Google'dan 110 Dile 'Merhaba'
Dünyanın internet arama motoru hâline gelen Google, çeviri hizmetine 110 dili daha ekledi
Tüm dünyadaki bilgileri düzenlemek ve düzenlenen bilgileri erişebilir hâle getirmek amacıyla yola çıkan Google, metinlerin dilden dile çevrilmesi için geliştirdiği Translate uygulamasına 110 dili daha ekledi. Böylece Google, dünya çapında konuşulan 200’ü aşkın dilde iletişim kurulması için altyapı sağlamış oldu. Google’ın çeviri hizmetine eklediği son diller arasında Avarca, Başkurtça, Çuvaşça, Kırım Tatarcası, Tuvaca ve Yakutça da bulunuyor. Avrupa ülkesi olan Portekiz’e ait Portekizce de bu güncellenmede dil grubuna eklendi.
İŞTE O DİLLER
Abhazca,Açe dili, Acholi, Afar, Alur, Avar, Avadhi, Bali dili, Beluci, Baoulé, Başkurt, Batak Karo, Batak Simalungun, Batak Toba, Bemba, Betavi, Bikol, Breton, Buryat, Kantonca, Çamorro dili, Çeçen, Chuukese, Çuvaşça, Kırım Tatarcası, Dari, Dinka, Dombe, Dilula, Dzongha, Faroe dili, Fijili, Fon, Friuliyen, Fulani, Ga, Hakha Çene, Hiligaynon, Hunsrik, İban, Jamaika Patoisi, Jingpo, Kalaallisut, Kanuri, Kapampangan, Khasi, Kiga, Kikongo, Kituba, Kokborok, Komi, Latgalyalı, Ligurya, Limburgca, Lombard, Luo, Madura dili, Makassar, Malayca (Jawi), Mam, Manksça, Marshallese, Mervedi, Mauritius Kreolü, Çayır Mari, Minang, Nahuatl (Doğu Huasteca), Ndau, Ndebele (Güney), Nepalbhasa (Newari), NKo, Nuer, Oksitanca, Osetyalı, Pangasinan, Papiammento, Portekizce (Portekiz), Pencap (Şahmukhi), Q’eqchi’, Roman, Rundi, Sami (Kuzey), Sango, Santalı, Seyşeller Kreolü, Şan, Sicilya, Silezyalı, Susu, Svati, Tahiti, Tamazight, Tamazight (Tifınagh), Tetum, Tibetçe, Tiv, Tok Pisin, Tongalı, Tsvana, Tülü, Tumbuka, Tuvan, Udmurt, Venda, Venedik, Waray, Wolof, Yakut, Yucatec Maya, Zapotek.
GOOGLE İSMİ NEREDEN GELİYOR?
Google ismi, 1 ve 0’lardan oluşan yazılım sistemini simgeliyor. 1 ve 100 adet 0 rakamının matematik diliyle ifadesi üzerinde biraz oynandıktan sonra bu kelime icat edildi. Google’ın eposta, toplantı düzenleyici, hafıza gibi birçok özelliğinin yanı sıra video devi Youtube’u da bünyesinde barındırıyor.