• Haberler
  • Gündem
  • Gönüllü yardımseverler, Ramazan'ı unutmadı – Kocatepe Gazetesi

Gönüllü yardımseverler, Ramazan'ı unutmadı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksek Okulu'na kurulan ve birçok etkinliğe imza atan 'Bir Gülücük İçin' Öğrenci Topluluğu, Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine simgesel de olsa yardım etti. Topluluk Yönetim Kurulu Başkanı, AKÜ Sultandağı Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknoloji Programı öğrencisi Büşra Koçak, 'Ramazan ayındafarkındalık oluşturmak için öğrenciler olarak 1 paket makarna ve 1 paket [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksek Okulu’na kurulan ve birçok etkinliğe imza atan “Bir Gülücük İçin” Öğrenci Topluluğu, Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahiplerine simgesel de olsa yardım etti. Topluluk Yönetim Kurulu Başkanı, AKÜ Sultandağı Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknoloji Programı öğrencisi Büşra Koçak, “Ramazan ayındafarkındalık oluşturmak için öğrenciler olarak 1 paket makarna ve 1 paket çorba kampanyası yaptık. Her öğrenci alabildiği kadar erzak alıp bize getirdi. Bize gelen her erzağı eşit olarak bölüştürdük. Eksikleri tamamlayarak ihtiyaç sahibi ailelere verdik” dedi.
HERKESİN DUYARLI
OLMASI GEREK
Ramazan’da ihtiyaç sahiplerinin daha çok hatırlandığını, ancak bunun yeterli olmadığını belirten Koçak, “Yardım yaptığımız aileler arasında yaşlılar, çalışamayacak durumda olanlar, sağlık sorunları olanlar, işsiz kalıp maddi ve manevi olarak yıkıma uğrayanlar var. Ramazan ayında yardımlar yapılıyor, ama etrafımıza baksak birçok aç ve açıkta olan kişiyi görebiliriz. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
HASTA ÇOCUKLARI
ZİYARET ETTİLER
Üniversitede öğrencilerin yardım hakkında dikkatlerini yoğunlaştırmak amacıyla grup kurduklarını belirten Koçak, “Mart ayında toplantı yaptıktan sonra durumu iyi olmayan ailelere erzak ve kıyafet yardımında bulunduk.  Bunun yanı sıra hasta çocukları ziyaret ederek onlara palyaço gösterisi yaptık. Yardım malzemelerinin tedariki kolay olmuyor. Çoğu kez kendi cep harçlıklarımızdan artırarak para toplamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
BİR GÜLÜMSEME İÇİN
İnsanların gülümsemesi için mücadele ettiklerini hatırlatan Koçak, “Bir insanın gülümsemesine vesile olmak anlatılmayacak kadar güzel bir duygu. Zaten öğrenci topluluğumuzun ismi de buradan geliyor. Gülümseyen insanın kalbi yumuşar, gözü şenlenir. Birisinin hayatına dokunmak, iyileşmesini veiyi hissetmesini sağlamak, bizi motive eden unsurlar” dedi.
UMARIZ BU TOPLULUKLARIN SAYISI ARTAR
Koçak, şöyle devam etti:
“İhtiyaç sahibi ya da hasta bir kişi gördüğümüzde üzülmemiz doğaldır. Ancak biz sadece üzülmenin yeterli olmayacağını düşünüyoruz ve ihtiyaç sahibinin yüzünün gülmesi için harekete geçiyoruz. Elbette eksiklikler vardır, karınca kararınca, elimizden gelen her yardımı yapmaya çalışıyoruz. Umarız, bizim üniversitede kurduğumuz öğrenci toplulukları gibi toplulukların sayısı artar.” >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme