Gölet ve Sulak Alanlar Genelgesi yürürlükte

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eylem Planı’nın sorumlu bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar tarafından hassasiyetle ve bütün imkânlar seferber edilerek, disiplinli bir şekilde uygulanması ve planlanan eylemlerin belirlenen takvime uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla 2017/1 sayılı “Göller ve Sulak Alanlar Eylem Planı Genelgesi”ni 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’nde imzaladığını ve genelgenin [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eylem Planı’nın sorumlu bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar tarafından hassasiyetle ve bütün imkânlar seferber edilerek, disiplinli bir şekilde uygulanması ve planlanan eylemlerin belirlenen takvime uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla 2017/1 sayılı “Göller ve Sulak Alanlar Eylem Planı Genelgesi”ni 2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’nde imzaladığını ve genelgenin yürürlüğe girdiğini bildirdi.
Türkiye’deki doğal göller ve sulak alanlarda karşılaşılan başlıca sorunların su miktarındaki azalma, biyolojik çeşitliliklerin karşı karşıya kaldığı tehdit ve su kalitesindeki bozulmalar olduğuna dikkati çeken Eroğlu, doğal göllerde ilk karşılaşılanın kirlilik problemi ile “ötrofikasyon” olarak da adlandırılan fitoplanktonların ve alglerin (yosunların) aşırı artışı olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme