Gönüllere ve akla hitap ederek başaracağız

AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili ve AK Parti'nin Antalya, Isparta, Burdur Koordinatörü Ahmet Koca, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt, gazete muhabirleri Burcu Aydın ve Murat Arısoy’la sohbet eden Koca, referandum çalışmaları hakkında bilgi verdi.SEFER, ZAFERLE SONUÇLANACAKKoca, “Biz seferden sorumluyuz. Zafer ise Allah’ın takdiridir. Allah’a şükür ki AK Parti, katıldığı tüm seçimlerden [&hellip]

AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili ve AK Parti’nin Antalya, Isparta, Burdur Koordinatörü Ahmet Koca, Gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt, gazete muhabirleri Burcu Aydın ve Murat Arısoy’la sohbet eden Koca, referandum çalışmaları hakkında bilgi verdi.
SEFER, ZAFERLE SONUÇLANACAK
Koca, “Biz seferden sorumluyuz. Zafer ise Allah’ın takdiridir. Allah’a şükür ki AK Parti, katıldığı tüm seçimlerden zaferle çıkmıştır. 16 Nisan’da da seferimizin zaferle sonuçlanacağına inanıyoruz” dedi.
HER KATMANA
HİTAP EDİLECEK
Halkın kantarının belinde olduğunu hatırlatan Koca, “Vatandaşlarımız katman katmandır. Kimisi, bir milletvekilinin, bir Cumhurbaşkanı’nın konuşmasına göre oy verir. Kimisi de söylenen her konuyu sorgular. Biz her katmana hitap etmek durumundayız. Gönüllere de akıllara da hitap edeceğiz. Halkın kantarı belindedir. Kimi baskülle tartar, kimisi yeni tartılarla tartar. Ama şunu biliyoruz ki kötüde ittifak edilmez. İyide ittifak edilir. Halkımız, 2002’den beri her seçimde yanılmış olamaz. Her girdiği seçimde birinci olan, oylarını artıran parti, AK Parti’dir” şeklinde konuştu.
EVET İVMESİ ARTACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’daki mitingi ile “Evet” yönündeki ivmenin daha da artacağını söyleyen Koca, “Biz Anayasa değişikliği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülürken, 330 oy ile selametle bu değişikliği milletimizin önüne getirmek istedik. Bu nedenle sataşmalara cçevap vermedik, polemik içine girmedik. Bu sırada muhalefet, bilgi kirliliği oluşturarak olmayan şeyleri varmış gibi gösterdi. Biz referandum için gerekli çoğunluğu bulduktan sonra tek tek bu bilgi kirliliğine karşı söylemlerimizi vatandaşlarımızla paylaştık. Bu bilgi kirliliği sona erdi. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar’a gelişiyle ‘Evet’ ivmesi daha da yükselecek” ifadelerini kullandı.
HUKUK VAR, MECLİS VAR
Anamuhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin algı oluşturmaya çalıştığını ifade eden Ahmet Koca, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Afyonkarahisar’daki sayın milletvekili, Sultandağı’nda kadınlarla konuşurken ‘Evet çıkarsa hamile kadınlar bile dışarı çıkamaz’ demiş. Kadınların iş haklarının ellerinden alınacağını söylediğini de duydum. İddiası şu: Bir kararname çıkarılır ve yasaklanır. Olurmu böyle şey? Burası sıradan bir ülke midir? Burası Türkiye Cumhuriyeti’dir. Cumhurbaşkanı’nın önünde hukuk var, Meclis var. Hukuka uygun olmayan bir düzenleme yapılamaz. Cumhuriyet Halk Partisi, üniversite sınavına girecek ama son 3 ay çalışan öğrenci gibi. Üniversite sınavına son 3 ay çalışırsanız, ancak paralı bir okula gidersiniz; oradan mezun olduğunuzda da hiçbiç imtihandan geçemezsiniz. 15 Temmuz’dan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımız, kaç yere gitti, Sayın Başbakanımız kaç yere gitti. Sayın Kılıçdaroğlu mitingilerine ancak 15 Mart’ta başlayacak” dedi.
HANGİSİ VATANA İHANET?
Mevcut Anayasa’da Cumhurbaşkanı’nın sadece vatana ihanet suçundan yargılanacağını, ancak yeni düzenlemede Cumhurbaşkanı’nın işlediği suçlardan yargılanmasının önünün açılacağını anlatan Koca, “Vatana ihanet suçu ile ilgili kesin bir tanım yok. Bir kişinin kötü bir söylem geliştirmesi mi ihanettir, yoksa bir gecede faizlerin yükseltilip halkın fakirleştirilmesi, ülkenin paralarının değer kaybetmesi mi ihanettir. Bana göre ülkenin fakirleştirilmesi daha büyük vatana ihanettir” diye konuştu.
MİLLETVEKİLLERİNİN SORUMLULUKLARI
ARTIYOR
Yeni düzenleme ile milletvekillerinin sorumluluklarının artacağını hatırlatan Koca, “Yeni düzenleme ile Bakanlar, dışarıdan atanacak. Böylece Bakanlar, işlerini yaparken ‘Şu ilin seçmenlerini üzer miyiz’, ‘Bu ilden oy alır mıyız’ diye düşünmeyecek. Gereği neyse onu yapacak. Mevcut sistemde, Başbakan, Bakanlar ve milletvekilleri yasa teklifi getirebiliyor. Yeni düzenlemede ise sadece milletvekilleri yasa teklif edebilecek. Dolayısıyla milletvekilleri, derslerine çalışmak durumunda. Milletvekillerinin sorumlulukları artıyor” ifadlerini kullandı.
MHP LİDERİ BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de demokrasi ve vatanın yanında yer aldığı için teşekkür eden Ahmet Koca, “Ben 2002’den 2011’e kadar milletvekiliydim. O dönemde Cumhurbaşkanlığı seçiminde, başörtüsü yasağının kalkmasında ve demokrasinin tıkandığı birçok anda, Sayın Bahçeli demokrasiden yana tutum almıştır. AK Parti iktidarından önce de Ülkücü gençlerin ilim ve irfan yuvalarına yönlendirilmesi, ülkemiz için önemlidir. Kendi tabanı, Devlet Bahçeli’ye haksızlık ediyor. Ne Erdoğan Bahçeli’ye yakınlaştı, ne de Bahçeli Erdoğan’a yakınlaştı. Devlet Bahçeli, yaşanan sürecin devlet ve millet bekası olduğunu gördü ve buna göre tutum sergiledi” şeklinde konuştu. >> Hayriye Caner’in haberi

Bakmadan Geçme