• Haberler
  • Genel
  • Gönül gözüyle Kur'an okuyor – Kocatepe Gazetesi

Gönül gözüyle Kur'an okuyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da Mevlana Camisi'nde açılan Kur'an Kursu'nda, bir gözü görmeyen, diğer gözü ise 18 derece miyop olan kişi, mucizeye imza attı. Ümmet Uğuz adlı vatandaş, önce Kur'an okumaya başladı, sonra hatim etti Afyonkarahisar'ın Harb-İş semtindeki Mevlana Camisi'nde, eşine az rastlanır bir azim hikayesi yaşanıyor. Bir gözü tamamen görmeyen, diğer gözü ise 18 derece miyop olan 63 [&hellip]

Gönül gözüyle Kur’an okuyor

Afyonkarahisar’da Mevlana Camisi’nde açılan Kur’an Kursu’nda, bir gözü görmeyen, diğer gözü ise 18 derece miyop olan kişi, mucizeye imza attı. Ümmet Uğuz adlı vatandaş, önce Kur’an okumaya başladı, sonra hatim etti

Afyonkarahisar’ın Harb-İş semtindeki Mevlana Camisi’nde, eşine az rastlanır bir azim hikayesi yaşanıyor. Bir gözü tamamen görmeyen, diğer gözü ise 18 derece miyop olan 63 yaşındaki Ümmet Uğuz, yetişkinler için düzenlenen kursta Kur’an-ı Kerim okumaya başladı. Uğuz, 2012’nin Kasım ayında başladığı kursta, Kur’an harflerini öğrendikten sonra da 2 defa hatim etti.
13 YAŞINDAN BERİ SORUN VAR
13 yaşından bu yana gözünde sorunlar bulunduğunu, Afyon Şeker Fabrikası’na da engelli kadrosuyla girdiğini ve buradan emekli olduğunu aktaran Ümmet Uğuz, Kur’an-ı Kerim okumaktan son derece mutlu. Kur’an-ı Kerim’i, gören gözüne yaklaştırarak okumaya çalışan Uğuz, camideki kurstan sonra evde de kıraate devam ediyor.
“UTANIRIM DEMİŞTİM”
Ümmet Uğuz, Kur’an-ı Kerim okumaya nasıl başladığını şöyle anlattı:
“Camide namaz kılarken eskiden tanıdığım bir arkadaşım ‘Kur’an biliyor musun’ diye sordu. Ben de ‘bilmiyorum’ dedim. Arkadaşım ‘Burada Kur’an kursu açılıyor dedi, ben de ‘Gelemem’ deyince ‘Neden’ diye sordu. Benim gözlerim ileri derecede miyop. Sol gözüm 0 hiç görmüyor, doktorlar numara vermiyor. Sağ gözüm ise 18 derece miyop ve ben oraya gelirsem okuyamam arkadaşlar arasında utanırım, gücüme gider dedim. Bir gün bu camimizin hocası Hüseyin Erol hocamız bir vaazında ‘Arkadaşlar burada 40-50 kişinin içerisinde utanmak, öbür dünyada milyarlarca kişinin içerisinde utanmaktan iyidir’ dedi. Bana ‘Sen gel biz seninle özel ilgileniriz’ dedi. Ben de gelmeye karar verdim. Kasım ayının 12’sinde Kur’an kursu başladı. İlk önceleri Kuran-ı Kerim harflerini öğrendik ve kolay geldi. Fakat ilerleyen derslerde bu harflerin başta ortada ve sonra şekiller vardır. Bu şekilleri görünce dedim bu iş olmaz. Biraz gayret etmekle de baktım ki iyi gidiyor.”
“ÜMMET AMCA’NIN GAYRETİ DUYGULANDIRDI”
Mevlana Camisi İmamı Hüseyin Erol ise Ümmet Uğuz’un, herkese örnek olabileceğini söyledi. Erol, Ümmet Uğuz’un Kur’an öğrenmek için kendilerine başvurduğunu belirterek “Sizin göz rahatsızlığınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye engel değildir. Allah’ın izni ile öğrenebilirsiniz dedik. Ümmet ağabeyimizin gayreti, azmi bizi çok duygulandırdı” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme