Gönüllü Gençler Şifa Dağıttı

'Afyonkarahisar Gönüllülüğün Şifa Durağı' etkinlikte 183'üncü dönem Damla Projesinin gönüllü gençleri Afyonkarahisar'da her kesime dokunarak şifa dağıttı

183. Dönem Damla Projesi, “Afyonkarahisar Gönüllülüğün Şifa Durağı” etkinlikleri devam ediyor.

Gönüllü Gençler Şifa Dağıttı

İLK DURAK ERENLER POLİS İRTİBAT NOKTASI OLDU

183. Dönem Damla Projesi kapsamında zaferin kenti Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen gönüllülük etkinlikleri 6’ıncı gününde gençler, gönüllülüğün iyileştirici gücünü hissetmek ve toplumun farklı kesimlerine dokunmak amacıyla sabah sporuyla güne başladı. Gönüllüler, yoğun bir etkinlik programı gerçekleştirdi. Önce Erenler Polis İrtibat Noktasında polis memurlarını ziyaret eden katılımcılar, bina içerisinde detaylı bir tur yaparak polislik mesleği hakkında bilgi aldılar. Polis memurlarının günlük görevleri, karşılaştıkları zorluklar ve vatandaşla ilişkiler üzerine merak ettikleri konuları sordular.

Gönüllü Gençler Şifa Dağıttı

İKİNCİ ZİYARET SADIKBEY ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE YAPILDI

Polis ziyaretinin ardından katılımcılar, Sadıkbey Ortaokulu’nda öğrenciler tarafından karşılandılar. Gönüllüler, sınıflara dağılarak çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. Gönüllüler öğrencilerin sınıf içi oyunlar, yüz boyama, el sanatları ve drama gibi birçok etkinlikle eğlenceli vakit geçirmelerini sağladılar.

Gönüllü Gençler Şifa Dağıttı

BÜYÜK TAARRUZ ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Sadıkbey Ortaokulu’ndaki etkinliklerin ardından Büyük Taarruz Şehitliği’ne ziyaret için hareket eden gönüllüler, burada milli mücadelenin kahraman şehitlerinin huzurunda saygı duruşunda bulundular. Şehitlikte gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla, ecdada olan minnetlerini dile getiren katılımcılar, duygu dolu anlar yaşadı. Bu anlamlı ziyaret, gençlerin vatan sevgisini pekiştiren ve tarihi değerleri bir kez daha hatırlatan bir etkinlik oldu.

Gönüllü Gençler Şifa Dağıttı

ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI

Şehitlik ziyaretinin ardından, gönüllüler zaferin kenti Afyonkarahisar'ın aziz şehitlerinin ailelerine ziyarette bulundular. İlk şehit ailesi ziyareti şehit Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç'ın ailesine gerçekleştirildi. Sırasıyla Şehit Jandarma Er Ömer Sayar, Şehit Piyade Er Yurdal Sayin ve Şehit Deniz Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer'in ailelerine ziyaretlerde bulunan gönüllüler, aile üyeleriyle sohbet ettiler.

Gönüllü Gençler Şifa Dağıttı

GÖNÜLLÜLER PAZARCI ESNAFIYLA BİRARAYA GELDİ

Gönüllüler, Afyonkarahisar pazarına giderek pazarda çalışan esnaflarla bir araya geldi. Esnafa moral vermek ve işlerinde yardımcı olmak amacıyla pazarda çeşitli yardım çalışmaları yapan gönüllüler, ürün taşıma, tezgâh düzenleme ve satış gibi faaliyetlerle esnafa destek verdiler.

Gönüllü Gençler Şifa Dağıttı

GÜNÜN SONUNDA FAALİYETLER DEĞERLENDİRİLDİ

Günün sonunda ise gönüllüler, akşam yemeğinin ardından gün sonu değerlendirme toplantısı yaptılar. Toplantıda gün içinde yapılan etkinliklerin değerlendirilmesi, karşılaşılan zorlukların ve elde edilen kazanımların paylaşılması gerçekleştirildi. Gönüllüler, masa çalışmaları yaparak projeyi daha ileriye taşıyacak fikirler geliştirdiler ve gelecekteki etkinlikler için planlamalar yaptılar.

Gönüllü Gençler Şifa DağıttıGönüllü Gençler Şifa DağıttıGönüllü Gençler Şifa Dağıttı

Bakmadan Geçme