• Haberler
  • Genel
  • Göletlerin çoğu baraj niteliğinde – Kocatepe Gazetesi

Göletlerin çoğu baraj niteliğinde – Kocatepe Gazetesi

DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu, gölet çalışmalarının büyük çoğunluğunun baraj niteliğinde olduğuna dikkat çekti. Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürü Murat Acu, kurum olarak 122 adet projeleri bulunduğunu söyledi.Toplam proje tutarının 586 milyon 228 bin 250 TL olduğunu belirten Bölge Müdürü Murat Acu, 2013 yılı ödeneği 95 bin 905 bin TL, dönem sonu [&hellip]

Göletlerin çoğu baraj niteliğinde

DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu, gölet çalışmalarının büyük çoğunluğunun baraj niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

Devlet Su İşleri (DSİ) 18. Bölge Müdürü Murat Acu, kurum olarak 122 adet projeleri bulunduğunu söyledi.
Toplam proje tutarının 586 milyon 228 bin 250 TL olduğunu belirten Bölge Müdürü Murat Acu, 2013 yılı ödeneği 95 bin 905 bin TL, dönem sonu harcamasını 14 milyon TL olarak açıkladı.
ARSENİK TESİS YAPIMI SÜRÜYOR
Önceki yıllar harcamasının 580 milyon olduğunu kaydeden Acu, fiziki gerçekleşmenin yüzde 59, şu anda ödenek olarak yüzde 25 oranında harcama yapıldığını bildirdi. Acu; “Çay barajı ihale aşaması başladı. Süreç devam ediyor. Bu proje Çay ve Bolvadin ilçeleri için önemli bir proje. Arsenik arıtma tesisi yapımı projesi de devam ediyor. Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala’ya teşekkür ediyoruz. Yer teslimi hususunda çok takipçi olup işin ilerlemesinde bize yardımcı oldu. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Küçük su işleri programda 42 adet gölet ve sulaması, 35 adet taşkın koruma, 3 adet rusubat ve taşkın kontrolü, 3 adet yer altı yer yer üstü sulaması olmak üzere toplam olarak 113 adet küçük su işleri yer almaktadır.” dedi.
GÖLET VE SULAMA İŞLERİ HIZLI
DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu, Sandıklı Kestel göleti sulaması ile 25 bin dekar arazinin şu anda tamamıyla halkın hizmetine sunulduğunu söyledi. Göletin tam hizmet eder halde Sulama Birliğine devir edildiğini aktaran Acu; “Bu çok güzel bir projemizdir. Dutağaç göleti sulaması işini bu sene bitiriyoruz. Üç bin 820 dekarlık bir alan sulanacak. Bayat Derbent göleti ve sulaması 2 bin 290 dekar bu sene bitiriyoruz. Merkez Bostanlı Çiftlik göleti sulamasını da bu sene bitiriyoruz. Sinanpaşa Gezler göleti ve sulamasını 1820 dekarı hizmete aldık bitti. Dinar Çayüstü gölet ve sulaması işini yılsonu itibariyle bitireceğiz. İscehisar Karaağaç gölet ve sulamasını yılsonunda bitireceğiz. Balçıkhisar Şehit Uzman Çavuş Nurullah Oymak göletinde su tutma işlemine başlandı bitme aşamasındadır. Gölet olarak bahsettiğimiz çalışmalarımızın büyük çoğunluğu baraj niteliğindedir.” diye konuştu. Bölge Müdürü Murat Acu, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nün iş ve işlemlerinde kendilerine yardımcı olan diğer bölge müdürlerine teşekkür etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme