlerinizi takip edin, sonuçlanması gereken tüm işlerinizi bir dahaki döneme bırakmayın.”
Toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları Akgün Corav, Ali Muhiddin Varol, Adem Uslu ile kamu kurum ve kuruluşlarının İl Müdürleri katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme