Göllere 241 bin balık – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar’ın göl ve göletlerinin balıklandırıldığını söyledi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “İlimizde bulunan göl ve göletlerimiz için tahsis edilen 241 bin adet balık Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden teslim alınarak İlimize getirildi. Getirilen balık yavruları yapılan plan çerçevesinde İlçe Müdürlüklerimize [&hellip]

Göllere 241 bin balık

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar’ın göl ve göletlerinin balıklandırıldığını söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, “İlimizde bulunan göl ve göletlerimiz için tahsis edilen 241 bin adet balık Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden teslim alınarak İlimize getirildi. Getirilen balık yavruları yapılan plan çerçevesinde İlçe Müdürlüklerimize teslim edilerek göl ve göletlerimize bırakılması sağlandı” dedi.
BOY VE ZAMAN YASAKLARINA UYULMALI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap; “İl Müdürlüğü olarak doğal göllerimiz ile göletlerimizdeki balık faunasının sürekliliği bizim için önemlidir. Bu amaçla her yıl düzenli olarak ve ihtiyaç duyulan yerlerin balıklandırılması için program yapılmakta ve balıklandırılmaktadır. Biz Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak balık neslinin sürekliliği için elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz. Halkımıza düşen ise boy ve zaman yasaklarına uymalarıdır. Unutulmamalıdır ki göl ve göletlerimizdeki balık neslinin devamı halkımızla ortak hareket etmemize bağlıdır. Boy ve zaman yasaklarına uyulmaz, küçük balıklar avlanırsa ve özellikle üreme dönemlerinde bilinçsiz olarak kıyıya yanaşan anaçların avlanması balık neslinin sürekliliğine vurulan bir darbedir. Bu nedenle balık avcılığı yapan amatör avcılarımızın bu bilinçte olması gerekmektedir” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme