• Haberler
  • Spor
  • Goolball müsabakaları Afyon'da yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Goolball müsabakaları Afyon'da yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar 23-27 Ekim tarihleri arasında Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından yapılacak olan Goolball 1. Lig ve 2. Lig 1. Devre müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Engelliler Meclis Başkanı ve Engelliler Gençlik Spor Başkan Yardımcısı Mesut Yurt, ayrıca görme ve duyma engelli bireylerle ilgili yapılan bazı benzetmelerden dolayı rahatsız olduklarına dikkat [&hellip]

Afyonkarahisar 23-27 Ekim tarihleri arasında Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından yapılacak olan Goolball 1. Lig ve 2. Lig 1. Devre müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Engelliler Meclis Başkanı ve Engelliler Gençlik Spor Başkan Yardımcısı Mesut Yurt, ayrıca görme ve duyma engelli bireylerle ilgili yapılan bazı benzetmelerden dolayı rahatsız olduklarına dikkat çekti. Yurt, “Bugünlerde anlam veremediğim bir benzetme yapılıyor ve bu olay görme engelliler ve işitme engelli kardeşlerimizi gerçekten incitiyor. Yerel basınımıza haber veren yetkililer ya da basın yazarlarımız. Yaptığı benzetmelerinde işte bu olayı bilmemek için kör olmak lazım ya da sağır olmak lazım diyerek olayın önem derecesini artırmak istiyorlar. Mesela bir arkadaşımız yazısında “kör falan değiliz bu memlekette yaşıyoruz.” Arkadaşlar bir yerde var olan eksikliği kör olan görmez sağır olan duymazımı zannediyorsunuz Size yapacağınız benzetmelerde daha dikkatli olmaya davet ediyorum” ifadesine yer verdi.
“GÖREV ALANLARIN
ÖNCE VATAN AŞKINI
HİSSETMESİ GEREKİYOR”
A Milli Futbol takımında bulanan yabancı hoca ve oyuncuların vatan aşkını hissetmesi gerektiğini belirten Yurt, “Ülkemizde bugünlerde Millilik kavramında da bir kargaşa olduğunu söylemek istiyorum. Milli olunca benim anladığım yerli olan ülkemiz ait olan bizim olan aklıma geliyor fakat bakıyorum da bir milli takımımız var hoca yabancı, oyuncular yabancı bu halde yabancılarla mücadele ediyoruz ve başarı bekliyoruz. Olmaz arkadaşlar Bu takımda görev alan arkadaşların önce vatan aşkını içinde hissetmesi gerekiyor bu işler para karşılığı yapılmaz. Bu konuda bir örnek istiyorlarsa Ampute Milli takım oyuncularımıza baksınlar Ampute Milli takımımıza bize yaşattıkları gurura onura teşekkür ediyorum. Millilik engele bakmaz vatan aşkı işte budur” dedi.
“AFYONKARAHİSAR
5 GÜNDE 270 KİŞİYİ
AĞIRLAYACAK”
Afyonkarahisar’da yapılacak olan Goolball 1. Lig ve 2. Lig 1. Devre müsabakalarına 5 gün için yaklaşık 270 kişi geleceğini söyleyen Yurt, “Yolların kesiştiği yerde gönülleri birleştiriyoruz. İlimizin Spor turizmine katkıda bulunmak bizim de çorbada bir tuzumuz olması maksadıyla Bu yıl Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun 2017 Faaliyetleri kapsamında Goolball 1. Lig 2. Lig 1. devre müsabakalarını Afyonkarahisar aldık. 23-27 Ekim tarihleri arasında ilimiz yaklaşık 200 görme engelli sporcuyu ağırlayacak. Bunun yanı sıra Federasyon’dan gelenler ve hakemleri de eklediğimizde yaklaşık 270 kişiye yakın kişi 5 gün boyunca ilimizde konaklayacak. Afyonkarahisar Engelliler Spor Kulübümüzün de 2. Lig‘de oynayan takımı da antrenmanlarını sıklaştırıp bu turnuvada yerini alıyor. Engelli spor kulüplerimize ilimiz iş adamlarının destek olmasını diliyoruz. İnanın bu desteklerinin karşılığını misliyle alacaklarından şüpheleri olmasın. Spor severlerimizi görme engellilerin oynayacağı Goolball maçlarına bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme